Skip to main content

Platforma Pinterest va elimina conţinutul care dezinformează despre schimbările climatice. Inclusiv reclamele

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Decizie radicală luată de platforma Pinterest. Compania a anunţat că va bloca şi va şterge toate dezinformările privind schimbările climatice, în încercarea de a limita răspândirea informaţiilor false pe acest subiect, anunţă The Guardian

Publicitate

Cu noile modificări ale regulamentului privind utilizarea platformei, Pinterest se angajează să elimine conţinutul care distorsionează sau neagă criza climatică, care apare fie sub formă de reclame, fie sub formă de conţinut obişnuit, menţionează sursa citată. 

Cum definşte Pinterest acest tip de dezinformare: compania va elimina conţinutul care neagă existenţa sau efectele schimbărilor climatice ori implicarea omului în degradea mediului, precum şi prezentarea trunchiată a datelor şi statisticilor.

„Pinterest crede în cultivarea unui spaţiu de încredere pentru cei care ne folosesc platforma”, a declarat Sarah Bromma, director al companiei privind politicilie. „Această mişcare îndrăzneaţă vine în completarea unor măsuri extinse privind dezinformarea în ce priveşte sănătatea publică, pe care le dezvoltăm încă din 2017. Lupta contra dezinformărilor  privind efectele climatice este încă un pas pe care îl ia Pinterest pentru a combate dezinformarea şi pentru a crea un spaţiu sigur î online.”

În timp ce Pinterest ia astfel de măsuri contra dezinformării, alte platforme de socializare sunt încă reţinute. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a argumentat lipsa de reacţie prin faptul că nu ei ar trebui să decidă ce este adevărat. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Șerban Șerban
    Pinterest poate să se elimine singur permanent. Cel mai inutil și enervant site.
  • Andrei Andrei
    ***

Trimite un comentariu

sus