Skip to main content

Demontarea unei intoxicări. Libertatea, interviu cu femeia rănită în Ucraina, despre care Sputnik spunea că nu există

 
Demontarea unei intoxicări. Libertatea, interviu cu femeia rănită în Ucraina, despre care Sputnik spunea că nu există

Pe mai multe conturi promovate de Sputnik presa întreagă, dar şi Libertatea în România, a fost acuzată că fotografia femeii ucrainene însângerate, pe care au preluat-o pe prima pagină sute de ziare ale lumii, este un fals.

Publicitate

„Sunt imagini din 2018, nu din 2022”, a fost textul-standard care a circulat şi la noi, dar şi pe canalul oficial Sputnik, în limba engleză. 

Libertatea a căutat-o pe femeia ucraineană. Este educatoarea Olena Kurilo, în vârstă de 53 de ani. 

Olena Kurilo a trimis Libertatea o înregistrare în care a povestit prin ce a trecut pe 24 februarie, prima zi în care Rusia a luat cu asalt Ucraina. 

„Am fost victima unui atac cu rachetă. Totul este real şi nu este un fake. Iată bucăţile de sticlă care au rămas în mine”, a povestit educatoarea. 

„Vreau să vă spun că este adevărat. Vă rog, uitaţi-vă, este o rană reală. Vreau să vedeţi asta ca nimeni să nu aibă îndoieli. Iată bucăţile de sticlă care au rămas în mine când s-a produs explozia”, spune Olena în timp ce îşi arată la cameră ochii însângeraţi şi rănile care-i brăzdează chipul. 

„Eu îmi iubesc mult ţara. Iubesc Ucraina. Nu vreau să fie război. Nu vreau ca pe pământ şi-n ţara mea să fie moarte, să moară copii, civili, soldaţi. Nu vreau să vină lumea în Cargo 200 (Gruz 200, nume dat transporturilor de morţi, n.r.) Nu vreau morminte şi la ei, şi la noi în ţară. Eu sunt pentru pace, sunt un om obişnuit. Aşa a dat viaţa: ca în acel loc, atunci, să fiu eu. Le doresc tuturor pace, le doresc tuturor bine. Sunt foarte emoţionată acum, simt o greutate.”, a mai adăugat aceasta. 

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    asta e pretul pentru apararea a ceea ce vrei chiar daca nu l=ai avut niciodata

Trimite un comentariu

sus