Skip to main content

Clickbait şi realitate. "Rachete" de titluri: "Rămâneţi în case, departe de uşi! Racheta loveşte Pâmântul"

 
Clickbait şi realitate. "Rachete" de titluri: "Rămâneţi în case, departe de uşi! Racheta loveşte Pâmântul"

Clickbait versus realitate. „Avertisment: „Rămâneţi în case, departe de uşi şi ferestre!”. Parţi din racheta chinezească vor lovi Pământul”, aşa sună una dintre postările făcute de publicaţia Gândul, pe Facebook, duminică dimineaţa. 

Publicitate

Aşa să fie oare? Trebuia să ne baricădăm în case? Care a fost realitatea?

Postarea alarmistă trimite către un articol de pe Gândul.ro, care titrează: Mai multe regiuni din Italia ar putea fi afectate de fragmente ale rachetei chinezeşti: „Rămâneţi în case, departe de uşi şi ferestre!” / Pentagonul ar fi putut distruge racheta.

În realitate, lucrurile n-au stat chiar atât de sumbru, pe cât a făcut să pară postarea celor de la Gândul. 

Un articol Reuters, preluat de News.ro, subliniază că o „mare parte din componentele rachetei au ars la reintrarea în atmosferă”. Racheta a căzut în apă, undeva în Oceanul Indian.

Avertismentul - Rămâneţi acasă, departe de uşi şi ferestre - citat de Gândul este atribuit în articol site-ului tgcom24.mediaset.it.

Într-adevăr au existat îngrijorări că bucăţi de rachetă ar putea lovi Pământul. S-au făcut mai multe speculaţii şi au fost emise previziuni legate de locul şi momentul în care resturile din Long March 5B urmau să cadă, după cum a scris şi Libertatea

Lansarea rachetei a fost parte din seria de 11 misiuni plănuită ca parte a construcţiei staţiei spaţiale chineze, care ar urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2022. Staţia spaţială în forma literei T va cântări aproximativ 60 de tone, mult mai mică decât Staţia Spaţială Internaţională, care şi-a lansat primul modul în 1998 şi cântăreşte aproximativ 408 tone, conform News.ro. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    Când o să înțelegeți că "clickbait"-ul e ceva ce NU depășește sfera "comunului" în jurnalism?! Da, e foarte enervant, dar NU SUNT VINOVAȚI cei de la Gându (sau alții) de faptul că știrea nu se ridică la nivelul scenariilor bolnave pe care ni le facem noi în minte, când citim un titlu (în loc să citim articolul integral)!!!!
    Haideți să gândim normal mai întâi, și după să criticăm!!!
    #JosIpocrizia
  • R R
    Dati audientele de aseara
  • jk jk
    Asta-i slabuta fata de ce se mai difuzeaza la unele televiziuni...
  • Glumetzu Glumetzu
    Voi sunteți de obicei agramați dar *** e la un alt nivel. Cam ce face China de obicei, un "***".

Trimite un comentariu

sus