Skip to main content

Patronul site-ului BZI, inculpat într-un dosar cu primarul Iaşului şi alţi şefi din primărie

 
Primarul Iasului - Foto Hepta
Primarul Iasului - Foto Hepta

Patron de presă, inculpat într-un dosar DIICOT. Florin-Claudiu Asimionesei, patronul publicaţiei „Bună Ziua Iaşi” (BZI), ar fi fost pus sub acuzare într-un dosar alături de primarul Iaşului, Mihai Chirica, dar şi de alţi şefi şi angajaţi din primărie, scrie Radio Europa Liberă

Publicitate

Vizat de procurori ar mai fi şi city-managerul oraşului, Gabriel Harabagiu. 

Pe lista inculpaţilor s-ar mai afla Violeta Asimionesei, Florin-Claudiu Asimionesei – patronul publicaţiei „Bună Ziua Iaşi”, Irina Iacob – avocat, Gabriel Ghergheşanu – angajat al Primăriei Iaşi, Florin-Alexandru Mustiaţă – fost arhitect-şef al Primăriei Iaşi, Victor Gavriluţă – inspector GIS Cadastru, Ionuţ-Răzvan Costin – notar, Raluca Andriescu şi Iulia Păduraru – notar, conform Europa Liberă care citează surse. 

Violeta şi Claudiu Asimionesei ar fi obţinut un teren ce aparţine Primăriei Iaşi pe care a fost construit un bloc de locuinţe. Se presupune că respectiva concesiune a terneului ar fi fost ilegală. Mai mult, probleme ar fi şi cu autorizaţia de construcţie a imobilului. 

Potrivit unor surse citate de Europa Liberă, Violeta şi Claudiu Asimionesei, sprijiniţi de alte persoane, ar fi constituit un grup infracţional ce ar fi fost sprijinit ulterior şi de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu şi fostul arhitect-şef Alexandru Mustiaţă.

Scopul respectivului grup ar fi fost de „a induce şi menţine în eroare Primăria municipiului Iaşi, prin introducerea în circuitul documentelor a unor contracte de cesiune false, cu ajutorul cărora au fost obţinute avize şi autorizaţii de construcţie”, conform sursei citate. 

Mihai Chirica ar fi acuzat că ar fi aflat de ilegalităţi, însă nu a sesizat organele de anchetă. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    ma scuzati, dar la chirica e facatura... primarul iasului e acuzat ca a stiut de incalcarea contractului incheiat in... 2005 cand primar era gheorghe nichita si nu a zis nimic... la fel ca sute de angajati ai primariei, de altfel... dar, hei, sa il luam pe chirica sa il acuzam... de ce nu il condamnati mai repede pe alexe, ala da *** sadea.

Trimite un comentariu

sus