Skip to main content

Cum poţi să-i "spui" lui Google să-ţi ştergă datele personale

 
Un nou tool de la Google prin care poţi şterge datele personale. Sursa foto: Unsplash
Un nou tool de la Google prin care poţi şterge datele personale. Sursa foto: Unsplash

Google a anunţat un nou tool pentru eliminarea informaţiilor private din rezultatele căutării. Pentru cei care nu vor ca numărul lor de telefon sau adresa de acasă să apară pe Google.

Publicitate

Compania a dezvăluit noul instrument miercuri, 12 mai, la conferinţa sa anuală pentru dezvoltatori Google I/O. Însă acesta va fi lansat în lunile următoare, gigantul tech neprecizând o dată anume, notează Mashable.com.

Cum funcţionează? Iată explicaţia reprezentanţilor Google:

„Când căutaţi pe Google şi găsiţi rezultate despre dvs. care conţin numărul dvs. de telefon, adresa de domiciliu sau adresa de e-mail, veţi putea solicita rapid eliminarea lor din Căutarea Google – chiar în momentul în care le găsiţi”.

Se va putea face această solicitare de a elimina datele personale din căutare atingând cele trei puncte de lângă anumite rezultate ale Căutării Google.

În prezent, astfel de solicitări se fac către Google prin intermediul unei pagini de asistenţă.

Noul instrument va fi inclus în urma unei actualizări a politicii companiei de la sfârşitul lunii aprilie, care a extins tipurile de date personale pe care Google le va lua în considerare să le elimine din rezultatele căutării.

De menţionat că solicitarea pe care o face un utilizator nu-i garantează eliminarea datelor din căutarea Google şi nici nu le va şterge de pe site-ul care găzduieşte, de fapt, aceste detalii.

„Este important de reţinut că atunci când primim solicitări de eliminare, vom evalua tot conţinutul de pe pagina web pentru a ne asigura că nu limităm disponibilitatea altor informaţii care sunt utile în general, de exemplu în articolele de ştiri”, au mai spus reprezentanţii Google într-o postare pe blogul companiei.

Totodată, aceste cereri vor fi evaluate atât prin intermediul algoritmilor, cât şi manual, de către angajaţi desemnaţi.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus