Skip to main content

EXCLUSIV. Euronews, pentru Paginademedia.ro: „Am aflat din presă de suspendarea canalului din Belarus”

 
Foto: Newscaststudio
Foto: Newscaststudio
EXCLUSIV. Euronews a trimis o poziţie oficială către Paginademedia.ro, după materialul publicat luni, 12 aprilie, şi care face referire la suspendarea Euronews în Belarus.
Publicitate
 
„Nu am fost înştiinţaţi cu privire la această decizie şi nici cu privire la motivele acesteia şi am aflat de această decizie în această dimineaţă prin intermediul presei”, spun oficialii Eurnoews, pentru Paginademedia.ro.

 
Reamintim că Euronews a fost înlocuit în Belarus cu un canal rusesc. În locul Euronews a intrat postul POBEDA (Victoria). Acest canal difuzează filme clasice ruseşti, documentare sau interviuri cu experţi şi istorici.
 

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare comunicatul Euronews:

„Regretăm profund decizia luată de a suspenda, începând cu 12 aprilie, difuzarea Euronews în Belarus.
 
Nu am fost înştiinţaţi cu privire la această decizie şi nici cu privire la motivele acesteia şi am aflat de această decizie în această dimineaţă prin intermediul presei.
 
Euronews este mândru că este recunoscut, în întreaga lume, ca un canal media indepedent şi care oferă ştiri imparţiale în limba rusă, precum şi în alte limbi ale celorlalte versiuni ale canalului. De aproape trei decenii, misiunea noastră a fost aceea de a împuternici oamenii să-şi formeze propriile opinii, oferind o diversitate a punctelor de vedere.
 
Euronews apreciază libertatea presei şi va depune toate eforturile pentru a se asigura că publicul său din Belarus poate avea foarte curând din nou acces, la televizor, la jurnalismul imparţial şi de calitate al Euronews.
 
Între timp, publicul nostru poate să ne urmărească în continuare pe platformele noastre digitale.”
 

Varianta în engleză a comunicatului Euronews remis către Paginademedia.ro:

“We deeply regret the decision which has been taken to suspend, as of 12th April, the broadcasting of Euronews in Belarus.

We have not been notified of this decision nor of the reasons for it, and learned of it this morning through the press.  

Euronews is proud to be recognised, around the world, as an independent media outlet providing scrupulously factual and impartial news in Russian as well as in all its other language editions. For almost three decades, our mission has been to empower people to form their own opinions by offering a diversity of viewpoints.  

Euronews values freedom of the press and will do its utmost to ensure that its audiences in Belarus can very soon again have access, on television, to Euronews' hallmark impartial and quality journalism.

In the meantime, these audiences will be able to continue following us on our digital platforms.”

 

CITEŞTE ŞI: Euronews, înlocuit cu un canal rusesc în Belarus

CITEŞTE ŞI: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

CITEŞTE ŞI: Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov

CITEŞTE ŞI: INTERVIU Exclusiv. Andra Miron, de azi redactor-şef Euronews. Ce spune despre revenirea în TV şi despre funcţia de la cabinetul Ralucăi Turcan şi de la Consiliul Judeţean Ilfov

CITEŞTE ŞI: INTERVIU. Michael Peters, şeful Euronews: „Postul din România va avea independenţă totală”. Ce aşteptări are de la viitorul post TV?

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vica Vica
    O să vă agasez din nou cu obsesia mea pentru Eurovizion, dar mi se pare relevant. Belarus trebuia să participe, dar au trimis o odă pro Lukasenko. EBU le-a cerut să schimbe cântecul pentru ca nu e voie cu mesaje politice. Ei au schimbat cântecul cu unul si mai pro Lukasenko. Asadar Belarus este descalificata, și în acest an, in Rotterdam vor fi doar 39 țări. Asta pentru că și Armenia s-a retras după ce a pierdut războiul cu Azerbaijan. Polonia e la pământ trimițând un agreat de regim, ceva gen Robert Turcescu (care a incercat la Eurov.). Ungaria nu participă deloc, că nu le dă voie Viktor O. Sper să câștige Rusia cu un cântec feminist de care Rusia are nevoie. Atât Rusia cât și Polonia nu mai pedepsesc violenta domestică.

Trimite un comentariu

sus