Skip to main content

Investigaţia Recorder bani de la partide pentru presă, în niciun jurnal de ştiri la TV. Doar B1 TV a discutat subiectul la Bună, România

 
Investigaţia Recorder bani de la partide pentru presă, în niciun jurnal de ştiri la TV. Doar B1 TV a discutat subiectul la Bună, România

Niciun post de televiziune nu a prezentat publicului în principalul jurnal de ştiri tema banilor cheltuiţi de partidele de la guvernare pe TV, scrie Libertatea

Publicitate

Joi, TVR 1, ProTV, Antena 1, Digi 24, România TV, Realitatea, B1, Aleph News, Euronews sau Antena 3 nu au alocat, în principalul jurnal de ştiri, nicio secundă informării sau dezbaterii felului în care îşi folosesc PSD şi PNL finanţarea publică, menţionează sursa citată. 

Documentată în mod constant de Radio Europa Liberă, tema a fost completată de Recorder. Miercuri seara, site-ul a publicat o investigaţie în care, pornind de la documentele venite pe un e-mail anonim, a dezvăluit noi sume şi contracte ale felului în care PSD şi PNL bagă bani în televiziuni şi diferite publicaţii online. 

B1TV a abordat subiectul, nu la ştiri, ci la emisiunea de dezbatere ”Bună, România”, din prime time. Realizatorii l-au avut invitat, prin telefon, pe unul dintre realizatorii de la Recorder, Mihai Voinea.

Citeşte şi: VIDEO. Investigaţie Recorder: Cum cumpără partidele politice presa, cu bani de la bugetul de stat

Presa plătită de partide, atac la Recorder după investigaţia zilei. Un articol din Newsweek, preluat de Antena 3, Evz, Capital şi Realitatea

 
 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    Ca o paranteză...
    Duminică a fost talk show-ul săptămânal cu Bobby Păunescu, în care au dezbătut subiectul Recorder.
  • B.A.M B.A.M
    Era să uit:
    A fost micuță discuție și la "Culisele Statului Paralel", la Realitatea Plus. (Ca să dăm Caesar-ului ce-i al său...)
    A fost joi sau vineri. Chiar nu mai țin minte ziua...
  • Soby Soby
    @Dan Radulescu, deci înțeleg asta.

    Cred că și Aleph News mai este singurul post de televiziune ce preia știri de pe Mediafax, în rest le preiau de pe Agerpress și News.ro cred.
  • Dan Radulescu Dan Radulescu
    Draga @Soby , @Genistul are perfecta dreptate. Nu amesteca borcanele, pardon, dezastrele. Nu incurca dezastrul Mediafax cu dezastrul Aleph, doar pt ca au fost provocate de acelasi personaj. Chiar daca a ajuns doar o goarna ruginita a psd ului, Mediafax macar are o istorie. Aleph, in schimb, este cel mai mare esec media, o bataie de joc la adresa publiclui, dar si a angajatilor, cati or mai fi ramas sa stinga lumina...
  • B.A.M B.A.M
    Dragoș, se încimentează concepția că nu există jurnalism echidistant și că orice știre difuzată poate fi plătită (deși nu e așa)
  • Soby Soby
    @Dragos, audiența se măsoară prin Kantar Media.
  • Dragos Dragos
    Soby, cand audienta e minuscula, nimeni nu o sa bage bani intr-o televiziune la infinit? Din ce-si plateste Sarbu salariatii? Din banii lui Șucu? Până când se va întâmpla asta, până-și termină și Șucu banii? Care e logica ta? Faci audiență, faci bani, dar la audiența Aleph, de unde bani?
  • Dragos Dragos
    B.A.M., tu te uiti ce scrii? "De ce niște jurnaliști ar publica știri prin care își denigrează propria profesie?!?!?!" De ce ai impresia ca chiar toti jurnalistii stau cu mana intinsa la partide? Ti se pare ceva anormal ca mai exista si jurnalisti corecti, jurnalisti de investigatie care chiar isi fac datoria?
  • Soby Soby
    @Genistu, Aleph News dă publicitate.

    Cât despre afacerile lui Sârbu, au început să nu mai aibe probleme financiare, pentru că Dan Șucu a devenit creditorul principal pentru Mediafax Group și firma care deține Mediafax a ieșit deja din insolvență.

    Doar la Aleph News mai sunt probleme, bani puțini, toți fug de Sârbu din cauza la bani.
  • Genistu Genistu
    Acum s-a limpezit, în sfârșit, misterul Aleph. Cum rezista el cu audiente 0,0001 și fără publicitate? Cu obediență, în schimbul bănuților de la PSD. Dovada clară că umbra lui Nea Nelu și a lui Năstase, cei cărora cameramanul S^rbu le curăță - de 30 de ani - scamele, încă bântuie partidul. Când tu ești singurul care se crede winner, nu ești decât marele loser.
  • Ion Ion
    E imoral sa platesti conferinta de presa cu 80.000 de euro sau un interviu de ***. Pretul acopera protectia la tvul respectiv. Daca e legal sa dai bani sigur e ilegal sa fii santajist de presa. Prin provincie orice *** *** de ***. Si cand nu functioneaza asa le dau *** diplome de cetateni de onoare.
  • B.A.M B.A.M
    Păi ca chestie:
    De ce niște jurnaliști ar publica știri prin care își denigrează propria profesie?!?!?! Logică și argumentare, zic și eu...
  • mihai mihai
    Păi nu e ilegal tocmai pentru că legea e făcută strâmb de ăia care își crează singuri avantaje și foloase necinstite.
  • jk jk
    Nu e nimic ilegal in asta.Poate doar imoral...

Trimite un comentariu

sus