Skip to main content

Premiu important pentru jurnalista Elena Stancu: bursă Pulitzer de 5.000 de dolari. Pentru seria despre românii din diaspora

 
Foto - Cosmin Bumbuţ (Facebook)
Foto - Cosmin Bumbuţ (Facebook)

Jurnalista Elena Stancu a fost premiată pentru textele despre românii plecaţi la muncă în străinătate. Elena Stancu, care face echipă cu fotograful Cosmin Bumbuţ, a câştigat o bursă Pulitzer în valoare de 5.000 de dolari. 

Publicitate

Pe lângă premiul în bani, Elena Stancu va participa şi la un workshop. 

Bursa Persephone Miel sprijină jurnaliştii din afara SUA, care scriu despre problemele mai puţin mediatizate în ţările lor. 

În ultimii ani, Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ au documentat vieţile românilor din diaspora. Au mers la culegătorii de castraveţi şi usturoi din Germania, la culegătorii de căpşuni din Spania şi au stat de vorbă cu şoferii de tir care străbat marile şosele ale Europei. Au ajuns inclusiv în Italia. Au urmărit poveştile celor plecaţi din ţară şi anul trecut când toată lumea a fost afectată de Coronavirus. 

Materialele premiate sunt: 

Conform Centrului Pulitzer care a acordat premiul, cu banii câştigaţi Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ vor documenta, timp de şase luni, vieţile românilor din Mare Britanie, mai ales după Brexit. 

Alături de jurnalista din România, a mai fost premiată şi o jurnalistă din Olanda. 

Despre proiectul Teleleu

De ani buni, Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ trăiesc într-o rulotă amenajată pentru călătorii pe termen lung. Cei doi sunt fondatorii proiectului Teleleu.

În ulltimii ani, au mers de-a lungul şi de-a latul Europei pentru a documenta viaţa românilor plecaţi la muncă în străinătate. Au documentat, printre altele, şi vieţile oamenilor din închisorile româneşti. 

Cei doi şi-au spus povestea şi în emisiunea Garantat 100% de pe TVR

Postarea în care Cosmin Bumbuţ anunţă premiul câştigat de Elena Stancu

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus