Skip to main content

Olaianos, reacţie în scandalul din TVR. Cere 200.000 de euro despăgubiri: "Sunt victima unor imense şi repetate abuzuri. N-am lovit-o pe domnişoară"

 
Sursa foto: gsp.ro
Sursa foto: gsp.ro

Jurnalistul Marian Olaianos reacţionează în cazul scandalului de agresiune împotriva Nadinei Vlădescu, angajată şi ea la TVR, pe domeniul cultural, notează gsp.ro. Comentatorul sportiv a dat un interviu publicaţiei Gazeta Sporturilor.

Publicitate

În interviu, Olaianos vorbeşte despre incidentul cu Nadine Vlădescu şi anunţă că va da în judecată conducerea Televiziunii Române daca îi va fi descut contractul de muncă.

"Regret ieşirea nervoasă. Dar nu am lovit-o. Mă hărţuia şi am martori că am trimis colegii să cheme jandarmul din faţa TVR", spune Olaianos în interviul pentru GSP.

Ce spune Olaianos despre scandalul de la TVR?

GSP:Dacă vi se va desface contractul de muncă, intenţionaţi să daţi în judecată conducerea TVR? 

Olaianos: Îmi voi căuta dreptatea în instanţă. Nu am fost înştiinţat că există vreo plângere împotriva mea. Domnişoara, la o zi după incident, a fost la muncă.

GSP: Aţi făcut şi plângere împotriva a doi membri ai Comisiei, inclusiv împotriva preşedintelui Dan Turturică.

Olaianos:Da. Nu a fost o judecată dreaptă. Eu am venit cu martori, care au fost audiaţi în absenţa mea şi a avocaţilor mei. Doamnei Amalia Vasile, şefa departamentului juridic, i-am făcut reclamaţie pentru că nu a dat niciun răspuns la plângerea mea împotriva domnişoarei Vlădescu. Trebuia să-mi spună dacă va începe anchetarea sau nu. Şi dacă nu începe, de ce nu începe.

GSP: Care este versiunea dumneavoastră referitoare la ce s-a întâmplat în acel incident cu Nadine Vlădescu?

Olaianos: Regret ieşirea nervoasă. Dar nu am lovit-o. Mă hărţuia şi am martori că am trimis colegii să cheme jandarmul din faţa TVR, dar nu a dorit să-şi părăsească postul. Am prezentat tot felul de probe.

Chiar sunt de acord cu membrii Comisiei să facă publice imaginile de pe camerele de supraveghere. În procesul verbal al audierilor, membrii Comisiei au notat că 'Marian Olaianos, în autoapărare, o apucă o secundă de reverul hainei.' Nu am lovit-o.

(...) Nu ne învaţă nimeni ce să facem într-un astfel de caz, ce să facem dacă o persoană se urcă în maşina noastră cu forţa. Voiam să plec, iar domnişoara s-a urcat în maşina mea. 

Conform informaţiilor GSP, cercetarea disciplinară a durat până de curând. Reamintim că, în urma anchetei interne, Olaianos a fost exclus din lotul comentatorilor pentru Campionatul Mondial de anul trecut.

În faţa comisiei TVR, comentatorul sportiv a spus că Nadine Vlădescu îl hărţuia şi îl ameninţa că îl va compromite în faţa familiei. Olaianos spune că a fost urmărit de ea în curte şi pe holurile TVR:"aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională şi în încercarea de a mă apăra, am împins-o la perete, apucând-o de zona gâtului. Dar nu am lovit-o!", a explicat el comisiei. 

Sursele GSP spun că cei trei membri ai comisiei de cercetare din TVR i-au recomandat şefului postului public, Dan Turturică, să-i fie desfăcut contractul de muncă lui Marian Olaianos.

Olaianos a pierdut contractul de 5.000 de euro lunar cu Betano

Olaianos a notificat în repetate rânduri TVR-ul să grăbească o decizie în cazul lui. Comentatorul reclamă că, astfel, i s-au produs mari prejudicii, atât de natură morală (afectarea imaginii, demnităţii şi reputaţiei), cât şi de natură materială. 

Mai exact, ziaristul vorbeşte despre un contract de 5000 de euro lunar pe care îl avea cu Betano, pentru producerea unei emisiuni online, Sport Replay pe YouTube.

Într-o acţiune deschisă în instanţă împotriva TVR-ului, Olaianos solicită despăgubiri de aproximativ 200.000 de euro.

Ce spune analiza imaginilor video?

"Olaianos încearcă să se depărteze de Vlădescu, dar este urmărit în permanenţă"

Conform procesului verbal al şedinţei, analiza imaginilor arată că:"Olaianos era într-o poziţie de autoapărare (...)Într-un moment de tensiune maximă, gesticulează către Nadine Vlădescu, apoi îşi poziţionează ambele mâini în zona gulerului.

În cadrul următor, ei se deplasează către perete pentru aproximativ o secundă (timp în care Olaianos o scutură pe Vlădescu). În continuare se observă gesturi ample din partea ambelor persoane, descriind o ceartă. Olaianos încearcă să se depărteze de Vlădescu, dar este urmărit în permanenţă."

Olaianos invocă faptul că Vlădescu nu ar fi adus în faţa comisiei niciuni certificat medico-legal, prin urmare nu au putut proba agresiunea invocată. Jurnalistul susţine că Vlădescu i-ar şantaja pe şefii TVR pentru că ar deţine informaţii confidenţiale despre unii dintre aceştia.

Articolul complet poate fi citit pe Gazeta Sporturilor

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus