Skip to main content

Jurnalişti români, reţinuţi apoi eliberaţi de Poliţie în Ucraina. Alerte de spioni ruşi deghizaţi

 
Viorica Tătaru, Costi Pahonţu şi Cristi Popovici, în Ucraina. Sursa foto: Facebook.com/ Viorica Tataru
Viorica Tătaru, Costi Pahonţu şi Cristi Popovici, în Ucraina. Sursa foto: Facebook.com/ Viorica Tataru

Jurnalişti români, luaţi drept spioni ruşi. Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, doi reporteri români care fac corespondenţe din prima linie a frontului de război din Ucraina, au fost reţinuţi de Poliţie luni seara.

Publicitate

De ce au fost jurnaliştii români în vizorul Poliţiei din Ucraina?

O dronă de filmare, pe care echipa de jurnalişti o avea asupra ei, a atras atenţia poliţiştilor ucraineni. Mai ales în contextul în care în ultimele zile au fost descoperiţi spioni ruşi care se dădeau drept jurnalişti şi purtau veste cu însemnele „Press“, potrivit declaraţiilor făcute de Cristi Popovici, luni seară, pe postul Antena 3.

Jurnaliştii tocmai făceau o transmisiune video, în direct, cu Mihai Morar pentru podcast-ul lui, în momentul în care poliţiştii ucraineni le-au cerut să se legitimeze.

"În maşina noastră, poliţiştii au văzut o dronă, pe care nu am ridicat-o niciodată de când suntem aici, şi au crezut că suntem spioni, astfel că am fost reţinuţi şi duşi la sediul Poliţiei din Liov.

După ce am prezentat documentele oficiale şi acreditarea, poliţiştii au înţeles cine suntem şi ne-au eliberat", a anunţat Cristi Popovici, trimis special al Antena 3 în Ucraina.

Cei doi reporteri au făcut echipă cu jurnalista Viorica Tătaru din republica Moldova, cea care are şi rolul de translator în relaţia lor cu cei din Ucraina.
 
"Am avut răbdarea să explicăm cu calm, să aducem argumente şi chiar să-i încurajam să fie puternici pentru că înţelegem situaţia in care se află întreg poporul ucrainean. Mai ales că au identificat deja câţiva spioni adevăraţi care se dădeau drept jurnalişti şi colectau locaţiile militarilor ucraineni", a scris Viorica Tătaru pe contul ei de Facebook. 
 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Afi Afi
    Da, am mai auzit povești de genul. Poliția ucraineană te verifică la sânge și are și de ce.
  • geo geo
    Ăștia au și mutre de spioni ruși...bine că le-au dat drumul repede...

Trimite un comentariu

sus