Skip to main content

Poveşti cu Ştefan Floroaica, actor principal în Lia, de la Antena 1: "Decizia de a mă îndrepta spre actorie am luat-o în timpul filmărilor de la Exatlon"

 
Foto - Stefan Floroaica, Facebook
Foto - Stefan Floroaica, Facebook

Minutul Paginademedia. Poveşti cu Ştefan Floroaica despre rolul lui din serialul Lia - soţia soţului meu, produs de Ruxandra Ion. Lia, care şi-a încheiat sezonul săptămâna trecută, va avea un al doilea sezon, din această toamnă, la Antena 1.

Publicitate

Într-un interviu pentru Paginademedia, Ştefan împărtăşeşte preferinţele lui media, dar vorbeşte şi despre proiectul în care joacă acum la Antena 1.

Înainte de apărea în Lia, Ştefan a participat la show-ul Exatlon, difuzat de Kanal D, acum cinci ani. Ştefan a ajuns până în semifinală, iar în Republica Dominicană s-a gândit să devină actor - dorinţă pe care o avea încă din copilărie:

"Dorinţa de a fi actor o am de când eram mic, dar decizia de a mă îndrepta spre actorie am luat-o chiar în timpul filmărilor pentru acest show, în Republica Dominicană.

Am avut mult timp de reflectat în acea experienţă şi, evident, m-am gândit şi la ce voi face când mă voi întoarce acasă."

În materie de ştiri, actorul le preferă pe cele din sport, în special cele legate de MMA şi Jiu-jitsu. Ca publicaţii, Ştefan urmăreşte The NewYorker şi Esquire.

Mai multe detalii aflaţi în Minutul Paginademedia.

  • TV sau YouTube?

La prima strigare aş spune că prefer YouTube, întrucât îţi oferă posibilitatea de a te uita la ce vrei, când vrei.

  • Radio sau podcast?

De cele mai multe ori radio în maşină şi podcast acasă. Alteori, prefer liniştea.

  • Facebook, Instagram sau Tik Tok?

Instagram şi restul!

  • Ştiri sau emisiuni?

În ultimul an, datorită (şi ştiu exact de ce spun datorită, pentru că sunt recunoscător că aşa stau lucrurile) programului încărcat de la filmări, nu mai apuc să urmăresc nici una, nici alta, dar înainte parcă eram mai atras să urmăresc emisiuni.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Prefer ştirile de sport, în special cele legate de MMA, Jiujitsu şi alte ramuri ale sportului de contact.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

Din online îmi culeg toate ştirile, “dau un Google” şi  aflu exact ce am nevoie.

  • Ce publicăţii din străinătate urmăreşti?

Urmăresc pe Instagram The NewYorker şi Esquire, de exemplu, însă adevărul e că în ultimul an nu m-a mai interesat decât proiectul din care fac parte.

  • La ce uitai la TV când erai mic?

La desene, desigur. Erau două canale, Jetix şi Cartoon Netwoork, iar desenele mele preferate erau Spider Man, Dexter, Curaj, câine fricos.

Îmi aduc chiar aminte că am avut o perioadă când chiar credeam că dacă mă muşcă un paianjen de mână voi deveni şi eu Spider Man. Din fericire, n-am făcut niciodată experimentul ăsta.

  • Serial preferat?

N-am un serial preferat, dar pot să spun că mi-a plăcut foarte mult Peaky blinders.

  • Cât de des postezi pe reţelele sociale?

Nu am o cadenţă clară, am perioade când îmi vine să împărtăşesc mai mult şi postez, dar şi altele în care nu postez nimic. Negreşit, în fiecare joi, le reamintesc urmăritorilor mei să ne uităm împreună, de la 20.30, pe Antena 1. 

  • Blog sau Vlog?

Aş zice vlog.

  • Înainte de a juca în Lia, tu ai mai apărut la o emisiune TV, la Exatlon. De la o emisiune care implică activitate fizică, la actorie. Cum s-a întâmplat asta? A fost un vis de-al tău să fii actor?

Dorinţa de a fi actor o am de când eram mic, dar decizia de a mă îndrepta spre actorie am luat-o chiar în timpul filmărilor pentru acest show, în Republica Dominicană. Am avut mult timp de reflectat în acea experienţă şi, evident, m-am gândit şi la ce voi face când mă voi întoarce acasă.

Voiam ceva nou, ceva care să mă scoată din zona de confort şi atunci mi-am zis că într-acolo trebuie să mă îndrept. Nu încercasem până la acea vârstă, deoarece credeam că nu am calităţile necesare, însă mi-am promis în acele clipe ca măcar să încerc. Aşa că atunci când m-am întors, am urmat mai multe cursuri de actorie.

Am mers şi la castinguri, nu foarte multe, ce-i drept, dar nu le lega nimic, pentru că uneori, când îţi doreşti prea mult ceva, devii încordat şi clar nu reuşeşti. Iar eu eram mult prea emoţionat. Apoi a venit pandemia şi ne-a pus pe toţi pe pauză. Acela a fost momentul în care cumva mi-am luat gândul şi mi-am spus că poate nu sunt făcut pentru asta.

Tot atunci am decis şi să mă apuc de Jiu Jitsu, ca un hobby, nu neapărat ca ceva ce urma să fac tot restul vieţii mele. În 5 luni am devenit campion naţional şi mi-am zis că o să îmi dedic timpul pentru a deveni campion mondial. Însă m-a sunat Domnica pentru un casting pentru un serial făcut de doamna Ruxandra Ion, la care evident am răspuns afirmativ.

În momentul în care am reuşit să mă detaşez de dorinţa asta puternică, atunci s-a şi întâmplat să aud: „Felicitări! Ai primit rolul!”. Mi se pare foarte interesant că lucrurile pe care ţi le doreai cu adevărat se întâmplă în momentul în care reuşeşti să te detaşezi de ele.

  • Cum a fost începutul tău ca actor?

După ce am primit rolul, au început repetiţiile împreună cu întreaga echipă. Perioada aia a fost cea mai grea, dar una absolut necesară.

  • Spune-mi o scenă dificilă pe care a trebuit să o faci?

Culmea este că mie-mi plac scenele dificile. Cu cât mai dificile, cu atât mai bine pentru mine. În schimb, unele secvenţe aparent uşoare devin foarte dificile şi am şi un exemplu în acest sens. Aveam de filmat o secvenţă în care vorbeam la telefon, însă nu-mi ieşea deloc replica.

  • Dar şi una amuzantă?

Filmam o secvenţă dramatică la spital şi mi-aduc aminte că în mijlocul secvenţei m-a bufnit râsul. Ca atunci când te bufneşte râsul în ora de matematică şi, cu cât te abţii mai tare, cu atât mai rău îţi vine să râzi.

Am avut aşadar o criză de râs pe care nu puteam să o controlez. Îmi aduc aminte că mă uitam în jur şi nu râdea nimeni, chiar m-am simţit prost, dar tot nu m-am oprit din râs.

  • Fiind primul tău proiect de acest fel, ţi-ar mai plăcea să joci şi în alte seriale şi să continui ca actor?

Cu siguranţă! Rolul acesta, de protagonist, reprezintă cea mai bună şcoală şi, evident, vreau să îmi continui “studiile”.

  • Profit de ocazie ca să te întreb şi despre sezonul doi la care deja filmaţi. La ce să ne aşteptăm de la toamnă când va fi difuzat?

Noi am început deja să filmăm pentru cel de-al doilea sezon şi deja, la o primă citire, pot spune că sezonul 1 a fost o „încălzire” pentru ce va urma de acum încolo.

Un personaj-cheie îşi va găsi locul în poveste şi ne va da planurile tuturor peste cap.

  • Cum te pregăteşti pentru o zi de filmare? 

Înainte să adorm recitesc textele pentru a doua zi, ca să las mintea să reflecteze asupra lor, dimineaţa când mă trezesc le mai citesc o data, ca să fiu sigur că mi-au rămas în minte.

În rest, sunt pe set cam toată ziua. Când am un pic de timp, fac şi mişcare, pentru că mă mă ajută să mă echilibrez.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus