Skip to main content

Oana Zamfir îşi anunţă plecarea de la Digi24: „După 12 ani şi exact o lună, se încheie un capitol”

 
Oana Zamfir îşi anunţă plecarea de la Digi24: „După 12 ani şi exact o lună, se încheie un capitol”

Jurnalista Oana Zamfir anunţă despărţirea de televiziunea Digi24, locul din care a prezentat ştiri şi a moderat emisiuni în ultimii 12 ani. Anunţul a fost făcut printr-o postare pe paginile sale de socializare. 

Publicitate

„După 12 ani şi exact o lună, se încheie un capitol. În ultimii 12 ani, Digi24 mi-a fost casă, şcoală, familie.

A fost locul în care am crescut, în care mi-am găsit prietenii, în care am învăţat şi am greşit şi iar am învăţat”, a scris jurnalista, precizând că în curând va anunţa implicarea într-un nou proiect

Oana Zamfir:

„Au fost mii de ore de hard news, soft news, infotainment, platou, teren, direct, înregistrat, ştiri, news alert, breaking news, ediţii speciale, interviuri cu personalităţi de renume internaţional.

Toate variantele de lungime de păr, toate variantele de kilograme, toate culorile de ţinute…Am fost eu, în toate variantele mele, în faţa voastră.”

Carte de vizită: 

Oana Zamfir a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii Bucureşti. 

În trecut a lucrat la Bucureşti FM, care ţine de Radioul Public, în cadrul secţiei ştiri şi a fost realizatorul matinalului de weekend. 

S-a alăturat apoi proiectului Digi24 înainte de lansarea oficială.  

A început cu stirile de weekend de la Digi24 şi, doi ani mai târziu, a devenit prezentatoarea ştirilor de seară şi moderatoarea unei emisiuni de dezbateri, difuzată în timpul săptămânii.

A fost gazda unor ediţii speciale la Digi24: Gala Premiilor Oscar, transmise 5 ani, consecutiv, de Digi24, dar şi ediţiile organizate la FITS (Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu).

A fost şi gazda emisiunii Ca-n filme tot la Digi24. 

Mesajul Oanei Zamfir

„După 12 ani şi exact o lună, se încheie un capitol.

În ultimii 12 ani, Digi24 mi-a fost casă, şcoală, familie. A fost locul în care am crescut, în care mi-am găsit prietenii, în care am învăţat şi am greşit şi iar am învăţat.

Nu mi-a fost deloc uşor să pun 12 ani de carieră în câteva minute de video, la fel cum nu îmi e uşor să scriu despre ultimii 12 ani în doar câteva rânduri.

Din 2011 până la finalul lui 2023 am trecut prin toate tronsoanele orare de ştiri, de la matinal, până la ultimul jurnal al zilei. Am prezentat ştiri de luni până vineri, sau doar în weekend. Am moderat emisiuni de dezbateri şi interviuri şi am trecut printr-o serie de alegeri, dintre care 2 au fost prezidenţiale.

Am prezentat, timp de 5 ani, emisiunea Ca-n Filme, care, la acel moment, era singurul proiect tv de cultură cinematografică.

Am realizat ediţii speciale de Oscar în România sau ediţii speciale de la Festivalul de Teatru de la Sibiu.

A urmat proiectul “Scenă Deschisă”, un podcast pe care l-am împărţit cu alţi prezentatori Digi24 şi unde am avut onoarea să-i am invitaţi pe unii dintre marii artişti ai României, oameni de valoare, talentaţi, autentici.

A fost şi “Breaking Show”, un proiect special de Revelion şi de aniversare a 10 ani de existenţă Digi24, o provocare pe care am dus-o la capăt cu multă muncă şi căreia i-aş spune “Da” din nou, oricând. Apoi “Untold”, 4 zile de maraton live la cel mai mare festival de muzică din România.

Au fost mii de ore de hard news, soft news, infotainment, platou, teren, direct, înregistrat, ştiri, news alert, breaking news, ediţii speciale, interviuri cu personalităţi de renume internaţional.
Toate variantele de lungime de păr, toate variantele de kilograme, toate culorile de ţinute…

Am fost eu, în toate variantele mele, în faţa voastră.

M-am bucurat mult că am păstrat o parte din munca mea la tv, de la prima fotografie oficială făcută la Digi24, pănă la ultimul jurnal prezentat în direct.

Fără arhiva personală nu aş fi putut să îi includ în această retrospectivă pe unii dintre foştii colegi care mi-au fost mentori sau pe cei care mi-au devenit prieteni. În imagini nu îi vedeţi pe cei pe care, de obicei, nu îi vede nimeni: editorii, producătorii, operatorii, regizorii, colegii din regie, montaj, cei fără de care drumul meu în televiziune nu ar fi arătat aşa.

Tuturor celor din imaginile de mai jos, dar şi celor care nu se văd în ele şi care au avut o vorbă bună sau dură pentru mine, celor care m-au suportat şi înţeles în momentele mele de asprime, le mulţumesc de 1000 de ori.

Iar vouă, vă mulţumesc pentru timp, gânduri şi atenţie.

După 12 ani şi exact o lună, închei cu emoţie un capitol şi încep cu bucurie, altul, despre care abia aştept să vă povestesc… în câteva ore.”

Citeşte şi: Minutul Paginademedia. Oana Zamfir, Digi 24: Prima emisie după Colectiv, cel mai dificil moment în 11 ani de TV. "Aveam nodul în gât şi ochii în lacrimi"
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus