Skip to main content

IN MEMORIAM. Val de reacţii după dispariţia lui Florin Condurăţeanu: Dan Negru, Gâdea, Mihai Morar, Ciutacu, mesaje despre jurnalist

 
IN MEMORIAM. Val de reacţii după dispariţia lui Florin Condurăţeanu: Dan Negru, Gâdea, Mihai Morar, Ciutacu, mesaje despre jurnalist

IN MEMORIAM. Val de reacţii după decesul jurnalistului Florin Condurăţeanu.

Publicitate

Prezentatori TV şi oameni din media au reacţionat în online sau la televizor la aflarea veştii că Florin Condurăţeanu a trecut în nefiinţă. 

De la Mihai Gâdea care a anunţat în direct dispariţia lui Florin Condurăţeanu, la Mihai Morar, Dan Negru, Mircea Badea, Victor Ciutacu (care a anunţat tot în direct), Geanina Lungu, Mihaela Bîrzilă sau Marius Tucă, toţi şi-au exprimat regretele. 

„Rămas bun, Ţuţu. Mulţumesc că m-ai pupat pe suflet în viaţa asta”, a scris Mihai Morar. 

În aceeaşi notă a scris şi Dan Negru: 

„Ţuţu Condurăţeanu m-a convins că industria asta are şi uriaşi nu doar pitici. Mulţam pentru omenie, Ţuţule...”, conform unei postări pe Facebook. 

Realizatoarea Mihaela Bîrzilă de la Antena 3 a scris despre ultima întâlnire cu Florin Condurăţeanu:

„Am sa pastrez cu mare drag aceasta fotografie... E facuta luna trecuta, pe 22 mai, in ziua cand a fost inmormantarea lui Ion Dichiseanu. Ultima oara cand a fost la noi... Am vrut neaparat sa-l prind inainte sa plece, am coborat special sa-l salut si am avut timp sa facem si o poza in parcare. Era atat de fericit ca am reusit sa ne vedem. Si eu, la fel. Ne auzeam mai mult la telefon.

Cine ar fi crezut ca e utima oara... Imi pare tare rau, domnule Condurateanu. Voi pastra cu pretuire toate mesajele pe care mi le-ati trimis. Si las aici cateva, pentru ca merita sa le vada si altii”, a scris ea. 

La Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a zis: 

„Îmi este foarte greu să vă anunţă ceea ce urmează. Colegul şi prietenul nostru, unul dintre cei mai minunaţi oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurăţeanu, a încetat din viaţă. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurăţeanu”, a spus realizatorul. 

Tot la Sinteza Zilei, Mircea Badea a zis:

„Sunt în stare de şoc. Nu mi-am pus problema că Ţuţu Condurăţeanu e muritor. Era un atât de mare iubitor de oameni, de cuvinte, de ţară. Eu am vorbit cred că în urmă cu zece zile pentru că i-am cerut un sfat”, a spus realizatorul În gura presei. 

Victor Ciutacu:

Nu exista om care sa fi ajutat mai multa lume pe planeta decat Florin Condurateanu. A salvat, la propriu, sute de vieti. Si am ajuns, tocmai eu, sa fac breaking news pe moartea lui fulgeratoare.
Iarta-ma, Tutule, numai noi doi sti(a)m pentru ce.

Cristian Brancu:

Am căutat îndelung in poze. Şi nu am găsit niciuna împreuna. Nedrept? Ar fi fost, dacă Tutu Condurateanu nu ar fi fost o parte din sufletul meu, aşa ca in fiecare poza, era şi el acolo. Cu devotamentul lui uluitor de a ajuta ORICE om cu cei mai buni doctori “mari profesori” din România. Pe toţi ne-a salvat in momente grele!

O sa-mi fie dor de camaradul a sute de emisiuni in care oferea unui public tânăr povesti spuse in cuvinte alese. Dor de felul in care Tutu făcea orice om sa se simta flatat, răsfăţat. A fost un boier al amintirilor, un fan al valorilor.

Omul care te salva in orice clipa! Prea puţin respectat pentru devotamentul sau.
Sufletul mi s-a rupt in doua când am aflat ca inima lui s-a oprit. 

Simona Gherghe:

Ati mai pomenit, vreodata, ca toata lumea sa spuna despre un om ca a fost atat de bun? Cel mai bun? De aici, de pe facebook, unde se raspandesc si cele bune, si cele rele, am aflat aseara ca s-a stins Florin Condurateanu. Si vestea asta m-a intristat teribil.

Caci da, omul asta a ajutat neconditionat. Pe oricine. Pe toti. Cine mai face asa ceva? Ati mai pomenit voi un om care fie mereu dispus sa intinda o mana?… A fost tot numai un suflet. Dumnezeu sa-i dea tihna, pe masura inimii sale… 

Sebastian Eduard, jurnalist:

Ultima oară am vorbit la finele lui decembrie. Nu se ne urăm. Aveam nevoie de numărul de telefon al unui prof dr din Iaşi, pentru ai mei, ambii bolnavi de Covid. Nu-l avea, dar ştia pe cineva care-l are. Şi l-a obţinut, chiar dacă afară petardele începuseră să polueze atmosfera şi peste tot mirosea a petrecere. Aşa, cam ca-n actul 3 din La Traviata... E greu de explicat cuiva din "exterior" ce însemna să ai pe cineva care să puna mâna pe telefon şi să te plaseze la un medic.

Îşi răsfoia agenda, nişte file ajunse de consistenţa unei pânze de sac de atâta utilizare, şi găsea pe diagonală un nume. "Spune-i că vii din partea mea". Era suficient.
Aveţi grijă de voi, de astăzi la 112 nu mai răspunde nimeni...

Silviu Sergiu, jurnalist:

Nu cred cā am întâlnit un om mai altruist şi mai senin decât Ţuţu Condurāţeanu.

Drum lin, Ţuţule!

Îmi voi aminti de bunātatea ta şi îmi vor lipsi complimentele tale exagerate!

Cristina Severin, fost PR Antena 1:

Toti ziaristii vechi au amintiri frumoase cu el, cu Florin Condurateanu, era un om cumsecade si bun si-avea amintiri fascinante din presa de dinainte sa ne fi apucat noi de ziaristică si scria cu sufletul deschis, ca să înţeleagă clar şi cel mai modest dintre cititori.

Cred ca a fost ultimul jurnalist care a renuntat la masina de scris. Si nu stia sa umble cu smartphone-urile.

Si cand aveam nevoie de o consultatie la medic, toţi il sunam pe el: "Ţuţule, vorbeşte si pentru mine cu un doctor bun, te rog". Şi-i auzeam vocea guturală: "Stai, ca-s la volan, trag pe dreapta si caut agenda, ca nu ma descurc cu telefonul asta. Vezi ca iti dau numarul celui mai bun doctor". Nu doar mie, tuturor celor care-l sunau.

Si intotdeauna avea o vorba buna pentru fiecare. Si recita poezii lungi, splendide, pentru ca era un romantic. Si un boier. 

VIDEO. Momentul de la Sinteza Zilei


Citeşte şi: A murit jurnalistul Florin Condurăţeanu. Avea 71 de ani


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lukoku Lukoku
    Postacule, pe stirea cu audiente nu comentezi bolovane ?
    Pro TV a sters pe jos cu Antenuta ta si cu finala Bucatarilor Zero.
    Hai postacule, comenteaza si acolo !
  • mile mile
    Curios e ca Il comemorează doar angajații varanului si a fugarului din Serbia . Adica doar jurnaliștii PSD-isti.
    Nici un jurnalist pro-european nu pare sa ii duca lipsa .
  • Paul Paul
    ***
  • An An
    Nu a colaborat doar cu À3 si Rtv... Dan Diaconescu si Marius Tuca au pornit alaturi de Condurateanu bazele trustului Antena - Jurnalul National, el a prezentat Vedete in papuci pe Antena 1 (interviuri cu vedetele vremii de la ele de acasa)... Mai recent a avut emisiunea de sanatate pe Etno Tv (toti medicii renumiti ii treceau pragul si discutau pe intelesul tuturor chestiuni medicale), dupa care a fost preluat de Antena2, cu 2 emisiuni de sanatate - una conventionala si una neconventionala... Mai mergea intradevar si pe la Antena 1, Antena 3 si Romania tv ca invitat... Apoi cativa ani de zile a revenit in echipa lui Dan Diaconescu pe Otv (si Romania tv) unde ii statea alaturi lui Dan Diaconescu in emisiunile care incepeau pe la 8 seara si se terminau pe la 6 dimineata, inclusiv in periplul labsarii partidului si candidaturii lui DD... Dupa inchiderea Otv a colaborat cu Romania tv, Antena 3, Antena Stars...avea si rubrica in ziar...
  • Ando22 Ando22
    Condoleanțe familiei! Totuși, ce fel de țară e aceea în care pentru a avea acces la un medic bun trebuie sa spui ca vii din partea unui ziarist renumit? Și cine nu vine din partea cui trebuie moare, nu-i asa?
  • didi didi
    toti il apreciau ca avea intrare la diversi medici si specialisti... in rest, nu il bagau in seama, era in agenda telefonului doar pentru interventii la medici. dovada si mesajele lasate de cei care l-au cunoscut: nu isi amintesc decat de momentele in care il sunau cand aveau nevoie de medici.

    nu l-am cunoscut personal pe condurateanu, dar cand il vedeam la tv cu plictiselile lui de emisiuni, schimbam canalul imediat.
  • DODO DODO
    despre morti numai de bine ! pacat ca s-a minjit colaborind cu RTV si A3

Trimite un comentariu

sus