Skip to main content

OLX interzice anunţurile la două medicamente folosite pentru Covid: Nu fac parte din protocolul de tratament

 
Foto - Pexels
Foto - Pexels

OLX ia măsuri în cazul a două medicamente folosite pentru Covid-19. Interzice anunţurile pentru cele două produse faţă de care interesul a crescut masiv în ultima perioadă.

Publicitate

Este vorba despre Arbidol şi Arbivir, despre care oficialii platformei spun că „nu sunt recomandate în protocolul de tratament Covid-19”, conform unui anunţ al cestora.  

„Comercializarea oricăror medicamente eliberate pe bază de reţetă, pe platforma OLX, este strict interzisă şi astfel de anunţuri sunt eliminate imediat de pe site”, mai spun reprezentanţii platformei. 

De asemenea, aceştia vin cu date oficiale în ceea ce priveşte unul dintre medicamente: 

„Conform unei postări pe contul de social media, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România informează că că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră”, menţionează cei de la OLX. 

Interes uriaş pentru Arbidol şi Arbivir

S-a înregistrat o creştere uriaşă a căutărilor: de aproape 40 de ori mai mare faţă de luna anterioară.

În ultima luna (vorbim despre perioada 1 octombrie şi 7 noiembrie 2021), au fost peste 8000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente.

În comparaţie cu luna aprilie, când au fost înregistrate cu 95% mai puţine căutări. De la începutul anului, pe OLX s-au făcut aproape 12 300 de căutări pentru Arbivir şi Arbidol, arată datele companiei. 

„OLX a decis să blocheaze şi să elimine în mod proactiv aceste anunţuri prin care se puteau comercializa medicamentele Arbidol şi Arbivir, apelând la o combinaţie de inteligenţă artificială şi moderare umană”, explică oficialii platformei de anunţuri. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus