Skip to main content

Oana Tache, de la Virgin Radio, invitată să modereze de două ori la rând o dezbatere în Parlamentul European

 
Sursa foto: Oana Tache, Facebook
Sursa foto: Oana Tache, Facebook

Oana Tache, jurnalista de la Virgin Radio a fost invitată să modereze o dezbatere la European Youth Event, în Parlamentul European, la Strasbourg. Este a doua oară când este invitată.

Publicitate

Jurnalista va modera dezbaterea Recovery and Resilience, în perioada 9-10 iunie.

Oana Tache s-a alăturat ca voluntar campaniilor desfăşurate de Parlamentul European în România încă din 2019 şi a devenit singurul influencer român invitat în 2019 la European Youth Week.

În  2021 a fost invitată în calitate de jurnalist la dezbaterea State of The European Union şi la European Youth Event.  

Oana Tache:

"Sunt extrem de fericită că anul acesta am din nou ocazia să moderez un panel în cadrul acestui summit pentru tineri. Este o experienţă deosebită pentru mine de fiecare dată când ajung în Parlamentul European şi aştept cu multe emoţii editia 2023 a European Youth Event.

În contextul în care tinerii din întreaga lume au fost profund afectaţi de pandemie; războiul declanşat de agresiunea Rusiei în Ucraina a schimbat deja faţa Europei aşa cum o ştiam, schimbările climatice şi digitalizarea sunt procese ireversibile pentru care se fac eforturi zilnice la nivel European, EYE 2023 îşi propune (aşa cum se întâmplă la fiecare ediţie) să ofere un spaţiu deschis şi transparent de dialog cu tinerii.

Sub tagline-ul “The future is ours”. #EYE2023 va desfăşura atât activităţi offline la sediul Parlamentului European din Strasbourg, Franta cât şi online iîn cele 2 zile de evenimente.

Misiunea finală a evenimentului este aceea de a implementa acţiuni concrete în ceea ce priveşte sustenabilitatea, digitalizarea, sănătatea şi un viitor verde pentru generaţiile următoare."

Oana Tache a intervievat liderii europeni

A fost prezentă la Strasbourg şi Bruxelles în repetate rânduri, unde a avut ocazia să întâlnească şi să intervieveze faţă în faţă liderii europeni ca Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Vice Preşedinta Katarina Barley şi eurodeputaţii Manfred Weber sau Guy Verhofstadt.

 "Pentru mine este o adevărată onoare să reprezint România la Strasbourg şi ii cunosc personal pe marii lideri europeni. Probleme foarte importante pentru generaţia mea, ca de exemplu:

Care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene pentru tineri? Cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi? Cum pot tinerii să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene? şi-au găsit de fiecare dată răspunsul transparent în urma interacţiunilor cu politicienii de top ai Uniunii Europene", spune Oana.

Despre Oana Tache:

  • A lucrat pentru MTV România ca VJ, producător. Şi a fost cel mai tânăr Brand Manager din Europa de Sud-Est pentru celebrul post TV.
  • A prezentat zeci de programe pentru tineri ca parte a trustului PRO. A fost primul Digital Host din România şi în prezent este DJ/realizator programe la Virgin Radio România.
  • Din 2015 este owner al casei de producţie de content digital MediaLIKE şi a lucrat cu şi pentru zeci de branduri premium internaţionale.
  • Din 2019, s-a alăturat campaniilor Parlamentului European şi promovează activ valorile Europene.  
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus