Skip to main content

Ştiri pe surse, site-ul lui Iosif Buble, va avea un "frate": apare Sport pe surse! Cine coordonează noul proiect

 
Ştiri pe surse, site-ul lui Iosif Buble, va avea un "frate": apare Sport pe surse! Cine coordonează noul proiect

Site-ul ştiripesurse, fondat de Iosif Buble, urmează să aibă un ...frate. Publicaţia Sportpesurse urmează se se lanseze în curând. Totodată, un alt site din grup - Bugetul.ro, va fi relansat. De noile proiecte se ocupă o jurnalistă care a lucrat, printre altele, în grupul Gândul (redactor-şef CanCan), la PlaySport (manager de proiect), la Antena 1 şi la Pro TV.

Publicitate

Detalii despre cele două proiecte, în continuare:

Noul site sportpesurse, dar şi bugetul.ro, în varianta relansată, vor fi dezvoltate într-un parteneriat cu Claudia Bălan, jurnalistă care a lucrat, până la sfârşitul anului trecut, în grupul Gândul, ca redactor-şef CanCan.

Practic, în proiectele Sportpesurse şi Bugetul, Claudia Bălan va avea 30%, restul acţiunilor fiind împărţite între Iosif Buble şi compania de IT Soma Social.

Iosif Buble deţine şi un alt site de sport - sportbull.ro - dar acesta nu este inclus în noul parteneriat.

Sportpesurse urmează să fie lansat la jumătatea lunii februarie cu o echipă redacţională din care fac parte, în majoritate, foşti jurnalişti care au lucrat în trecut la PlaySport. Printre aceştia este şi Justin Gafiuc (care a fost în "lotul" de restructurări de la Gândul, din toamna anului trecut).

Bugetul.ro, complet schimbat

Publicaţia Bugetul.ro va fi relansată într-o nouă formulă. Publicaţia online va fi rebranduită dintr-una specializată într-un titlu generalist.

Site-ul din grupul lui Iosif Buble a fost lansat în 2018, ca o publicaţie economico-financiară.

Relansarea site-ului va presupune şi o creştere "considerabilă" a echipei redacţionale.

Ce spune Claudia Bălan despre cele două proiecte, Sportpesurse şi Bugetul?

"Rebranduirea site-ului bugetul.ro în unul generalist în an electoral poate genera anumite semne de întrebare, dar vă asigur că nu există apartenenţă politică. Să lansezi şi un site de sport în prag de EURO 2024 cu România calificată, urmată mai apoi de Jocurile Olimpice, reprezintă o provocare şi mai mare", a declarat Bălan pentru Paginademedia.ro.

În dezvoltarea site-urilor se vor folosi şi soluţii care ţin de inteligenţa artificială.

Claudia Bălan:

"Site-urile şi adminul sunt create şi dezvoltate, în totalitate, de asociaţii mei de la SOMA SOCIAL. Echipa editorială va avea la dispoziţie şi câteva tool-uri create tot de ei, care ne vor uşura considerabil munca."

Explică mai multe Adrian Dumitrescu, Business Development Manager Soma Social"

"Folosim cele mai noi tehnologii de tracking multi-channel pentru a-i ajuta pe redactorii să îşi analizeze şi cuantifice rezultatele, să descopere ce are succes şi de ce în timp real.

Recent ne-am îndreptat atenţia asupra potenţialului imens pe care îl are inteligenţa artificială şi incercăm să încorporăm în fluxul de lucru cât mai multe unelte care să ajute echipa de jurnalişti. Am dezvoltat, de asemenea, soluţii ce le eficientizează munca şi ii ajuta la sumarizare, abstractizare şi research.

Credem într-un viitor în care AI-ul va fi una dintre uneltele de bază pentru reporteri şi editori şi credem că folosirea lor reprezintă un avantaj mare."

Claudia Bălan, carte de vizită:

Lucrează în presă din 2008. A lucrat în redacţii precum Click, Antena 1, Pro TV şi CanCan, dar a lucrat şi în Ministerul Sportului, pe comunicare, şi în câteva companii.

La începutul anului trecut (2023), a lăsat PlaySport pentru a prelua conducerea site-ului tabloid CanCan. Odată cu ea au plecat în grupul Gândul (la CanCan şi la ProSport) în jur de zece oameni. 

Bălan a lucrat la CanCan mai puţin de un an, până în noiembrie 2023.

2008-2010: Reporter ziarul Click

2010-2012: Reporter Antena 1

2012-2013: Consilier Comunicare si Relatii Internationale in cadrul Ministerului Sportului si Tineretului (în cabinetul Carmen Tocală)

2013 - 2015: Reporter Special Cancan.ro

2015 - 2016: Reporter Pro TV

2016 - 2018: Marketing Manager Fortuna

2018-2020: Director Marketing Leykom (firmă de distribuţie de materiale publicitare)

2020-2023: PlaySport - manager de proiect

ian-nov 2023: redactor-şef CanCan

Plecare la vârful Cancan: redactorul-şef părăseşte redacţia după mai puţin de un an


MUTARE. Mare parte din redacţia PlaySport a trecut la ProSport


Restructurări la Gândul, CSID, ProSport şi CanCan. Ce spune conducerea grupului deţinut de Radu Budeanu? "Marginile din industrie sunt foarte mici şi piaţa a intrat în declin"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus