Skip to main content

O jurnalistă Radio Europa Liberă a murit la Kiev, după ce blocul în care locuia a fost bombardat

 
Vira Hirich, jurnalistă Radio Europa Liberă din Ucraina, a murit în urma bombardamentelor ruseşti. Sursa foto: Facebook/Vira Hyrych
Vira Hirich, jurnalistă Radio Europa Liberă din Ucraina, a murit în urma bombardamentelor ruseşti. Sursa foto: Facebook/Vira Hyrych

Jurnalista Vira Hirich a fost găsită moartă, sub dărâmături, după ce blocul în care locuia a fost lovit joi noaptea de o rachetă rusească, a anunţat Radio Europa Liberă.

Publicitate

Vira Hirich era jurnalistă la Radio Europa Liberă din Ucraina şi locuia la Kiev. A murit acasă la ea, după ce blocul a fost bombardat joi noaptea, 28 aprilie.

De menţionat că la acel moment, în Kiev se afla şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, mai notează Radio Europa Liberă.

Potrivit informaţiilor date de primarul Kievului, Vitali Kliciko, alte 10 persoane au fost rănite în urma bombardamentului asupra blocului de 25 de etaje.

Maşinile din zonă aveau geamurile sparte, iar etajele inferioare ale clădirii au fost cel mai puternic afectate, potrivit imaginilor şi videoclipurilor postate pe reţelele de socializare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a afirmat că rachete „cu rază lungă de acţiune şi de înaltă precizie” au lovit clădirile fabricii din Kiev a producătorului ucrainean de rachete Artem, mai precizează Radio Europa Liberă.

Vira Hirich, născută în 1967, a început să lucreze pentru RFE/RL în februarie 2018. Anterior, ea a lucrat la mai multe posturi de televiziune din Ucraina.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Șerban Șerban
    Odihnească-se!
  • Mile Mile
    Și în Irak murea dacă e sa fie

Trimite un comentariu

sus