Skip to main content

DESPĂRŢIRE. Ionuţ Cristache anunţă plecarea de la TVR. „Nu ştiu ce va fi, nu ştiu ce urmează”

 
DESPĂRŢIRE. Ionuţ Cristache anunţă plecarea de la TVR. „Nu ştiu ce va fi, nu ştiu ce urmează”

Ionuţ Cristache şi-a anunţat plecarea de la TVR, post la care a realizat emisiunea Romania9 în ultimii cinci ani. Cristache a făcut anunţul plecării pe pagina sa de Facebook

Publicitate

„Dupa 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publica a ajuns la final! Va multumesc pentru mesajele, telefoanele, intrebarile, toate cate au venit in aceasta perioada!

Nu o sa fiu patetic, nu o sa incep sa insir cifre, editii, momente, sa ma autoelogiez sau sa-mi fac autocritica! Ce a fost ati vazut! Despre ce nu s-a vazut, poate altadata”, a scris Cristache

„Raman cu satisfactia construirii unui brand, Romania9, poate cea mai sincera, si, de ceva timp, cu siguranta cea mai curajosa emisiune de dezbatere!”, a mai adăugat el. 

Cât despre ce se va întâmpla mai departe, Cristache a precizat: „Nu stiu ce va fi, nu stiu ce urmeaza, va tin la curent!”

CONTEXT. Romania9 a fost principalul talk-show de la TVR, difuzat în prime-time, până în vara lui 2021, când  noua conducere a postului public a decis să mute emisiunea la ora 17.00, după cum anunţa paginademedia.ro în exclusivitate AICI.

Decizia venea la scurt timp după demiterea fostei preşedinte a postului, Doina Gradea, şi numirii în locul acesteia a unui şef interimar, Ramona Săseanu. 

Decizia conducerii TVR de a muta emisiunea a fost contestată în instanţă de Cristache (pe larg AICI), iar Doina Gradea a fost unul dintre martorii care au şi dat declaraţii în instanţă în favoarea realizatorului Romania9. 

Cristache n-a avut însă câştig de cauză. Atât Judecătoria Sectorului 1, cât şi Tribunalul Bucureşti (acolo unde a făcut apel) i-au respins solicitarea realizatorului Romania9. 

După ce i-a respins acţiunea pe fond, judecătorii au venit şi cu motivarea. Principalul aspect subliniat în motivare este acela că un aspect esenţial:

„Contractul lui Cristache cu TVR nu conţine o clauză cu privire la ora de difuzare a emisiunii”, după cum relata Paginademedia.ro.

Anunţul lui Ionuţ Cristache: 

„Dupa 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publica a ajuns la final! Va multumesc pentru mesajele, telefoanele, intrebarile, toate cate au venit in aceasta perioada!

Nu o sa fiu patetic, nu o sa incep sa insir cifre, editii, momente, sa ma autoelogiez sau sa-mi fac autocritica! Ce a fost ati vazut! Despre ce nu s-a vazut, poate altadata! Raman cu satisfactia construirii unui brand, Romania9, poate cea mai sincera, si, de ceva timp, cu siguranta cea mai curajosa emisiune de dezbatere! Nu am construit-o singur ci impreuna cu o mana de oameni carora le multumesc!

Dar, in special, va multumesc dumneavoastra! O emisiune fara public nu are misiune si voi ati fost numerosi indiferent de ora, format sau context! Nu stiu ce va fi, nu stiu ce urmeaza, va tin la curent! Ma inclin!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • TVR a scapat de Cristache, dar va trebui sa le suporte pe:
  - Irina Radu (120 milioane lunar), cea care l-a adus;
  - Doina Gradea (120 milioane lunar), cea care l-a umflat;
  - Livia Serban Iancu (130 milioane lunar), cea care l-a produs.
  Toate aceste taietoare de frunze la caini papa fara jena banul public in timp ce salahorii se bucura din an in Pasti de cate o diurna de 37 de lei. Curat-murdar!
 • Se pare că România 9 va fi scoasă din grila TVR 1 după ce Cristache a părăsit TVR.
  Vedem care va fi în locul lui România 9 la TVR 1...
 • Alooo, Mediasind?! Alooo, SPUS TV?! Toricaaa, Bocanaciuleee! Voi chiar nu aveti nimic oficial de spus despre Ionut Cristache si despre Livia Serban Iancu?! Intelegem ca primul o sa se relanseze pe langa Varan, dar auzim ca dna deontoloaga rosie va avea dregatorie la TVR Info pe leafa aia de 3.000 de euro. Banul public sa traiasca!
 • Cristache, lasa-ne ba ca nu mori de foame! La 10.500 de euro pe luna, pt o ora de vorbaraie penibila de gang de luni pana joi, te-ai imbogatit! Ai fost slugarnic, partinitor, tupeist, nepregatit, superficial.
  Dar ce face producatoarea ta, nulitatea Livia Serban Iancu platita cu 130 milioane pe luna ca sa iti lase *** pe post? Ca de vreo 2 luni arde gazul pe o leafa nemeritata de director, in timp ce amaratii asteapta bonurile de masa!
 • TVR a scapat de cea mai rusinoasa, cea mai penibila si cea mai scandaloasa productie pe care a suportat-o ecranul vreodata in 32 de ani de democratie.
  Bravo pt curaj si pt bun simt in special dnei Ramona Saseanu, dar si dlui Dan Turturica. E interesant ca fostii PDG care i-au platit lui Cristache lefuri faraonice de peste 500 milioane net zburda acum printre angajati precum ghioceii. RUSINE, IRINA RADU! RUSINE, DOINA GRADEA! Daca aveati putina demnitate si minimum de respect fata de SRTv puteati refuza aceasta propunere bagata pe gat de mediul politic.
 • Dati audientele de pe intervalul Selectiei Nationale Eurovision
 • Are cineva curaj sa facă pariu că nu va fi răsplătit de A 3 sau RTV pentru serviciile aduse?
 • Ce rau imi pare ca a plecat "jurnalistul". Dar sigur va avea grija noua conducere sa aduca pe altul "mai bun", care nu va face jocuri politice, va fi echilibrat, echidistant, incisiv! Poate peste 100 de ani la TVR.
 • Vrem audiențele făcute de TVR1 cu dezastrul de semifinală Eurovision de aseară. Greseli tehnice la greu, prezentatori penibili și un juriu greu de digerat.

Trimite un comentariu

sus