Skip to main content

Maşinile Google se întorc să filmeze străzile din România. Cum poţi vedea când ajung maşinile Google în oraşul tău

 
Masinile Google Street View. Sursa foto: Google
Masinile Google Street View. Sursa foto: Google

Maşinile Google Street View vor actualiza şosele şi autostrăzi din România. Preluarea de imagini complete, la 360 grade, va începe marţi, 15 martie, a anunţat compania.

Publicitate

Maşinile Google vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Harşova, Curtea de Argeş, Iaşi sau Piatra Neamţ, şi până la Orşova, Cluj-Napoca, Vişeu de Sus sau Oradea. În total 120 de localităţi şi drumurile dintre ele vor fi actualizate pe Google Maps, se arată într-un comunicat.

Lista actualizată şi completă a zonelor care vor fi fotografiate de maşinile Street View în România poate fi consultată aici. Astfel, la acest link românii pot descoperi când şi dacă vor ajunge maşinile Google în zona lor. România va apărea în următoarele zile. 

Imaginile vor fi procesate cu o tehnologie specială care estompează feţele oamenilor şi plăcuţele de înmatriculare a maşinilor pentru a nu putea fi identificate, mai precizează reprezentanţii Google. 

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps.Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a fost în 2021.

Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice, se mai arată în comunicat.

„Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile oraşe şi adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea.

În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View“, potrivit informaţiilor furnizate de companie.

Google Maps este disponibil, în prezent, în mai mult de 220 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica.

Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile. 
 
Google, fondat de Larry Page şi Sergey Brin în 1998, are peste 50.000 de angajaţi la nivel global. Începând din 2015, acesta este deţinut de compania Alphabet.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    La începutul știrii se afirma, citez: "Mașinile Google Street View vor actualiza șosele și autostrăzi din România. Preluarea de imagini complete, la 360 grade, va începe marți, 15 martie, a anunțat compania.", închei citatul. Daca dai însă "click!" pe link-ul marcat in textul știrii cu "aici", constați ca pe lista tarilor programate pentru martie 2022 Romania nici măcar nu apare. Ce sa mai zic de zone! Apare însă vecina noastră Bulgaria. Așadar, când începe cu adevărat preluarea de imagini si la noi in tara?
  • Onofrei Gabriel Onofrei Gabriel
  • DODO DODO
    nu stiu cine sint soferii dar bine ar fi sa fie insotiti de un ghid local

Trimite un comentariu

sus