Skip to main content

Se cauta cele mai bune materiale jurnalistice ale anului 2021 pentru premiile Superscrieri

 
Se cauta cele mai bune materiale jurnalistice ale anului 2021 pentru premiile Superscrieri

Se caută Superscrierile anului 2021. Fundaţia Friends For Friends lansează înscrierile pentru Premiile Superscrieri #11. Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc în mai 2022. 

Publicitate

Pentru a participa, autorii îşi pot înscrie materialele jurnalistice la cele 8 categorii de concurs:

  • Reportaj,
  • Investigaţie,
  • Opinie, TV & video jurnalism,
  • Fotojurnalism (subcategorii: Fotografie de news şi Fotografie documentară),
  • Presă locală,
  • Audio/Podcast şi Debut jurnalistic.

Data limită pentru înscrieri este 31 ianuarie 2022, prin completarea formularelor de pe site-ul www.ffff.ro/superscrieri

Începând de anul acesta, Superscrieri anunţă creşterea valorii premiilor: premiile I pentru fiecare categorie vor avea o valoare de câte 1500 de euro, iar Superscrierea Anului şi Superscrierea Cititorilor vor fi premiate cu câte 3000 de euro.

Tema #Superscrieri11

Tema Superscrieri din acest an este presa locală şi se concretizează prin introducerea unei secţiuni dedicate jurnaliştilor din presa locală şi regională şi o caravană Superscrieri în cele mai importante oraşe din România. 

Alexandra Cantor, directoarea Fundaţiei Friends For Friends:

„Considerăm că este un moment bun să ne îndreptăm mai activ către presa locală, care reprezintă un adevărat motor în menţinerea democraţiei şi a unei societăţi bine educate şi informate. Astfel, am creat o nouă categorie principală de concurs pe care o dedicăm presei locale şi ne propunem să mergem pentru prima dată în ţară, să-i cunoaştem pe cei care fac muncă relevantă şi să-i încurajăm în demersurile lor, creând o legătură între central şi local.”

Walter Robinson la Bucureşti

Superscrieri va organiza anul viitor la Bucureşti un masterclass cu Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicaţiei Boston Globe în investigaţia care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service. 

În cadrul Caravanei Superscrieri, Fundaţia Friends For Friends va organiza proiecţii şi dezbateri pornind de la filmul „Spotlight”, evenimente adresate studenţilor la jurnalism şi jurnaliştilor. Filmul „Spotlight” a fost premiat cu 2 Premii Oscar (şi alte 4 nominalizări) în 2016 şi are la bază investigaţia condusă de Walter Robinson.

Vlad Tăuşance, manager de dezvoltare la FFFF:

„Mesajul «Altă viaţă în presa locală» pe care îl lansăm în acest an constată distanţa, adesea nedreaptă, pe care cititorii o au faţă de realităţile cu care se confruntă jurnaliştii locali. De multe ori, tot ce este departe de marile oraşe face parte dintr-o viaţă paralelă. Pe de altă parte, mesajul acestei ediţii sărbătoreşte încăpăţânarea presei locale de a rămâne relevantă şi vie, de a păzi interesul public şi de scoate la iveală adevărul pitit sub preş.”

Juriu şi nominalizări

Nominalizările Superscrieri vor fi anunţate la finalul lunii martie când se va da startul pentru Superscrierea Cititorului, premiu decis de către public.

Pentru toate celelalte categorii competitive, Premiile Superscrieri vor fi decise de un juriu format din: Paul Radu (co-fondator OCCRP şi RISE Project) – preşedintele juriului, Alice Iacobescu, Barbu Mateescu, Cătălin Striblea, Dan Duca, Dan Radu, Emilia Şercan, Florin Negruţiu, Ioana Cîrlig, Irina Păcurariu, Liviu Avram, Marius Comper, Marko Risovic, Mihai Ghiduc, Mona Dîrţu, Oana Giurgiu, Octav Ganea, Paula Herlo, Răzvan Exarhu, Robert Schwartz, Vlad Stoicescu

Competiţia îşi propune să scoată în faţă acele poveşti puternice, materiale scrise, video, foto sau audio de calitate care informează corect, emoţionează şi ajung să schimbe percepţii.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alina B. Alina B.
    Avem nevoie sa scoatem in fata valorile adevarate: oameni inteligenti care fac ceva pentru Romania. Avem nevoie de jurnalism de calitate. Felicitari organizatorilor!

Trimite un comentariu

sus