Skip to main content

Traseul Trofeului Euro pe Pro X, prima transmisiune 5G din România. A fost realizată în parteneriat cu Orange

 
Pro X 5 G Orange
Pro X 5 G Orange

VIDEO. Postul Pro X, din grupul Pro TV a realizat, în weekend, prima transmisiune prin intermediul unei reţele 5G. A fost vorba despre o transmisiune TV Live în mişcare - traseul Trofeului Euro prin Bucureşti - realizată cu ajutorul Orange Business Services ca partener tehnologic.

Publicitate

Filmarea realizată de echipa Pro TV s-a făcut în Bucureşti şi a acoperit un traseu de peste 15 km. Transmisiunea s-a făcut cu semnal 5G de la Orange, inclusiv în interiorul Arenei Naţionale.

Practic, traseul transmisiunii a acoperit mai multe zone: Primărie – Bd. Elisabeta – Splai – Cotroceni – Pod Basarab – Titulescu – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piata George Enescu – Calea Victoriei – Piaţa Universităţii – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Unirii. Piaţa Constituţiei – Bd. Unirii – Piaţa Alba Iulia – Bd. Decebal – Bd. Mihai Bravu – Bd. Coravu – Stadionul Naţional.

VIDEO. Traseul din transmisiunea 5G de pe Pro X:

„Soluţiile pentru broadcasting 5G propuse de Orange Business Services sunt compatibile cu dispozitivele de transmisiune compacte sub formă de rucsac, care pot fi conectate la mai multe camere video, dar şi la smartphone-uri ce permit filmarea chiar la o calitate 4K”, spun cei de la Orange.

Bogdan Andreescu, Director Tehnic Pro TV:

„Aşteptăm de mult timp lansarea în România a tehnologiei 5G care să ne permită transmisiuni video live la calitate de broadcast, în special pentru filmările cu camere în mişcare care necesită o structură tehnică complexă pe care ne-am dorit întotdeauna să o simplificăm.

Colaborarea cu Orange ne-a arătat că tehnologia 5G e pregătită să servească nevoia de calitate fără compromisuri, pe care PRO TV îşi doreşte să o ofere clienţilor săi.”

Florin Popa, Director B2B Orange România:

„Pro TV este sinonim cu cele mai înalte standarde în media, iar deschiderea spre utilizarea unor noi tehnologii precum 5G demonstrează calitatea reţelei şi oportunităţile oferite afacerilor pentru simplificare fără compromisuri la nivel de calitate.

Reţeaua Orange 5G a fost extinsă în 2020, iar astăzi este prezentă în 15 oraşe din România, Bucureştiul fiind 100% acoperit. În prezent, infrastructura 5G oferă afacerilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze de până la 1,2 Gbps. Tocmai am deschis primul laborator 5G din România, în colaborare cu Institutul de Cercetare Campus al UPB, un spaţiu dotat cu cea mai avansată arhitectură de reţea, care permite testarea soluţiilor bazate pe 5G şi deschide oportunităţi de dezvoltare pentru companii.”

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adrian Adrian
    poate doar la PRoTV a fost prima transmisiune. La posturile de stirii transmisiunile live pe 5 G au inceput mai de mult
  • mihai mihai
    5g la 3mbps? Pt retelele de la noi se va schimba doar cifra viteza va ramane cam la fel

Trimite un comentariu

sus