Skip to main content

Un fost deputat PNL semnează opinii în Libertatea. Primul text: „ÎPS Teodosie bate câmpii, dar e datoria noastră să-l protejăm când face asta”

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

„ÎPS Teodosie bate câmpii, dar e datoria noastră să-l protejăm când face asta”, aşa se intitulează primul text de opinie semnat pentru Libertatea de Ovidiu Raeţchi. 

Publicitate

Raeţchi este publicist, istoric, membru PNL şi fost deputat. 

În primul său comentariu, acesta vorbeşte despre libertatea de exprimare şi despre cum ar trebui să se raporteze „statul liberal” la opiniile care circulă în societate şi care, uneori, pot fi contra ştiinţei. Vine şi cu un exemplu elecvent: cazul Înaltpreasfinţitului Teodosie. 

Câteva idei din textul lui Ovidiu Raeţchi:

- Datoria statului liberal nu este să cenzureze un marginal, ci să ofere societăţii condiţii de educaţie şi dezvoltare suficient de performante încât marginalii să fie izolaţi – atunci când sunt în eroare – chiar de societate, fără a apela la arbitrajul ştiinţific statal.

- Este, trebuie să admitem, un sistem schizofrenic: o idee poate fi stupidă şi inacceptabilă în discursul ştiinţific, însă legitimă şi demnă de a fi protejată în discursul politic.

- Mai mult decât atât, un liberal autentic va încerca să protejeze dreptul lui Teodosie de a bate câmpii în spaţiul convingerilor personale, deşi dispreţuieşte profund ceea ce spune acesta din perspectiva adevărului obiectiv.

- Vaccinul nu va fi niciodată impus prin lege, chiar dacă este sănătos şi salvează vieţi. ÎPS Teodosie va fi lăsat să spună ciudăţenii fără număr – prostii din perspectivă ştiinţifică –, fără a fi vreodată cenzurat de administraţie.


Tot textul, pe Libertatea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Raetchi scrie si la Digi24
  • ana ana
    @Camelia
    ”directivele” guvernului? vai, hai sa-l lasam pe teodosie sa minta ca porcu. eu nu-l prea urmaresc ca nu imi iau informatii medicale de la un popa. dar l-am auzit fara sa vreau de cateva ori. omul nu transmite informatii, ci minciuni. ultima data cand l-am auzit spunea ca oamenii cu alergii nu trebuie sa se vaccineze. bineinteles ca nu aducea niciun argument. deci, de ce trebuie lasati unii fara pregatire medicala sa minta cu nerusinare? asta intelegem noi prin libertate de exprimare? sunt numerosi oameni care se uita in gura popilor si fac ce le zic astia.
  • Camelia Camelia
    Nu sunt o persoana religioasa, cui nu-i place o religie, este liber sa o ignore. Nu religia trebuie sa se schimbe, ci oamenii, ca nu-i obligatoriu sa stai in religia parintilor tai. De aceea ii iau apararea lui Teodosie, e si el liber sa spuna orice vrea. Cei care vor " sa-l protejeze" sufera de sindromul salvatorului. In general nu-mi place Mircea Badea, dar a avut dreptate cand a spus ca cei care care tot vorbesc despre covid si interzicerea informațiilor care nu coincid cu directivele guvernului : sunt niste oameni care sufera de ceva crâncen, numit " sindromul salvatorului".
  • DODO DODO
    de-asta face ce face ,ca e protejat
  • Stefan Stefan
    E de datoria noastra sa spunem ca este un ***.

Trimite un comentariu

sus