Skip to main content

Ziarul independent Novaya Gazeta, din Rusia, îşi suspendă apariţia până se încheie războiul din Ucraina

 
Ziarul independent Novaya Gazeta, din Rusia, îşi suspendă apariţia până se încheie războiul din Ucraina

Unul dintre puţinele ziare independente din Rusia se închide. Novaya Gazeta, publicaţie al cărei fondator a fost premiat anul trecut cu Nobel pentru pace, a anunţat că îşi încetează apariţia până când se încheie războiul din Ucraina. 

Publicitate

Decizia vine după ce publicaţia a primit un nou avertisement (al doilea) din partea Roskomnadzor, organizaţia care controlează presa scrisă, TV şi online, pentru că ar fi „agent străin”, notează The Guardian

Avertismentul a venit după ce redactorul-şef de la Novaya, Dimitry Muratov, a stat de vorbă cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, într-un interviu de grup, care ulterior a fost interzis de la difuzare pe teritoriul Rusiei de Roskomnadzor. 

Novaya Gazeta este una dintre cele mai importante publicaţii din Rusia. Publicaţia a avut parte de presiuni uriaşe, iar de-a lungul istoriei de peste 30 de ani ai Novaya, mai mulţi jurnalişti au fost ucişi din cauza dezvăluirilor pe care le-au făcut. 

Pentru a evita închiderea de către Roskomnadzor, conducerea publicaţiei a decis să suspende apariţiile până la încheierea „operaţiunii speciale”, singurul termen pe care presa din Rusia are voie să-l folosească atunci când relatează despre războiul dus de Rusia în Ucraina. 

„Am primit un nou avertisment de la Roskomnadzor. Prin urmare, vom suspenda apariţiile până la încheierea „operaţiunii speciale” din Ucraina”, a anunţat boardul editorial. 

De la începutul războiului în Ucraina, alte titluri independente din Rusia au fost închise şi interzise de Roskomnadzor, printre care Echo Moscova şi TV Rain.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    @Basco: au nevoie de audiente sa înceapă bălăcăreala în comentarii. sa se acuze unii pe alții ca în *** într-un război al audientelor care nu e al lor.ca nu-i angajează nimeni. dacă ar avea job, nu ar mai umple pagina asta zi de zi cu zeci de comentarii unde nu spun nimic și arunca cu laturi unii în alții din spatele anonimatului
  • Basco Basco
    Dacă nu vedeți audiențele intrați în sevraj?
  • R R
    Dați audiențele de aseară ,vă rugăm
  • Emi Emi
    Dați audiențele de aseară și de sâmbătă

Trimite un comentariu

sus