Skip to main content

Spectacol de teatru, transmis live pe TikTok. Când este programat pe scena de la FITS

 
Premiera spectacolului #acedesiguranţă, la Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” Constanţa, duminică, 23 ianuarie 2022. Sursa foto: ZiuaConstanta.ro
Premiera spectacolului #acedesiguranţă, la Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” Constanţa, duminică, 23 ianuarie 2022. Sursa foto: ZiuaConstanta.ro

O piesă de teatru cu şi despre adolescenţi va fi transmisă live şi pe TikTok. Spectacolul va putea fi urmărit offline la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care începe astăzi, 24 iunie.

Publicitate

TikTok a anunţat parteneriatul cu FITS prin care va transmite live şi alte evenimente artistice de la Sibiu.

Ce piesă va fi şi pe TikTok, live?

Se numeşte #acedesiguranţă şi este o coproducţie Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul de Nord Satu Mare. Aceasta a avut premiera la începutul anului 2022.

Regia îi aparţine lui Bobi Pricop, iar textul este semnat de Ionuţ Suciu.

Spectacolul are două dimensiuni:

  • Offline: la FITS, în sala de la etaj a Teatrului Gong
  • Online: live pe TikTok, pe 3 iulie, ora 16.00.

Totodată, TikTok a anunţat că va transmite pe platformă şi alte evenimente artistice de la FITS:

  • concertul celor de la Puerto Candelaria, pe 24 iunie: Veniţi direct din Medellin, câştigători ai unui Latin Grammy, cei şase îi vor provoca la dans pe cei prezenţi, inclusiv via TikTok, pe muzica unor hituri precum Senderito De Amor sau Amor y Deudas.
  • spectacolul „Prieteni de-o viaţă”, o coproducţie Carré Curieux şi Cirque Vivant! (Belgia-Franţa) în care artistul Vladimir Couprie şi prietena sa Alba, un câine ciobănesc elveţian, vor demonstra live cât de frumoasă şi amuzantă poate fi relaţia om-animal, dar şi cât de mult contează comunicarea non-verbală. Spectacolul este transmis din Piaţa Habernamm, pe 26 iunie, începând cu ora 20.45.
  • spectacolul OUKTAPÜNAWAA – o explozie de sunete puternice şi energie generate de tobe rituale pe scena din Piaţa Mare. Show-ul este asigurat de columbienii de la AAINJAA, de la ora 21.00.
  • spectacolul austriac „O iubire în flăcări”: Markus Kapeller şi Irene Schuberth fac un show de foc la înălţime: se învârt în aer, ţinuţi în chingi de foc, cu piese de recuzită create special pentru acest spectacol, totul pe ritmuri muzicale antrenante.

Paula Kornaszewska, Head of Operations Central and Eastern Europe TikTok:

„Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât acest parteneriat marchează o dublă premieră pentru platformă, primul spectacol de teatru, dar şi primul spectacol de circ contemporan care vor fi transmise live, integral, direct de la FITS.

Aştept cu interes să aplaud, la unison cu comunitatea TikTok, cele cinci spectacole şi concerte de la FITS”.

Constantin Chiriac, Preşedinte FITS şi Director General TNRS:

„Ne bucură în mod special parteneriatul cu TikTok şi sper că va deveni o tradiţie.

La FITS suntem preocupaţi constant de tot ce e nou şi ne îngrijim ca asta să se vadă în programul festivalului.

Avem o amplă secţiune specială dedicată tinerilor artişti şi şcolilor de teatru, căutăm mereu noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului şi a publicului.

Suntem un festival cu suflet tânăr şi ţinem pasul cu tot ceea ce contează pentru publicul nostru. TikTok este platforma cu cea mai importantă creştere, împărtăşim valori comune, astfel că le adresez un entuziast „Bun venit!” alături de noi”.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de a 29-a ediţie, are loc între 24 iunie şi 3 iulie 2022. Vor participa peste 3500 de artişti din 75 de ţări, iar publicul este aşteptat la peste 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc.
 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus