Skip to main content

Platformele Facebook, Instagram şi Twitter au fost blocate în Rusia

 
Foto: Tracy Le Blanc - Pexels
Foto: Tracy Le Blanc - Pexels

Rusia a blocat complet accesul Facebook, Instagram şi Twitter pe teritoriul său, după ce platformele au limitat, la rândul lor, accesul la canalele de propagandă Russia Today şi Sputnik în Europa, anunţă The Guardian

Publicitate

Platformele Facebook şi Instagram, ambele deţinute de compania Meta, au limitat accesul Russia Today şi Sputnik, atât în Unitea Europeană, cât şi în Marea Britanie, în ultima săptămână, ceea ce a atras după sine o reacţie din partea autorităţii care reglementează zona de media în Rusia, Roskomnadzor

De cealaltă parte, Roskomnadzor a anunţat că a identificat 26 de cazuri de discriminare ale platformei Facebook împotriva organizaţiilor media din Rusia. Totul culminând, desigur, cu limitarea organelor de propagandă susţinute de stat. 

Nick Clegg, preşedinte Global Affaires la Facebook, a declarat că măsura va priva milioane de ruşi de accesul la informaţii de încredere, şi îi va priva de comunicarea cu prietenii şi familiile. 

„Vom face tot ce este posibil pentru a reluăm serviciul Facebook (în Rusia - n.r.) pentru a fi disponibil oamenilor să se exprime liber şi sigur şi pentru a se organiza pentru a acţiona”, a mai declarat oficialul Facebook. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Aberica Aberica
    când era libertate în Rusia ha

    Zi de audiente postac. Nu mai abera pe aici.
  • "Să li se taie microfoanele!" [Arafat, 2021] "Să li se taie microfoanele!" [Arafat, 2021]
    Stai liniștit, că și la tine în țară e aproape aceeași „libertate”, diferența fiind că regimul lui Putin e asumat, în timp ce ție ți se vând gogoși cu democrația, libera exprimare și statul cu valori europene. Încearcă să ai păreri ca “vaccinul nu e bun”, “Rusia a fost provocată”, “***” etc. Ălora li se arată doar ce vrea Putin, ție ți se arată doar ce vrea UE.

    Cât despre superbele rețele Facebook și Twitter, avem atât de multe exemple de conturi suspendate/interzise pentru că își permiteau opinii diferite de adevărul universal acceptat (poate cel mai celebru fiind chiar președintele Donald Trump), încât nu știu, sincer, de ce ar plânge cineva după aceste ***.
  • Mile Mile
    Rzv când era libertate în Rusia ha
  • RzV RzV
    Asta pentru a vedea toti cata libertate este in Rusia si cat acces au oamenii la toate informatiile.
    Din pacate la noi unde exista o multitudine de variante de informare cat mai reala si concreta tot exista oameni care cred doar in anumite informatii si le sustin desi nu verifica daca e cu adevarat real ce cred.

Trimite un comentariu

sus