Skip to main content

Jurnalista de investigaţie Emilia Şercan: „Autorităţile statului au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o muşamalizeze”

 
Jurnalista de investigaţie Emilia Şercan: „Autorităţile statului au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o muşamalizeze”

Jurnalista de investigaţie Emilia Şercan denunţă public „operaţiunile de discreditare şi intimidare” la care a fost supusă după dezvăluirile despre plagiatul premierului Nicolae Ciucă. 

Publicitate

Jurnalista a făcut în ultimele luni o serie de plângeri penale după ce a primit numeroase ameninţări pe Facebook. Mai mult, a făcut o plângere pentru violarea vieţii private după apariţia în spaţiul public a unor imagini cu aceasta. 

„O probă pe care am furnizat-o Poliţiei Române pentru a identifica autorul unei infracţiuni de violare a vieţii private a fost scursă din dosar în aceeaşi zi, devenind baza unei ample operaţiuni de kompromat”, a scris jurnalista într-un amplu articol pe PressOne, în care a povestit, pas cu pas, prin ce a trecut în ultimele trei luni, de când a făcut dezvăluirile despre plagiatul lui Nicolae Ciucă

Jurnalista a povestit cum în decurs de o lună a fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare. „Una dintre acţiunile de defăimare şi intimidare a fost făcută, potrivit potrivit probelor pe care le deţin, cu complicitatea unor persoane din instituţii ale statului”, notează jurnalista. 

Emilia Şercan povesteşte, printre altele, cum a fost contactată pe Facebook de o persoană necunoscută care i-a trimis cinci fotografii personale, realizate în urmă cu 20 de ani.

„Fotografiile mă înfăţişează într-un restaurant de la munte sau în ipostaze obişnuite, ce ţin de rutina zilnică a fiecărui om care e la el acasă, în camera de baie, după duş, într-o ţinută sumară”, precizează jurnalista.

Fotografii care, ulterior, au fost încărcate pe mai multe site-uri pentru adulţi

„După ce am analizat situaţia, am realizat că fotografiile mi-au fost sustrase dintr-un dispozitiv electronic şi ulterior au fost încărcate pe respectivele platforme. Nu am trimis niciodată cuiva acele fotografii şi nici nu le-am încărcat niciodată pe conturile respective. N-am conturi pe astfel de site-uri şi nici nu accesez astfel de platforme”, menţionează jurnalista. 

Jurnalista povesteşte că a făcut o plângere penală la care a ataşat şi o poza cu mesajul primit pe Messengerul de pe Facebook, iar la scurt timp imaginea respectiva a fost publicată pe un site înregistrat în Republica Moldova. 

„Personal, sunt foarte îngrijorată şi am suspiciuni legitime, susţinute de multiple probe, că autorităţile statului îngroapă cazul referitor la scurgerea de informaţii dintr-un dosar penal care vizează o jurnalistă de investigaţie, ameninţată cu moartea în 2019, devenită ţinta unei noi campanii de intimidare şi denigrare imediat după publicarea unei investigaţii de plagiat care-l viza pe prim-ministrul României. 

Sunt îngrozită de faptul că o probă-cheie dintr-o plângere penală, pe care am depus-o la Poliţia Română cu scopul de solicita protecţie, a fost scursă de anchetatori, fiind publicată în aceeaşi zi pe un site din afara României”, spune jurnalista în încheiere. 

Articolul integral, cu filmul evenimentelor din ultimele luni, pe PressOne.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Doi Vasile Doi
    Majoritatea *** , ba dar nu m-a pozez decât dacă sant intr-o cofetărie sa le și păstrezi când sti ca vor fi compromise , mare prostie
  • De bun simt De bun simt
    eu nu pricep ce-are faptul ca fostul amant i-a pozat kr cu plagiatul lui ciuca?
    sa se spele pe cap cu el daca a fost gasculita si s-a lasat pozata in wc, dar sa nu o dea acum ca statul, ca plagiatul lu ciuca
    si sare acum intelectualitatea universitara sa-i apere onoarea...
    de tot rasul
    aici e clar ca e razbunarea unui fost amant si atat
    ce face tanti la biblioteca e una, ce face in wc e alta
  • Kovesi & CO 2.0 Kovesi & CO 2.0
    Nu e voe să zici că Șercan a *** acadeaua sistemului actual ani de zile?
  • Kovesi & CO Kovesi & CO
    E sistemul *** ani de zile. Ăla creat de Băsescu, Kovesi și continuat de Iohannis și generalul Ciucă. Acum că a trecut la #gii ăia neterminați de la USR e supărată pe "sistem". Hai marș!
  • unu unu
    @paginademedia: voi citiți comentariile de la acest articol ? Sinteti mândri cu așa trafic? parca e o ședința a polițiștilor din aur la voi pe pagina. Jenant
  • Cristi Popescu Cristi Popescu
    Incredibil că se poate întâmpla așa ceva în România anului 2022. Încrederea în decența Poliției Române nici nu cred că poate coborî mai jos de atât.

    Mizerabili și cei care comentează aici, nici nu m-ar surprinde să nu fie useri reali.
  • Oblio Oblio
    Trompetele de serviciu au aparut deja cu comentarii denigratoare, mai jos.
  • A1 A1
    Ai, măi tanti, ale naibii Servici cum și-au băgat ele nasul în telefonul tău și ți-au copiat pozele ”în camera de baie, după duş, într-o ţinută sumară”. Apropo, mă consider om normal și nu fac poze ”în camera de baie, după duş, într-o ţinută sumară”. Pentru mine nu este o chestiune care ţine ”de rutina zilnică” !
  • Eli Eli
    că e c**** politică sau c**** simplă, tot una îmi e
  • Ionut Ionut
    sunt mai decente pozele alea decât cariera ei de asa-zisa jurnalista :)))
  • Petrov The Băsist Petrov The Băsist
    ce zice mă proasta asta ? una dintre principalele goarne securiste sustinatoare a lui petrov

Trimite un comentariu

sus