Skip to main content

VIDEO. Avanpremieră. Erika Isac lansează o nouă piesă, după Macarena: Femei în Parlament: "Cum se face ca în spatele fiecărui bărbat/Care e menit să fie lider stă o femeie de fapt?"

 
VIDEO. Avanpremieră. Erika Isac lansează o nouă piesă, după Macarena: Femei în Parlament: "Cum se face ca în spatele fiecărui bărbat/Care e menit să fie lider stă o femeie de fapt?"

VIDEO. "Cum se face ca în spatele fiecărui bărbat/Care e menit să fie lider stă o femeie de fapt?" Erika Isac şi o nouă piesă, în aceeaşi notă cu viralul Macarena - Femei în Parlament. O piesă anunţată încă de la interviul acordat în exclusivitate Paginademedia.ro după viralul Macarena.

Publicitate

Am fost la conferinţa de lansare a piesei şi venim cu câteva informaţii şi detalii în avanpremieră. Plus câteva secvenţe din videoclip, dar şi versurile noii melodii (oficial, videoclipul va fi online de 8 martie, la prânz).

O piesă din care nu lipsesc trimiterile la ...Mirel:

“Noi mergem la razboaie” du-te, fă trage cu tunu'
La ce razboaie ai fost ultima dată tu, Mirel?
Că un story de la sală nu te face colonel!

Nu lipsesc nici referinţe la locuri comune mai puţin cunoscute generaţiei Z: Dan Negru, Titanic, Te pui cu blondele, ultimul miting al lui Ceauşescu.

Ce spune Erika Isac?

"Da, sunt sunt aceste referinţe. Dar nu am gândit-o pentru o generaţie anume. Pur şi simplu am gândit-o ca empowering pentru femei. Susţine ideea de femei în poziţii de lider, că sunt un pic mai rare decât bărbaţii, după cum bine ştie toată lumea. Vedem în filme, vedem reclame, vedem în realitate. Din păcate.

Şi da, aşa am gândit-o: femeia ca lider, nu neapărat femei în Parlament. Deşi, bineînţeles că este vorba şi de asta. În general femeile în poziţii de lider."

Spre deosebire de Macarena, limbajul este mai puţin "colorat".

"Este un singur cuvânt urât în toată piesa, dar e mai mai lejer decât Macarena", spune Erika.

Povestea piesei Macarena. Erika Isac: „Am încercat să expun în versuri realitatea abuzurilor şi realitatea victimelor cu care se confruntă, din păcate, toată lumea (...) „Macarena nu a fost o schemă de marketing”

Despre versuri şi mesaj?

"Cumva ar fi vrem şi femei în Parlament, vrem femei în poziţii de lider, este super normal. Hai să normalizăm treaba asta.

Versurile cumva au şi un pic de istorie, dacă vrei. Dau exemplu: în 1865, în codul civil de la 1865, femeia nu avea drepturi economice, civile, sociale, politice ş.a.m.d. Practic, diferenţa dintre o femeie şi un cârlig de rufe era că femeia respiră. Cam asta erau drepturile ei. Şi zic asta şi în piesă "1865 bitch what about that/Îţi dau lecţii de istorie ca nimic nu s-a schimbat.

Pentru că în conştiinţa colectivă femeia încă este cumva. Asta se vede prin comentariile pe care le-am primit la piesa Macarena, care nici măcar nu este despre glorificarea femeii. Asta e problema."

Macarena este scrisă exclusiv de o femeie pentru femei şi a ajuns la femei. Dar cumva, la finalul zilei zilei, bărbaţii au început să-şi dea cu părerea. De ce?".

VIDEO. Erika şi noua piesă Femei în Parlament

"Am aşteptat sute de ani pentru legea antiviol, că dacă nu suferă fiică-ta, trecem pe protocol, sună un vers. De ce? Practic am închis ochii, s-au închis ochii de foarte multe ori. Eu, personal, ştiu, ştiu cazuri de pe internet.

Bineînţeles, am aflat ştiri în care oameni cu o oarecare influenţă nu au avut neapărat parte de consecinţele de care ar fi avut parte un om normal, pentru că sunt nişte oameni cu o anumită influenţă", mai spune Erika.

VIDEO. Cine este Mirel din Turnu Măgurele din piesa Erikăi Isac? „Mirel din Turnu Măgurele e genul care are păreri despre orice”


„La X-Factor mi-am luat atât de mult hate încât m-a pus la pământ şi am hotărât împreună cu părinţii mei ca până la 18 ani să nu mai fac nicio mişcare”. Erika Isac, despre participarea la X-Factor - VIDEO

Versurile noii piese Femei în Parlament

Stiu cine sunt vorbesti aiurea si plang stii doar cuvintele taie
Femeile sunt firave these are Crocodile tears I aint even cryin
Sexu frumos se joaca urat cu Tehnici de manipulare
U look like a snack mie mi-e foame putin, am nevoie de o gustare

Come on boy, boy, stii ca poate fata
Argumentu ca nu suntem toti la fel hata
Au inceput sa planga toti: "Erika gata"
Se victimizeaza, nu suporta realitatea

N-am de unde sa stiu prin ce trec barbatii ca nu-s unu
“Noi mergem la razboaie”, du-te, fă, trage cu tunu
La ce razboaie ai fost ultima data tu, Mirel?
Că un story de la sala nu te face colonel

“Suntem super open minded”, da, ma, uite homofobu
“Aveti nevoie de noi” se invarte cu ei globu

Am asteptat sute de ani pentru legea anti viol
Ca daca nu sufera fiica ta, trecem pe protocol

1865 bitch what about that
Îţi dau lecţii de istorie, ca nimic nu s-a schimbat
Cum se face ca in spatele fiecărui bărbat
Care e menit sa fie lider sta o femeie de fapt
Ups
Pare ca i-am enervat
Da’ cum pot sa tac, in fata argumentelor de căcat
La datul cu părerea suntem campioni pe stat
La educaţie aparent doar campioni pe sat

Erika, Ce vrei sa spui?
N-avem femei in parlament
Ba da, intra pe google singur si cauta procent
De ce nu abordam subiecte serioase pe net
De ce scapi de pedeapsa indiferent, daca eşti influent

Au haz si talent
Vrem femei in parlament!
Boy, bye, no consent, iti luam fata, fii atent!

Editare video realizată de Paula Stoica, studentă la Master la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus