Skip to main content

S-a stins jurnalistul Horia Alexandrescu. Avea 74 de ani

 
S-a stins jurnalistul Horia Alexandrescu. Avea 74 de ani

Horia Alexandrescu s-a stins. Jurnalistul a plecat dintre noi la vârsta de 74 de ani, scrie HotNews

Publicitate

Trista veste a fost anunţată de fiica acestuia, Anca Alexandrescu (realizatoare Realitatea Plus). 

„Tata a plecat...”, a scris ea pe Facebook. 

Cine a fost Horia Alexandrescu?

Horia Alexandrescu era născut pe 9 aprilie 1947.  A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”, potrivit enciclopediaromaniei.ro via HotNews. 

A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul. Din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber.

După anul 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat „Sport Star". 

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990. 

În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică". În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, Cafeneaua Politică, este moderată de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV.

Cafeneaua politică s-a întors pe TV în anul 2018, la Canal 33, tot cu Horia Alexandrescu, după cum Paginademedia.ro scria la vremea respectivă. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus