Skip to main content

Libertatea - Profesoară care protestează în Melitopol, oraşul cu primarul răpit de ruşi: „Ne-au oprit programele noastre TV şi ni le rulează pe ale lor, cu Putin”

 
Foto: Libertatea
Foto: Libertatea

De două săptămâni, oraşul din sudul Ucrainei, aflat între Crimeea şi Mariupol, este sub controlul trupelor ruse, iar recent primarul a fost ridicat chiar din primărie, scenă surprinsă pe camerele de luat vederi.

Publicitate

Mii de bărbaţi şi femei ies zilnic pe străzile din Melitopol şi le strigă soldaţilor ruşi că nu sunt bineveniţi. Libertatea a vorbit cu una dintre protestatare.   

Femeia vorbeşte, printre altele, şi despre propaganda pe care ocupanţii ruşi încearcă să o propage.

Au început prin a opri transmisia radioului şi televiziunii naţionale: „Acum ne rotesc programele lor non-stop, mai ales cele în care îl prezintă pe dictatorul lor, Putin”. 

Dar, spune ea, nu s-au oprit aici. Ruşii au făcut şi mai multe filmări. Într-una dintre ele, un copil spune că cecenii nu ucid, ci sunt acolo pentru a-i salva pe copii. 

Profesoara spune că iese în stradă din prima zi şi va continua să o facă. „Uneori, mă tem pentru viaţa mea, dar mai frică îmi e să devin un sclav zombi al Federaţiei Ruse. Vreau să trăiesc în ţara mea. Nu vreau să fug. Îmi voi apăra casa atât cât voi putea. Sunt gata să mor pentru ţara mea. Iubim Ucraina, ne respectăm guvernul şi pe preşedintele Zelenski

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus