Skip to main content

Mari evadări cu Morgan Freeman începe astăzi la History Channel

 
Mari evadări cu Morgan Freeman începe astăzi la History Channel

Actorul Morgan Freeman spune povestea celor mai mai incredibile evadări din închisoare din istorie într-o nouă serie, Mari Evadări cu Morgan Freeman, care debutează astăzi, 7 martie, la History Channel.

Publicitate

Emisiunea serial va avea opt episoade a câte o oră şi va fi difuzată în fiecare luni de la ora 21.00. 

Mari Evadări cu Morgan Freeman explorează în detaliu opt evadări notorii din probabil cele mai dure închisori din istorie, printre care o evadare din Alcatraz ce sfidează moartea, o evadare spectaculoasă din închisoarea Dannemora, dar şi povestea unor personaje celebre ca narcotraficantul El Chapo sau a celor şase prizonieri care şi-au săpat calea spre libertate din închisoarea de maximă securitate din Pittsburg.

Printre povestirile aduse în prim plan de serialul documentar se mai numără evadarea din al Doilea Război Mondial din Stalag Luft III, unul din cele mai bine păzite lagăre de prizonieri din Germania, poveste ce stă la baza celebrului film „Marea evadare” din 1963.

Morgan Freeman va vorbi pe larg şi despre cea mai mare evadare din Marea Britanie, realizată de membri ai Armatei Republicane Irlandeze (IRA) care au reuşit să scape din închisoarea din Belfast cunoscută ca „Labirintul” sau povestea maestrului în evadări James Earl Ray, condamnat pentru asasinarea lui Martin Luther King Jr.

În fiecare episod, Freeman explorează determinarea condamnaţilor care au reuşit inimaginabilul, urmărind evadările notorii de la plan la execuţie, cu mărturii directe de la rude ale deţinuţilor, membri ai poliţiei sau colegi de celulă.

„Întrebarea care mă fascinează este «Cum reuşesc ei să evadeze»? Trebuie să aflu cum au făcut-o. Cred că ţine de natura umană. Ne încuiaţi, vom încerca să evadăm”, a declarat Morgan Freeman despre serial.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus