Skip to main content

Espreso TV, televiziune care a transmis în toată lumea protestele Euromaidan, şi Rada TV, ambele din Ucraina, libere la retransmisie în România

 
Espreso TV, televiziune care a transmis în toată lumea protestele Euromaidan, şi Rada TV, ambele din Ucraina, libere la retransmisie în România

Două televiziuni din Ucraina pot  fi preluate de cabliştii din România fără a cere acorduri, potrivit unei decizii a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). 

Publicitate

Este vorba despre televiziunile Rada TV şi Espreso TV, posturi din Ucraina, care au solicitat CNA retransmisia pe teritoriul României.

După ce solicitarea a fost disuctată în şadinţa CNA de joi, aşa cum este procedura, forul audiovizual a transmis tuturor cabliştilor că „pot retransmite cele două posturi fără a solicita acorduri de retransmisie din partea Rada TV şi Espreso.”

Rada TV este canalul oficial al parlamentului ucrainean, finanţat din bugetul de stat. Lansat în 1998 ca un canal ce transmitea exclusiv şedinţele Parlamentului, Rada a devenit în decembrie 2021 televiziune de ştiri cu emisie 24 de ore din 24. 

Espreso TV este o televiziune privată care a început să emită în noiembrie 2013. A fost televiziunea care a transmis online, în toată lumea, evenimentele din timpul Euromaidan, protestele pro-europene din noiembrie 2013. 

Semnalul postului RADA Tv poate fi accesat la:

rtmp://83.142.234.243/20220224/pgm https://www.youtube.com/watch?v=CwQl49tDPTk

Amos 7 (4°W), transponder 12 341, SR 17 900, polarizare (H), FEC ¾

Hotbird 13 (13,0°E) transponder 10 930, polarizare H, SR 30 000, FEC 2/3

Hotbird 13 (13,0°E) transponder 11 219, polarizare H, SR 29 900, FEC 3/5

Semnalul postului Espreso poate fi accesat la:

satelit Astra 4A, operator SES AB (Suedia), parametrii orbitali - 5° longitudine Est, frecvenţa 12 072 MHz, rata simbol 27,5 Msymbs/s, FEC ¾, polarizare orizontală, termen de distribuţie a programului open-source, DVB-S, MPEG-4 (SD).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • B.A.M B.A.M
  EXACT, @margo! AI DREPTATE!
 • Milogi Milogi
  Atunci ce ești disperat ha

  Pai tu esti ala disperat bolovane. De comentezi pe toate stirile.
 • margo margo
  presupun ca aia transmit in ucraineana, nu au dublaj in romana si nici subtitrare. cine controleaza ce informatii transmit aia si cine raspunde daca aceste posturi de televiziune incalca legislatia romana referitoare la programele difuzate?

  adica toate posturile romanesti sunt monitorizate de cna, pe astia din ucraina cine ii monitorizeaza si cine ii sanctioneaza, ca e clar ca o sa sara calul si o sa exagereze? doar nu credeti ca cna ul ucrainean se mai ocupa cu ce trebuie sa se ocupe...

  auzi, postul de televiziune al parlamentului ucrainean retransmis in grila de programe din romania... cine a venit cu ideea asta creata?
 • Mile Mile
  Atunci ce ești disperat ha
 • Curajel Curajel
  Și ni se rupe de masterchef

  Cum ni se rupe de Bucatarii Zero si Antenuta Zero. Grila lor e dezastru. Nu zici asta postac ? Hai curaj !
 • Mile Mile
  Și ni se rupe de masterchef
 • Leo Leo
  Tot aud ipocrizia asta ,.."propaganda" lui x sau y. Care frate propaganda? Daca Digi are in grila un canal frantuzesc, italian, nemtesc, etc...inseamna ca au in grila tv-uni de propaganda?

  2 la mana, si care este problema daca se vad tv-unile lui bau bau? Dar nu e mai normal sa vezi o realitate de la fata locului (chiar daca sa zicem pe alocuri ar fi deformata dar care are dramul de adevar) decat o "realitate" inventata (ce nu are pic de adevar) de la Gadea3 , Diji pisti bomba termobarica, (i) realitatea sau mai ales RomaniaTv?

  Hai mai ce draq aberam aici?

  O alta problema, de unde draq stiti mai voi toti unde este *adevarul de sunteti asa plezniti de o drama sociala? De unde naiba veniti cu toate apropourile astea atat de "sigure"?

  Bai, pana la urma pe mine nu ma intereseaza cine , care, unde, cat are dreptate!!! Ma doare drept in fund! Pe mine ma intereseaza ca mor oameni, copii nevinovati!!! Acei oameni puteati fi voi nenorocitilor, acei copii puteau fi copiii vostrii ***, putea fi ***!

  La urma urmei daca nu esti cu mine si esti impotriva mea vin cu tancul si bimbe chimice peste tine in casa?

  Cata ipocrizie, cata tampenie ***!
 • Milegica Milegica
  Nu te întreabă nimeni nimic

  MasterChef a spulberat Bucatarii Zero postacule.
 • Mile Mile
  Nu te întreabă nimeni nimic
 • B.A.M B.A.M
  NU, mile! Doar conștientizăm războiul INFORMAȚIONAL (specific conflictelor armate) existent atât din partea televiziunilor ucrainiene, cât și din partea televiziunilor ruse!
  Astfel că de o lună de zile, televiziunile occidentale (unde mai nou se numără și cele românești) trebuie să găsească adevărurile fiecarei părți...
  Deocamdată s-au axat pe adevărurile ucrainienilor, că pe pământul lor sunt tancuri și au acest (dez)avantaj în rândul publicului internațional, dar va veni și ziua în care (DACĂ există) vor ieși și adevăruri din partea rușilor! Mi-e groază de ziua aia...
 • Hihoha Hihoha
  Ai revenit postac ? Pro TV a sters pe jos cu Antenuta Zero. Ha ha ha !
 • Mile Mile
  Adică sustineti propaganda Hz ha ha
 • B.A.M B.A.M
  EXACT, @geo!!! AI DREPTATE!!!
  Oare unde mai e așa-zisa "IMPARȚIALITATE" și "OBIECTIVITATE" cu care CNA își făcea imagine (și doar atât) zilele trecute???
 • geo geo
  Cu alte cuvinte cele 2 televiziuni, mai ales Rada TV, sunt organele de propagandă ale administrației Zelenski !

Trimite un comentariu

sus