Skip to main content

„Contractul nu conţine nicio clauză cu privire la oră”- De ce a pierdut Cristache procesul cu TVR, în care cerea să revină la 9?

 
„Contractul nu conţine nicio clauză cu privire la oră”- De ce a pierdut Cristache procesul cu TVR, în care cerea să revină la 9?

De ce a decis instanţa ca emisiunea România 9 să nu revină la ora 21:00? Motivarea judecătorilor arată un aspect esenţial: contractul lui Cristache cu TVR nu conţine o clauză cu privire la ora de difuzare a emisiunii

Publicitate

„Instanţa reţine că reclamantul îşi desfăşoară activitatea în calitate de prezentator al emisiunii România9 în temeiul contractului de cesiune a drepturilor patrimoniale conexe din data de 02.12.2020. Analizând acest contract, instanţa constată că el nu conţine nicio clauză cu privire la ora de difuzare a emisunii, aspect pe care însuşi reclamantul îl recunoaşte prin cuprinsul cererii de chemare în judecată”, notează instanţa. 

Judecătorii continuă:

„Ceea ce reclamantul încearcă să susţină prin acţiunea sa este că, în pofida lipsei prevederii orei de difuzare a emisiunii în contract, această oră trebuie să fie dedusă din ansamblul reaţiilor contractuale încheiate de-a lungul timpului între părţile, toate aceste contracte încheiate trebuind a fi interpretate sistematic.

Tot judecătorii subliniază: „Instanţa nu poate primi această apărare”, după cum arată motivarea. 

Reamintim că realizatorul Ionuţ Cristache a înaintat o acţiune la Judecătoria Sectorului 1 pentru o Ordonanţă Preşedinţială care să anuleze hotărârea Comitetului Director al TVR care i-a mutat emisiunea de la ora 21.00 la ora 17.00. Judecătoria Sectorului 1 i-a respins cererea lui Cristache, pe fond. 

Instanţa consideră declaraţia Doinei Gradea, fosta şefă TVR, ca având „un vădit caracter pro causa, fiind întocmită la câteva zile după anunţarea reclamantului de către conducerea SrTV cu privire la schimbarea orei emisiunii”, conform motivării.

Instanţa mai punctează că „având în vedere că la momentul încheierii contractului de cesiune a drepturilor patrimoniale conexe din data de 02.12.2020, doamna DG avea calitatea de Preşedinte Director General al SrTV, fiind semnatarul contractului, aceasta putea stabili în contract ora exactă a emisiunii dacă aceasta era intenţia sa contractuală, având în vedere că, pe de o parte, putea lesne cunoaşte parcursul profesional în cadrul TVR al reclamantului şi, pe de altă parte, că ea însăşi a mai încheiat contracte cu reclamantul în care a specificat ora ( spre exemplu, contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale conexe nr. A245 din data de 14.03.2018).”

Despre decizia instanţei a scris şi fostul jurnalist Ionel Stoica. Mai multe detalii, AICI.


Citeşte şi: România 9 nu se întoarce la ora 9. Instanţa i-a respins cererea lui Cristache


Citeşte şi: EXCLUSIV Paginademedia. Ionuţ Cristache vrea să-şi (re)câştige ora 9 în instanţă. Doina Gradea, declaraţie în cauză


CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Ionuţ Cristache, mutat cu România 9. Emisiunea va fi la altă oră pe TVR


CITEŞTE ŞI: Ionuţ Cristache, după mutarea emisiunii: "Eu nu ştiu ce trebuie să fac la 17.00. Nu mi-a fost comunicat nimic despre acest tronson"


CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. TVR, reacţie după ce a mutat la altă oră emisiunea lui Cristache. „Decizia a aparţinut Comitetului Director, nu doamnei Ramona Săseanu”


CITEŞTE ŞI: Cristache: „Azi, Romania9 e suspendată”. În loc, TVR a pus o ediţie specială cu Mihai Rădulescu şi Marian Voicu


CITEŞTE ŞI: Din nou! Încă o ediţie România 9 cu Ionuţ Cristache înlocuită. TVR pune în loc o emisiune care să analizeze întâlnirea dintre Putin şi Biden după summit-ul NATO


CITEŞTE ŞI: Şi a treia oară! Cristache, înlocuit şi în această seară! De săptămâna viitoare, va fi de la 17.00


CITEŞTE ŞI: VIDEO. De văzut! Emisiunea lui Cristache ca un serial coreean! Un promo pentru ora 17.00


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Un text interesant in Libertatea de azi despre contractul lui Cristache

    https://www.libertatea.ro/stiri/clauzele-din-contractul-lui-ionut-cristache-cu-tvr-44-700-de-lei-brut-pe-luna-si-constrangeri-legate-de-audienta-3630512
  • Ilie Ilie
    D nul Obae nu mai faceti reclama gratuita *** asta!!!
  • daniel daniel
    Dupa el emisiunea trebuie sa fie la 21 pentru ca se cheama "9"! Sa spuna mersi ca l-au pus la 17 si nu la matinalul de la 9!

Trimite un comentariu

sus