Skip to main content

Giro d’Italia se vede la Eurosport pentru al 25-lea an consecutiv. Programul etapelor-cheie

 
Giro d'Italia 2021 - Foto: Tim de Waele, Getty Images
Giro d'Italia 2021 - Foto: Tim de Waele, Getty Images

Lupta pentru tricoul roz din Giro d’Italia se dă în luna mai pe Eurosport. Ediţia 105 a primului Mare Tur al anului începe cu o etapă istorică pe străzile Budapestei, anunţă Eurosport.

Publicitate

Este pentru prima oară când Ungaria găzduieşte o etapă de Mare Tur, iar toate cele 21 de etape din acest an sunt difuzat pe Eurosport Player între 6 şi 29 mai.

Peste 110 ore din cursă sunt difuzate şi pe canalele liniare ale Eurosport, care în 2022 sărbătoreşte a 25-a ediţie de Giro d’Italia difuzată.

În acest an, echipa de experţi Eurosport are un palmares de peste 150 de prezenţe în Mari Tururi şi cu doi câştigători ai Turului Franţei.

Sir Bradley Wiggins şi Alberto Contador vor forma o parte esenţială din intervenţiile live de la faţa locului şi vor analiza etapele de pe motocicletele aflate în mijlocul plutonului.

Alături de ei, echipa de experţi Eurosport conţine nume importante din ciclism precum Robbie McEwen, Jacky Durand, Steve Chainel, Bernie Eisel, Karsten Kroon, Bobbie Traksel, Brian Holm, Riccardo Magrini, Sean Kelly, Adam Blythe sau Daniel Lloyd.

Alberto Contador, expert Eurosport şi de două ori câştigător al Giro d’Italia, a spus:

„Este o plăcere să fiu alături de Eurosport din nou, fiindcă acest lucru îmi permite să mă bucur de sportul meu preferat. Angajamentul Eurosport faţă de ciclism este entuziasmant.

Giro din acest an va fi foarte solicitant încă din prima zi – avem parte de un traseu foarte interesant. Cred că datorită dificultăţii cursei, vom putea urmări una dintre cele mai bune ediţii din ultimii ani. Cicliştii vor trebui să forţeze limitele lor pentru a face faţă şi abia aştept ca Giro să înceapă.”

Transmisiunile în direct încep vineri la ora 13:10 pe Eurosport 1 şi Eurosport Player, cu etapa dintre Budapesta şi Visegrád. Conform tradiţiei, Giro d’Italia se încheie cu un contratimp individual, desfăşurat la Verona, duminică, 29 mai.

2022 marchează al 25-lea an în care Eurosport găzduieşte Giro d’Italia. Cursa a fost transmisă pentru prima oară în 1998, iar anul trecut drepturile de difuzare au fost extinse până în 2025 pentru peste 200 de ţări şi teritorii. 


Etape cheie Giro d’Italia 2022:

  • Etapa 1 (Plată) – Vineri, 6 mai, Budapesta - Visegrád, 195km
     
  • Etapa 2 (Contratimp individual) – Sâmbătă, 7 mai, Budapesta - Budapesta TISSOT ITT, 9.2km
     
  • Etapa 4 (Montană) – Marţi, 10 mai, Avola - Etna-Nicolosi, 170km
     
  • Etapa 7 (Valonată) – Vineri, 13 mai, Diamante - Potenza, 196km
     
  • Etapa 11 (Plată) – Miercuri, 18 mai, Santarcangelo di Romagna - Reggio Emilia, 203km
     
  • Etapa 16 (Montană) – Marţi, 24 mai, Salò - Aprica, 202km
     
  • Etapa 20 (Montană) – Sâmbătă, 28 mai, Belluno - Marmolada, 167km
     
  • Etapa 21 (Contratimp individual) – Duminică, 29 mai, Verona - Tissot ITT, 17.4km
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adrian Adrian
    Nu sunt sigur că răspundeți, așa că spun doar 2 chestii ardelenești, vă rog Say nu mă obosiți cu statul maghiar, sunt sătul cu statul român!
  • geo geo
    Dacă e Giro d’Italia ce treabă are Ungaria ?

    Am remarcat ca, in ultima vreme, cei interesați pot urmări cam toate competițiile cicliste mai răsărite din lume, pe canalele Eurosport.

Trimite un comentariu

sus