Skip to main content

INTERVIU. Beatrice Ghiciov, despre noul podcast pe care îl prezintă la Digi FM: "Îmi doresc de mult timp să fac asta, dar abia acum s-au aliniat planetele"

 
INTERVIU. Beatrice Ghiciov, despre noul podcast pe care îl prezintă la Digi FM: "Îmi doresc de mult timp să fac asta, dar abia acum s-au aliniat planetele"

INTERVIU. Beatrice Ghiciov este noua gazdă a podcastului Părinţi pregătiţi, lansat de postul de radio Digi FM. Beatrice prezintă emisiunea Doi matinali şi jumătate, alături de Bogdan Miu şi Bogdan Ciuclaru, la Digi FM.

Publicitate

Într-un interviu pentru Paginademedia.ro, Beatrice Ghiciov ne-a dat mai multe detalii despre podcastul de parenting pe care îl prezintă - un proiect pe care chiar ea l-a scris.

"Proiectul a fost scris chiar de mine. Iniţial, într-un ton mai general, axându-mă pe sănătatea minţii şi a corpului, apoi, datorită implicării mele (evidente) in lumea parenting-ului, într-un ton adaptat exclusiv conţinutului dedicat parinţilor – pentru cine încă nu a aflat, sunt însărcinată in aproximativ 5 luni", spune Beatrice în interviu.

Paginademedia.ro: De ce crezi că este nevoie de un podcast de parenting?

Beatrice Ghiciov: Mi se pare important ca părinţii sau viitorii părinţi să fie informaţi din surse credibile şi sigure, de la medici şi specialişti.

De asemenea, îmi doresc ca ei să poată găsi toate informaţiile necesare într-un singur loc, nu să cerceteze tot internetul în căutarea răspunsurilor.

Paginademedia.ro: Când ţi s-a propus proiectul ai stat pe gânduri sau ai acceptat imediat?

Beatrice Ghiciov: Proiectul a fost scris chiar de mine. Iniţial, într-un ton mai general, axându-mă pe sănătatea minţii şi a corpului, apoi, datorită implicării mele (evidente) in lumea parenting-ului, într-un ton adaptat exclusiv conţinutului dedicat parinţilor – pentru cine încă nu a aflat, sunt însărcinată in aproximativ 5 luni.

Aşa că m-am apucat de treabă şi am rescris anumite teme, întrebări şi am căutaţi invitaţi potriviţi să răspundă acestor întrebări.

Paginademedia.ro: Ţi-ai dorit sa prezinţi un astfel de podcast sau acum s-a întâmplat?

Beatrice Ghiciov: Îmi doresc de mult timp să fac asta, dar abia acum “s-au aliniat planetele”.

Paginademedia.ro: Crezi ca e mai util pentru părinţi sa asculte un podcast decât sa citească de pe internet sau să asculte sfaturi de la ceilalţi?

Beatrice Ghiciov: Dacă e vorba despre podcastul realizat de mine, da. Pentru altele nu garantez. Sfaturile pot fi bine intenţionate, dar tot mai corect este să asculţi opinia unui specialist, nu?

De asemenea, nu tot ce scrie pe internet e şi adevărat sau verificat. În plus, în acest moment din viaţa mea, cred ca sunt în măsură sa pun întrebările potrivite, care să reflecte curiozitaţile tuturor parinţilor şi viitorilor părinţi.

Paginademedia.ro: Cum este sa prezinţi un podcast de parenting acum că şi tu o sa devii mamă în curând?

Beatrice Ghiciov: După cum ziceam, deschid o fereastra in universul meu personal. Pe mine mă ajută foarte mult, pentru ca este o aventură cu situaţii reale, nu neaparat ipotetice.

Aleg temele împreună cu ascultătorii, dar aleg şi teme care sunt de interes pentru mine şi aflu lucruri care mă ajută în această nouă aventură.

Paginademedia.ro: Acest proiect vine ca un ajutor şi pentru noua ta etapă din viaţă, aceea de a fi mamă?

Beatrice Ghiciov: Cu siguranţă. Am acces la experţi şi medici cu care pot lămuri temeri şi griji pe care, dacă eu le am, atunci sigur se mai regăseşte şi altcineva în situaţia mea. Am ocazia să învăţ lucruri folositoare şi, alături de mine, viitorii părinţi.

Citeşte şi: Digi FM lansează un podcast despre parenting. Cine prezintă?

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus