Skip to main content

INTERVIU. Octavia Geamănu, detalii despre podcastul Gânduri bune, revenirea la TV, dar şi procesele cu Antena 1. „Intenţionez să duc aceste procese până-n pânzele albe, indiferent cât va dura”

 
INTERVIU. Octavia Geamănu, detalii despre podcastul Gânduri bune, revenirea la TV, dar şi procesele cu Antena 1. „Intenţionez să duc aceste procese până-n pânzele albe, indiferent cât va dura”

INTERVIU. Octavia Geamănu, fosta prezentatoare de la Observatorul Antena 1, povesteşte într-un interviu Paginademedia despre proiectul pe care îl are în online, dar şi detalii în legătură cu întoarcerea în televiziune.

Publicitate

Jurnalista spune că în cei 18 ani de presă a primit oferte de a lucra în alte domenii, dar nu a vrut să renunţe la ştiri:

"Nu m-a obligat nimeni să lucrez la ştiri 18 ani. Oferte au tot fost de a schimba domeniul în aceşti ani, unele de-a dreptul surprinzătoare cum ar fi să joc intr-un film, sa las tv-ul pentru o cariera în modelling, politica, dar nu mi-am dorit...

Însă acum îmi place această libertate de exprimare neîngrădită de formatul unui jurnal de ştiri unde lucrurile sunt scurte şi la obiect. Imi place să mă exprim cum simt, când simt, stabilindu-mi singură absolut tot desfăşurătorul. E minunată libertatea. Scumpă, dar face toţi banii. "

Jurnalista mai adaugă că deocamdată nu se gândeşte să revină la TV şi că nu va renunţa la podcastul Gânduri bune:

"Încă nu mă gandesc la tv...Nu mi-am propus nimic în acest sens (...). Insă ce mi-e clar e că nu renunţ la acest proiect, indiferent de direcţia unde mă va purta viaţa profesionala.

Proces cu Antena 1:

"Incă am un proces în desfăşurare cu angajatorul, mă rog, trei. Unul pentru concediere abuzivă, chiar. Intenţionez să duc aceste procese până-n pânzele albe, indiferent cât va dura, deşi toată implicarea e pe umerii minunatei echipe de avocaţi cu care lucrez. "

Paginademedia.ro: De unde a venit ideea de a face podcast?
 
Octavia Geamănu: S-a născut într-un firesc al evoluţiei mele profesionale. După modul neplăcut în care m-a tratat fostul angajator, n-am simţit  dau curs unor propuneri venite ulterior, căci aveam nevoie   vindec. Dar nici nu puteam sta “degeaba”, pentru  mi-e în sânge treaba asta jurnalismul.
 
Şi podcastul, ori formă asta de exprimare pe YouTube (nu prea îmi vine  spun podcast acestor întâmiri pe care le am cu oameni faini şi pe care aleg  le aduc în văzul lumii) este tot o formă de jurnalism, mult mai plăcută şi aproape sufletului meu ca format.
 
 la divorţ ori după o despărţire de un partener alături de care ai stat jumătate din viaţă. Mai bine îţi dai timp  fii complet vindecat până începi  iubeşti din nou,   intri în acea poveste cu sufletul curat şi  fii cu totul acolo. 
 
Paginademedia.ro: De ce se numeşte Gânduri bune?
 
Octavia Geamănu: Aşa am salutat adeseori publicul la finalul jurnalelor şi mai mereu pe reţelele de socializare. Şi când nu vrei să spui prea multe dar în acelaşi timp îţi doreşti să transmiţi cuiva ca te gândeşti la el sau ea, tot e un semn placut “Gânduri bune!”.
 
Ganduri bune s-a născut totuşi în mare ca urmare a mesajelor primite în ultimul an din partea oamenilor cu care interacţionez zilnic pe retelele de socializare. Am simtit multă dragoste sinceră din partea lor.
 
Obisnuiam să scriu mult şi mereu, fără excepţie, erau multe comentarii prin care eram încurajată să scriu o carte, să folosesc mai mult darul vorbirii. Asa s-a nascut şi cartea “Ganduri bune” la care am început să lucrez în decembrie anul trecut. As vrea să reuşesc să am inspiraţia necesară încât sa o închei anul acesta şi să aducă încredere şi speranţă oricui o va citi. 
 
Paginademedia.ro: Ce subiecte abordezi în proiectul tău?
 
Octavia Geamănu: Fiecare subiect se naşte dintr-o situaţie de viaţă, a mea ori a celor din jur. Si fiecare subiect are rolul de a aduce răspunsuri care să te facă să crezi, să speri, să înţelegi mai bine o situaţie prin care treci ori care să îţi trezească şi mai multe întrebări încât să vrei să cauţi şi mai multe răspunsuri. Să cauţi cu mintea e un exercitiu ce nu trebuie să înceteze vreodată. 
 
Paginademedia.ro: Când ai lansat podcastul ai spus că deocamdată nu te vei întoare la tv. În momentul în care o vei face, vei continua cu Gânduri bune?
 
Octavia Geamănu: Încă nu mă gandesc la tv. Încă. Am o vară în care mi-am propus să călătoresc cu Andrei prin Europa. Şi cu soţul meu, desigur, acolo unde poate să ajungă pentru că Direcţia 5 are o vară plina cu concerte.
 
Insă ce mi-e clar e că nu renunţ la acest proiect, indiferent de direcţia unde mă va purta viaţa profesionala. O sa auziţi tot mai mult de “Gânduri bune cu Octavia Geamanu”. Simt. Am încredere în destinul meu. Mereu am avut. 
 
Paginademedia.ro: Îţi place mai mult ceea ce faci acum decât ce făceai înainte, mă refer la tv?
 
Octavia Geamănu: Mie mi-a placut enorm ceea ce am facut. Nu m-a obligat nimeni să lucrez la ştiri 18 ani. Oferte au tot fost de a schimba domeniul în aceşti ani, unele de-a dreptul surprinzătoare cum ar fi să joc intr-un film, sa las tv-ul pentru o cariera în modelling, politica, dar nu mi-am dorit.
 
Eu nu vedeam altceva în afara zonei ştirilor. în plus asta îmi ocupa tot timpul. Însă acum îmi place această libertate de exprimare neîngrădită de formatul unui jurnal de ştiri unde lucrurile sunt scurte şi la obiect. Imi place să mă exprim cum simt, când simt, stabilindu-mi singură absolut tot desfăşurătorul. E minunată libertatea. Scumpă, dar face toţi banii.  
 
 Paginademedia.ro: Îţi este dor să să revii la tv?
 
Octavia Geamănu: Având în vedere că n-am mai deschis tv-ul decat pe Netflix de mult timp, că îmi lipseşte total interesul pentru ce aş putea vedea la tv, că îmi iau toate informaţiile din online, spun sincer că nu imi lipseşte. De altfel, eu n-am fost vreodată înnebunită să mă văd la tv. A fost o evoluţie firească a parcursului meu profesional. 
 
Paginademedia.ro: Când ţi-ai propus să te reîntorci la tv?
 
Octavia Geamănu: Nu mi-am propus nimic în acest sens. Altfel încă am un proces în desfăşurare cu angajatorul, mă rog, trei. Unul pentru concediere abuzivă, chiar. Intenţionez să duc aceste procese până-n pânzele albe, indiferent cât va dura, deşi toată implicarea e pe umerii minunatei echipe de avocaţi cu care lucrez. Nu e un proces uşor. Ştiam că va dura, dar în faţa unui astfel de abuz nimeni pe pământ nu ar trebui să plece capul. Desigur, dacă eşti un om corect şi n-ai scheleţi prin dulapuri.
 
Fiecare alege dupa propria măsură. Din păcate primesc multe mesaje în care mi se povestesc situatii dramatice ce se petrec la locul de munca, însă pe lângă curaj e nevoie şi de susţinere materială, timp, iar aici ti se mai încurca putin, putin mai mult calculele, căci un astfel de proces te cam costă. Insa munca avocatilor, daca ai norocul să creada în tine şi să fie corecţi, dedicaţi, implicaţi ca nişte medici la camera de gardă, aşa cum am eu acest noroc, merita toti banii si tot respectul.
 
Totuşi, căci viaţa mea profesională, iată, nu mai stagnează, merge înainte, în momentul când voi simţi că rezonez cu un proiect, acolo mă vei vedea. E interesant cum deşi n-am în plan asta, simt clar ca mă veţi revedea la tv. Ce ne e scris, în frunte ne e pus. N-aduce anul ce-aduce ceasul.  

Carte de vizită - Octavia Geamănu:

  • Octavia Geamănu a lucrat în grupul Intact de aproape 20 de ani. A început în 2003, când lucra la Antena 1 Târgu jiu.
  • În 2005, a venit la Bucureşti, unde a fost, printre altele, reporter Observator şi prezentator GSP TV.
  • De-a lungul timpului a prezentat, printre altele, Observatorul Matinal şi Observatorul de la ora 22.30 (după plecarea lui Andrei Zaharescu la Guvern).
  • Timp de cinci ani (2012-2016), a prezentat Observator Special (20.00-20.30). A fost şi la pupitrul ştirilor de dimineaţă, alături de Daniel Osmanovici.
  • A trecut apoi, în 2018, la Observatorul de weekend, iniţial alături de Cosmin Stan (plecat între timp la Pro TV).

Citeşte şi: Octavia Geamănu, scoasă de la Observator. Antena nu dă explicaţii. S-a ajuns la avocaţi! Vine în loc cineva de la Aleph, o fostă Pro TV

 
 
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus