Skip to main content

VIDEO. Urşii, cameramani „de ocazie”. Imagini video filmate de urşi

 
VIDEO. Urşii, cameramani „de ocazie”. Imagini video filmate de urşi

VIDEO. Urşii au devenit cameramani „de ocazie”. ONG-ul WWF publică imagini video filmate chiar de urşi. 

Publicitate

Ele vor fi distribuite şi un social media. Au fost filmate anul acesta, cu ajutorul unui echipament montat pe doi dintre puii de urs de la Bear Again (orfelinatul de urşi din Munţii Hăşmaş). 

Videoclipurile surprind activităţile puilor de urs prin Munţii Hăşmaş, acolo unde se află şi orfelinatul de urşi Bear Again. De asemenea, conţin informaţii despre specie şi modul în care interacţionează semenii între ei. 

Campania aceasta face parte dintr-un demers de monitorizare a speciilor de carnivore mari din România, derulat de WWF. Aceste date urmau să fie analizate şi comparate cu cele colectate de un urs aflat în sălbăticie, însă urmele acestuia s-au pierdut, subit, în Ucraina.

A parcurs peste 500 km în România şi a străbătut peste 40 fonduri cinegetice, până să treacă graniţa în Ucraina. O lună şi jumătate mai târziu, după ce a mai parcurs încă peste 300 km pe mai multe fonduri din ţara vecină, s-a pierdut semnalul transmis de colarul acestuia, fie pentru că emiţătorul s-a defectat, fie pentru că ursul a fost braconat, spun cei de la WWF. 

VIDEO 1

VIDEO 2

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    Tot mai mulți oameni pleacă de la Digi24 și se transferă la alte televiziuni! Din Ianuarie 2022

Trimite un comentariu

sus