Skip to main content

Nadine Vlădescu, după interviul lui Olaianos din GSP: "M-a lovit în multiple feluri. Am dovezi foarte concrete. Violenţa este de nescuzat şi de neacceptat"

 
Nadine Vlădescu, după interviul lui Olaianos din GSP: "M-a lovit în multiple feluri. Am dovezi foarte concrete. Violenţa este de nescuzat şi de neacceptat"

Poziţie de Nadine Vlădescu, jurnalista TVR din cazul Marian Olaianos. Ce spune jurnalista agresată de Olaianos? 

Publicitate

"Am fost lovită şi agresată de dl Olaianos în TVR, la locul de muncă, în timpul programului de lucru, pentru că m-am opus manipulării lui şi nu am mai putut fi controlată de el, în demersurile sale de a obţine de la mine supunere totală şi îndeplinirea tuturor dorinţelor, pretenţiilor şi condiţiilor sale", scrie Nadine Vlădescu într-un punct de vedere, ca urmare a unui interviu pe care Marian Olaianos l-a acordat Gazetei Sporturilor.

"Violenţa este de nescuzat şi de neacceptat, iar susţinerile sale de „hărţuire sexuală” – singura „apărare” la care s-a putut gândi, deşi demn ar fi fost să-şi asume situaţia – sunt nefondate şi speculate masiv în scopul de a şantaja, a pune presiune, pe mine şi pe TVR, a manipula opinia publică şi a continua să se eschiveze – convenabil, pe bani publici", continuă Nadine Vlădescu.

Jurnalista TVR mai scrie că "Ulterior agresiunii din 17 octombrie, când am pus capăt relaţiei în ciuda “ofertelor” sale de a continua relaţia, dl Olaianos m-a ameninţat şi şantajat în toate formele, ca să-mi retrag sesizarea şi plângerile penale, inclusiv prin şantaj emoţional, pretinzând că “dispare”, “se sinucide”, “se aruncă din Turnul televiziunii”, dar şi că “s-a terminat cu tine sau cariera ta” ori “nu ştii cu cine te pui, pentru că sunt nepot de legionar”.

În punctul de vedere (un drept la replică publicat integral de Gazeta Sporturilor), Nadine Vlădescu spune că mesajele schimbate cu Olaianos nu pot fi considerate "hărţuire", întrucât au fost trimise "în timp ce aveam o relaţie". Totodată, ea susţine că Olaianos "recurge la diverse tertipuri pentru a întârzia sau zădărnici finalizarea cercetării disciplinare".

Legat de acuzaţiile de hărţuire sexuală?

"Cum poţi hărţui sexual un bărbat, şi de două ori cât tine din punct de vedere fizic, cu care ai în acelaşi timp o relaţie personală şi intimă?", spune Nadine Vlădescu.

Nadine Vlădescu, în poziţia legată de interviul dat de Marian Olaianos în GSP, vine cu puncte de vedere după răspunsurile jurnalistului pentru Gazeta Sporturilor.

Paginademedia.ro vă prezintă câteva fragmente.

Olaianos: “Aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională şi în încercarea de a mă apăra, am împins-o la perete, apucând-o de zona gâtului. Dar nu am lovit-o!

Nadine Vlădescu:

"Aşa cum am precizat şi în faţa Comisiei, dar şi în plângerile penale împotriva agresorului meu, acesta m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii şi cu un set de chei în cap, peste faţă, urechi, braţe, corp, m-a strâns de gât, m-a dat cu capul de perete şi m-a lovit cu pumnul în sânul drept."

La momentul strangulării şi lovirii cu capul de perete, surprins de filmarea din clădirea Preşedintelui - Director General (care arată doar o mică parte a agresiunii), el s-a asigurat – şi înainte, şi după agresiune – că nu vine nimeni şi nu-l vede nimeni lovindu-mă.

În timpul relaţiei noastre au existat şi alte violenţe, fizice şi verbale, pe care le probez în demersurile legale pe care le-am iniţiat. Ulterior agresiunii din 17 octombrie, când am pus capăt relaţiei în ciuda “ofertelor” sale de a continua relaţia, dl Olaianos m-a ameninţat şi şantajat în toate formele, ca să-mi retrag sesizarea şi plângerile penale, inclusiv prin şantaj emoţional, pretinzând că “dispare”, “se sinucide”, “se aruncă din Turnul televiziunii”, dar şi că “s-a terminat cu tine sau cariera ta” ori “nu ştii cu cine te pui, pentru că sunt nepot de legionar”.

DA, m-a lovit, în multiple feluri, şi o spune chiar el în dovezile care reprezintă şi probatoriul în dosarele penale. Repet faptul că agresiunea a avut loc în cea mai mare parte în biroul sau.

Olaianos: “Regret ieşirea nervoasă. Dar nu am lovit-o! Mă hărţuia şi am martori că am trimis colegii să cheme jandarmul din faţa TVR, dar nu a dorit să-şi părăsească postul. Am prezentat tot felul de probe”.

Nadine Vlădescu

Adevărul e că n-a avut o ieşire nervoasă şi că m-a lovit şi agresat cu sânge rece, perfect conştient de ce face, cu sadism şi într-o manifestare de forţă şi control specifică unui agresor căruia îi face plăcere să abuzeze. Pentru faptul că m-a lovit în mod repetat am dovezi foarte concrete, inclusiv mesaje scrise şi înregistrări audio în care el însuşi recunoaşte acest lucru.

De exemplu, în data de 9 noiembrie 2022, când i-am spus că “au trecut trei săptămâni şi jumătate de când m-ai lovit în cap şi mă simt foarte rău”, el răspunde: “Îmi pare rău”. Sau, în dimineaţa zilei de 7 noiembrie, când eu îi spun că „nu există scuză pentru violenţă!”, el răspunde: „Ştiu că nu există”.

Olaianos: “«Eşti bărbat. Nu te descurci?». Dar colegii ştiau despre tot. Le-am şi zis: «Nu ştiu ce să fac, cum să scap». Dar trebuia să sun la 112. Acum i-am făcut domnişoarei plângere penală pentru hărţuire, avocaţii m-au sfătuit să urmez calea legală”.

Nadine Vlădescu

Multiplele dovezi depuse de mine la Comisie arată că toate susţinerile d-lui Olaianos la adresa mea sunt false, că am fost bătută de el, umilită, înjurată, denigrată, şantajată, că aveam o relaţie care a continuat de la începutul lunii august până în 17 octombrie. Şi că nu l-am hărţuit sexual sau în alt fel, cum susţine în mod stupid şi caraghios.

Condiţia de bază a hărţuirii este starea de temere cauzată. Olaianos nu s-a temut nicio clipă de mine, ca atare s-a şi gândit „să se descurce” lovindu-mă şi agresându-mă. Dimpotrivă, “temerile” lui constau, în baza afirmaţiilor din mesajele lui scrise, în faptul că îndrăgostindu-se prea tare, avea „să o ia razna, în sensul bun”.

Nicio temere nu avea nici în momentele intime sau personale ale relaţiei, derulate şi în perioada în care acuză că a fost hărţuit sexual. Cum poţi hărţui sexual un bărbat, şi de două ori cât tine din punct de vedere fizic, cu care ai în acelaşi timp o relaţie personală şi intimă?

Despre acuzaţiile de hărţuire sexuală:

Nu l-am hărţuit sau ameninţat niciodată. (...) Afirmaţiile sale la adresa mea sunt minciuni nedemne pentru un jurnalist la televiziunea publică şi pentru un bărbat care a avut o relaţie intimă cu o femeie. 

Jurnalista TVR spune că a avut un certificat medico-legal, emis pe 19 decembrie, care "menţionează clar că, printre altele, aveam mâna dreaptă foarte umflată, nefuncţională în urma loviturilor pe care mi le-a aplicat cu pumnul drept peste mână şi degete, strângându-mă în acelaşi timp extrem de tare de încheietură cu cealaltă mână".

Referitor la afirmaţiile că Nadine Vlădescu că Nadine Vlădescu i-ar şantaja pe şefii TVR pentru că ar deţine informaţîi confidenţiale despre unii dintre aceştia?

"Este o aberaţie care nici măcar nu merită să fie comentată. Aşadar, va face obiectul unei noi acţiuni în justiţie. Mă simt flatată de faptul că dl Olaianos, în delirul său conspiraţionist şi şantajist, mă vede drept o Mata Hari care ar acţiona în acest mod.

Nu ştiu la ce informaţii şi materiale compromiţătoare sau la ce persoane se referă dl Olaianos."

Citeşte şi: Olaianos, reacţie în scandalul din TVR. Cere 200.000 de euro despăgubiri: "Sunt victima unor imense şi repetate abuzuri. N-am lovit-o pe domnişoară"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus