Skip to main content

Jocurile Olimpice de la Beijing iau astăzi startul. Două televiziuni transmit ceremoniile de deschidere

 
Foto: Facebook Olympics
Foto: Facebook Olympics

Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022 iau startul astăzi, ceremonia de deschidere fiind difuzată de la ora 14.00, ora României. Competiţiile sportive ale Olimpiadei, ce se vor desfăşura în perioada 4 - 20 februarie, vor fi difuzate de Eurosport, televiziune care deţine toate drepturile de difuzare, şi de TVR, care are o parte din drepturi. 

Publicitate

Postul public anunţă că va difuza, pe TVR 1 şi TVR 2, evoluţia sportivilor români calificaţi la JO, dar şi competiţii de patinaj artistic, schi alpin, sărituri cu schiurile, hochei, curse spectaculoase de short-track, curling, snowboard.   

România va fi reprezentantă în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de 22 de sportivi la 7 discipline (bob, sanie, sărituri cu schiurile, schi fond, biatlon, schi alpin şi patinaj viteză). Lor li s-ar putea alătura şi Sebastian Enache, prima rezervă la skeleton, în cazul în care va beneficia de o posibilă realocare.

Raluca Strămăturaru, concurentă la sanie, aflată la a patra participare la Jocurile Olimpice, împreună cu Paul Pepene, de la schi fond, şi el la a patra prezenţă olimpică, vor fi port-drapel pentru România la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

La microfonul transmisiunilor TVR se vor afla jurnaliştii Monica Bucur, Sorin Hobana, Vlad Arhire, Cristian Mîndru, Emil Hossu-Longin. De asemenea, fostul patinator şi antrenor Marius Negrea, participant la JO, dar şi colaborator tradiţional al TVR la transmisiunile de patinaj, nu va lipsi de la microfonul comentatorului nici la JO Beijing, când va face echipă cu Monica Bucur. Lor li se vor alătura, pe parcurs, şi alţi comentatori şi analişti.

Eurosport, Gazda Jocurilor Olimpice în Europa. Toate competiţiile se vor vedea pe Eurosport şi pe Player

Televiziunea Eurosport deţine drepturile pentru Jocurile Olimpice în aproape toată Europa, inclusiv România. Competiţiile de la Beijing vor putea fi urmărite pe posturile Eurosport, dar şi pe platforma Eurosport Player. 

Cifrele cheie ale Jocurilor Olimpice Beijing 2022 pe Eurosport

  • Difuzate în 50 de ţări şi teritorii, în 19 limbi diferite
  • 1.200 de ore de producţie în direct pe canalele Eurosport şi platformele digitale precum aplicaţia Eurosport şi Eurosport Player
  • 107 experţi ai sporturilor de iarnă şi prezentatori, cu un palmares de 95 de medalii olimpice
  • 13.701 sesiuni de comentarii
  • 3.254 km de fibră optică folosită pentru operaţiunile de difuzare – suficient pentru un drum dus-întors între Beijing şi Tokyo

Andrew Georgiou, President of Sport, Discovery a spus:

„Pentru a doua oară în decurs de şase luni, audienţa Eurosport are acces la un meniu impresionant cu acţiune sportivă, experţi şi prezentatori de top, analize, inovaţii şi divertisment. Toate acestea fac din Eurosport singurul loc în care fanii pot urmări în întregime Jocurile Olimpice.

La Tokyo am dovedit că putem acoperi Jocurile Olimpice într-un mod unic, chiar şi în mijlocul unei pandemii. Pentru Beijing 2022, experţii noştri, tehnologia de top şi abordarea ambiţioasă aduc acţiunea în direct alături de conţinutul de divertisment pentru a interacţiona cu fanii atât în timpul, cât şi după competiţii.

Suntem foarte entuziasmaţi să le oferim fanilor o experienţă fără precedent în lumea sporturilor de iarnă. Ştim că audienţa noastră va descoperi puterea Jocurilor Olimpice de Iarnă Beijing 2022 şi se va bucura de noi poveşti alături de sportivii lor favoriţi.”

The Cube se mută la munte

Eurosport Cube, studioul principal din care vor fi comentate evenimentele sportive, a trecut printr-o transformare. The Cube este acum „plasat” virtual într-o cabană de pe versantul unui munte înzăpezit. Structura şi peisajul au fost construite timp de 12 luni. 

Avataruri care se aseamănă cu sportivi din diferite discipline ale sporturilor de iarnă sunt prezente în The Cube, astfel încât experţii Eurosport se pot plimba în jurul lor şi pot analiza mişcările şi performanţele sportivilor în cele mai mici detalii. 

Scott Young, Senior Vice President, Content and Production, Discovery, a spus:

„Ambiţia Eurosport pentru Beijing 2022 este de a oferi o producţie în direct şi de la distanţă nemaivăzută până acum. Eurosport şi Eurosport Player sunt singurele locuri în care Jocurile Olimpice se pot urmări integral. Toate cele 109 probe, un record pentru Jocurile Olimpice de Iarnă, sunt transmise din Beijing, Yanging şi Zhangjiakou. Eurosport acoperă fiecare locaţie a fiecărei probe.

The Cube a fost extins şi regândit pentru Beijing 2022 şi oferă platforma cea mai bună pentru poveştile olimpice. Îmbinând inovaţii, tehnologie şi viziune cinematică, acesta revoluţionează prezentările şi analizele sportive şi ajută echipa noastră de experţi, prezentatori şi producători să relateze cele mai importante poveşti în cel mai interesant mod.”

Team Eurosport conţine 107 experţi ai sporturilor de iarnă şi prezentatori care împreună au câştigat 80 de medalii olimpice, dintre care 26 de aur, şi au la activ 215 participări la Jocurile Olimpice. Experţii vor oferi o perspectivă unică asupra competiţiei milioanelor de fani din Europa pe canalele Eurosport şi platformele Eurosport.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Milogescu Milogescu
    Evident ca nu

    Supara adevarul si ai schimbat raspunsul ? Ha ha ha ! Deci anul asta OBLIGAT de sefi sa te uiti la fotbal. Hi hi hi !
  • Mile Mile
    Evident ca nu
  • Hihohra Hihohra
    Nu mai poți de antena , cine te întreabă de postul iubit , demagog făceați prosti pe cei de la survivor , te incluzi aici nu

    Ca tine postacule , Nu mai poți de Pro , cine te întreabă de postul iubit , demagog făceați prosti pe cei de la Singur Acasa , de la meciuri fotbal , te incluzi aici nu

    Anul asta avem fotbal la Antenuta. Esti OBLIGAT sa te uiti, nu postac ? Anul trecut la Pro nu te-ai uitat. Acum esti obligat de sefi. Ha ha !
  • Mile Mile
    Nu mai poți de antena , cine te întreabă de postul iubit , demagog făceați prosti pe cei de la survivor , te incluzi aici nu
  • ILIE TANAU ILIE TANAU
    Ce tot lăudați *** ala numit Adela de la a1??? O mizerie de serial!!!
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    @Livia Pila Nu despre tort e vorba. Nu se merge la fata locului. Nu tu valuta, nu tu ocazie de palmat pixuri. Asa ca e bun și Emilut al Lucicai.
  • Publicitarul Publicitarul
    Asteptam reportajele lui Dorin Chiotea de la TVR. Am vazut ca a inceput sa transmita cate ceva pe facebook. A fost exceptional vara trecuta, la Tokyo.
  • Zerovel Zerovel
    Azi incepe ai talent postacule. Sterge pe jos cu Antenuta Zero.
  • Milkovici Milkovici
    Adela lider detașat la cei educați ha

    Te referi la pensionari. Nu postac ?

    Si Survivor lider detasat la cei educati. Nu postac ? Peste Marinica Zero.
    Apropo, ai vazut ce a zis nea Marin pe Facebook ? Ca e ultima emisiune cu el.
    Ha ha ha ! Audiente Zero !
  • Mile Mile
    Adela lider detașat la cei educați ha
  • Costel Costel
    @Adela. Ma gandeam ca dupa ce trece pandemia asta poate sa incepi sa canti din nou cu DJ Project asa ca in vremurile bune.
  • Costel Costel
    Sanatate Adela si compania.
  • Livia Pila Livia Pila
    Nu comentează dr. CHIOTEA? NU II MAI DA RAMONA TORT.
  • Sabina Sabina
    Da,ABC + ,ai dreptate și mie îmi place mai mult de Cabral și ar face echipă bună cu Adela. Sănătate, Adela,Shurubel, Bogdan, Cătălin.
  • ABC+ ABC+
    Adela și ăia doi nu sunt în emisiune, Cabral prezintă astăzi și părerea mea este că ar putea rămâne Cabral alături de Adela la Vorbește lumea!
    Adela are Covid.

Trimite un comentariu

sus