Skip to main content

Libertatea: Directorul Ştirilor TVR a scris articole plătite de PNL pe site-ul la care a fost acţionar, prezentându-le ca ştiri obiective: „Nu mă simt vinovat”

 
Libertatea: Directorul Ştirilor TVR a scris articole plătite de PNL pe site-ul la care a fost acţionar, prezentându-le ca ştiri obiective: „Nu mă simt vinovat”

Laurenţiu Cocăzanu, şeful ştirilor TVR, a scris în 2021, pe când era acţionar şi jurnalist la ziaristii.com, articole care au făcut parte dintr-un contract cu PNL, în valoare de 30.000 de euro, dezvăluie Libertatea. Articolele „publicitare” au apărut pe site-ul fondat de Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu fără ca acestea să fie marcate ca publicitate politică.

Publicitate

La un an după această situaţie, Laurenţiu Ciocăzanu s-a angajat prin concurs la TVR, ca jurnalist cu studii medii, după cum Paginademedia.ro a relatat la momentul respectiv. Şase luni mai târziu, Ciocăzanu a fost numit de şeful TVR, Dan Cristian Turturică, pe funcţia de director interimar al ştirilor, în locul lui Cătălin Prisăcariu

Într-o discuţie cu Libertatea, Laurenţiu Ciocăzanu a admis că, în calitate de acţionar minoritar al firmei Macondo Gabo Press SRL, pe care a deţinut-o în parteneriat cu Grigore Cartianu, a publicat articole plătite care vizau activitatea PNL pe site-ul ziariştii.com. 

El susţine că banii publici primiţi de la partid în baza contractului au ajutat site-ul ziariştii.com să supravieţuiască. 

„Nu ştia publicul că e un articol plătit de PNL” „Nu mă simt vinovat că aveam contract cu PNL-ul, pentru că nu făceam pentru PNL un serviciu special în raport cu celelalte partide cu care nu aveam contract. Nu ştia publicul că e un articol plătit de PNL, pentru că nu era un articol care să facă publicitate PNL. Era o ştire despre activitatea PNL, o ştire pe care o puteai publica şi fără să ai contract cu PNL”, a spus lui Laurenţiu Ciocăzanu.

Ciocăzanu a ieşit din acţionariatul site-ului ziaristii.com imediat după ce s-a angajat la TVR, conform sursei citate. 

Articolul integral, pe Libertatea, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus