Skip to main content

Un jurnalist Reuters, ucis în timp ce relata o luptă între afgani şi talibani

 
Danish Siddiqui. Foto: France 24
Danish Siddiqui. Foto: France 24

Un jurnalist al publicaţiei Reuters a fost ucis în timp ce relata o luptă între forţele afgane şi luptătorii talibani, în apropiere de frontiera cu Pakistanul.

Publicitate

Este vorba de Danish Siddiqui, care lucra ca jurnalist şi fotograf al agenţiei de presă din 2010. Vestea morţii lui Siddiqui a fost confirmată de la un comandant afgan, scrie news.ro.

Siddiqui relata informaţii din sudul provinciei Kandahar şi a scris nenumărate articole despre luptele dintre afgani şi talibani.

De origine indiană, Siddiqui făcuse parte şi din echipa de fotografi a Reuters care a câştigat în 2018 premiul Pulitzer, acordat atunci pentru un documentar despre refugiaţii Rohimgya.

„Danish era un jurnalist excepţional, un tată şi soţ devotat şi un coleg îndrăgit. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia lui în aceste momente teribile”, au transmis Michael Friedenberg, preşedintele Reuters şi redactorul-şef, Alessandra Galloni, potrivit sursei menţionate.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Didi Cap Patrat Didi Cap Patrat
    Didi, daca ar durea…tu sigur te-ai tavali in chinuri. Daca ti-ai dat fi dat seama ca esti ***, ai fi fost deja destept.
  • Didi Didi
    In timp ce relata o lupta? Cine e atat de *** sa se bage intre 2 tabere in conflict armat, sa suporte consecintele. Si cum relata el? "In acest moment, talibanii din stanga mea trag cu mitralierele in afganii din dreapta mea, care arunca grenade spre talibani. Gloantele imi suiera efectiv pe la urechi. ***"

Trimite un comentariu

sus