Skip to main content

Documentare, în zilele de Paşte, la B1 TV. De la Ultimele zile ale lui Iisus, la Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, în regia lui Andrei Ujică

 
Documentare, în zilele de Paşte, la B1 TV. De la Ultimele zile ale lui Iisus, la Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, în regia lui Andrei Ujică

Televiziunea de ştiri B1 TV a programat o serie de documentare pentru zilele de Paşte.

Postul va transmite, ca în fiecare an, slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, iar în prima zi de Paşte de la ora 13.00 Irina Petraru este gazda unei ediţii speciale cu elemente de gastronomie veche românească de sărbătoare într-o atmosferă cu poveşti din Bucureştiul de altădată şi cu muzică de petrecere, anunţă postul de televiziune.

În a doua zi de Paşte, luni de la ora 21.00, este programat documentarul Ultimele zile ale lui Iisus, un film care analizează dintr-o perspectivă istorică şi politică evenimentele care s-au petrecut de la intrarea lui Isus în Ierusalim şi până la răstignire.

Documentarul prezintă cum jocurile politice de la Roma şi lupta pentru putere au influenţat  întâmplările de la acel moment.

Cercetători, istorici şi antropologi de la cele mai renumite universităţi din lume realizează această analiză politico-istorică a ultimelor zile ale lui Isus.

Duminică de la ora 19.00, B1 TV va difuza Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, un documentar în regia lui Andrei Ujică, prezentat şi la cele mai mari festivaluri de profil din lume,  un film ce prezintă viaţa şi ascensiunea la putere a lui Nicolae Ceauşescu, dar şi ultimele zile ale regimului comunist.

Telespectatorii vor putea vedea imagini inedite cu fostul dictator, documentarul fiind alcătuit doar din imagini de arhivă, o serie de videograme, fie alături de mari lideri ai lumii, fie în timpul cunoscutelor vizite pe şantiere şi în fabricile României, dar şi imagini de la parade şi alte evenimente dedicate lui Ceauşescu.

Duminică de la ora 16.00, B1 TV a programat 101 Invenţii care au schimbat lumea, un documentar care prezintă cele mai importante 101 invenţii ale omenirii, din cele mai vechi timpuri şi până în prezent. Topul este realizat de către o serie experţi, cercetători, istorici, dar şi jurnalişti din domeniul tehnicii.

Documentarul arată cât de diferită ar fi fost viaţa noastră fără existenţa ciocanului, a lumânării, a motorului cu abur, a becului, a telefonului sau a internetului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Insulig Insulig
    Ha ha ha incultura poate de la sate

    Ca la Antenuta Zero, ai dreptate. Incultura de la sate la marinica accesati factorati miresici cunoscuti umori seci adelinari insulati
  • Mile Mile
    Ha ha ha incultura poate de la sate
  • Miregu Miregu
    Cultura avem destula la Pro TV. Nu degeaba e lider la comercial. Antenuta e lidera la E, la pensionarii cu 8 clase.
  • Mile Mile
    Foarte intetesante ca și teleenciclopedia pe care o urmăresc , postacii nu se baga aici , e greu , e nevoie de cultura ha

Trimite un comentariu

sus