Skip to main content

VIDEO. De ce nu a mai apărut Puya în reclamele Lays? I s-a tras de la „familia tradiţională”. Cântăreţul a povestit cum s-a rupt colaborarea

 
VIDEO. De ce nu a mai apărut Puya în reclamele Lays? I s-a tras de la „familia tradiţională”. Cântăreţul a povestit cum s-a rupt colaborarea

VIDEO. O postare. O postare a fost „scânteia". O postare după care Puya nu a mai apărut în reclamele Lays, brand pe care l-a promovat ani buni. A povestit totul acum, în detaliu, la podcastul lui Gojira.

Publicitate

Cântăreţul, care a avut o colaborare de mulţi ani cu brandul de chipsuri, a explicat de ce aceasta s-a întrerupt brusc, în 2018.

I s-a tras de la o postare de Facebook, care avea legătură cu „familia tradiţională”, după cum a amintit acesta în podcastul „Aproximativ Discuţii”, cu Gojira. 

Pe scurt, totul a pornit de la o postare pe Facebook pe care Puya a făcut-o în perioada Referendumului pentru Familie, care îşi propunea modificarea Constituţiei în sensul în care să se precizeze clar că familia trebuie să fie formată dintre un bărbat şi o femeie. 

Ce a spus Puya şi i-a supărat pe cei de la Lays? Povesteşte el:

Eu scrisesem că eu cred că familia trebuie să fie formată dintr-un un bărbat şi o femeie, lucru care mie mi se părea un mesaj normal. Nu mi se părea un mesaj anti-gay.

M-au sunat şi de la Lays. Noi aveam patru reclame filmate, făcute la Castel Film. Mi-au zis că nu mai putem difuza nimic. Eu am încercat să-i fac să înţeleagă că n-am încălcat prevederile contractului şi am susţinut o idee cât se poate de morală şi de normală pentru mine, că o familie trebuie să fie formată dintr-un bărbat şi o femeie.

Asta e, dacă sunt prost, sunt prost, dar aşa am gândit eu”, după cum a spus artistul în emisiunea lui Gojira. 

„Mi-au sugerat să şterg. Dacă ştiam repercusiunile nu mai postam”

Colaborarea dintre Lays şi Puya s-a întins pe parcursul mai multor ani, iar ruptura s-a produs „brusc”, după cum spune acesta. Tot el a precizat că la momentul separării existau reclame filmate în avans, care însă nu au mai fost difuzate niciodată. 

„În continuare cred că n-am făcut nimic rău. Mi-au sugerat să scot postarea. Eu n-am făcut niciodată, în toată cariera mea, un statement şi apoi să zic că nu am zis chestia aia şi să îmi cer scuze. Nu înţelegeam pentru ce să îmi cer scuze”, a punctat el. 

Declaraţiile lui Puya, făcute la podcastul lui Gojira: 

- Eu mi-am spus, sincer, părerea mea. Exact aşa am gândit-o! În primul rând, eu aşa gândesc. Nu a fost un mesaj „anti” ceva. A fost un mesaj, din punctul meu de vedere, cât se poate de normal. 

- Sincer să fiu, dacă aş fi ştiut repercusiunile mesajului, nu ştiu dacă-l mai puneam. Eu am fost total surprins de şocul de după. 

- Să îţi spun cum am gândit eu postarea respectivă. Am zis aşa: noi scoatem album nou, hai să îl promovăm spunând despre ce va fi - despre familie, despre patrie ca să ştie lumea despre o să fie, cam care este crezul nostru. 

- Apoi, după ce am postat, au început să sune telefoanele. 

- Nu ştiam ce am zis greşit. Eu scrisesem că eu cred că familia trebuie să fie formată dintr-un un bărbat şi o femeie, lucru care mie mi se părea un mesaj normal. Nu mi se părea un mesaj anti-gay. 

- Am ales prost contextul, dar dacă eu cred în chestia aia de ce să nu o zic. 

- Repercusiunile au fost grave. M-au sunat şi de la Lays. Noi aveam patru reclame filmate, făcute la Castel Film. Mi-au zis că  nu mai putem difuza nimic. Eu am încercat să-i fac să înţeleagă că n-am încălcat prevederile contractului şi am susţinut o idee cât se poate de morală şi de normală pentru mine, că o familie trebuie să fie formată dintr-un bărbat şi o femeie. Asta e, dacă sunt prost, sunt prost, dar aşa am gândit eu. 

- M-am trezit că s-a întrerupt contractul. Au vrut să-l rezilieze, dar eu nu puteam să îl reziliez pentru că nu încălcasem contractul. Am avut o discuţie de câteva zile în care încercau să îmi zică că eu am greşit ceva din contract, dar eu încercam să le explic că n-am făcut nimic rău. 

- În continuare cred că n-am făcut nimic rău. Mi-au sugerat să scot postarea. Eu n-am făcut niciodată, în toată cariera mea, un statement şi apoi să zic că nu am zis chestia aia şi să îmi cer scuze. Nu înţelegeam pentru ce să îmi cer scuze. 

- Apoi am văzut eu că a fost Referendumul, dar automat susţineam ideile respective. Eram pentru. Eu cred că familia e făcută dintr-un bărbat şi o femeie. O să spun chestia asta până mor.

- Până la coadă, eu nu intrasem în scandaluri cu droguri, nu mă arestase cineva, nu mă butusem cu nimeni... 

VIDEO. Discuţia dintre Puya şi Gojira (momentul cu Lays, la 1:59:00)

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Kefa Kefa
    Aici e Pagina de Media și articolul este despre marketing și libertatea de exprimare. Atât de disperați sunt unii de pe aici încât si-au luat trigger și au început pseudo-dezbaterea pro-LGBT care îi obsedează, fără să fie subiectul articolului... nu cred că face cinste cauzei...
  • anonim anonim
    nu am nimic asa cu comunitatea gay! doar ca au dreptul la orice! aici intra de exemplu eurovision! la eurovision numai castiga de ani buni o piesa ca lumea! toti trogloditii! mari si tari castiga! eu asa raman la parerea ca la eurovision daca nu esti mai ciudat! nu faci aia sau aia! nu ai nici o sansa! ati vazut doar si cu roxen anul asta! care a fost treaba! si italia daca a castigat anul asta! cine credeti ca isi va mai aminti cum racneau aia pe scena! dar cine isi va aminti melodia na! *** de concurs!
  • A A
    Homofobilor din comentarii, hai sa va spun ceva: doar cine e la randul lui closeted gay poate uri gay-ii cu atata pasiune. :) Nu o spun eu, o spun psihologii. Asa ca de fiecare data cand va surprindeti urandu-i pe altii, intrebati-va de ce ii urati si uitati-va un pic la voi, s-ar putea sa aveti surprize. ;)
  • Andrei23 Andrei23
    Am crescut intr-o familie monoparentală, deci nu intr-una tradițională.
    Asta ma face oarecum inferior? Dacă da, cine e inferior? Eu sau mama?
  • Caciulacdlac Caciulacdlac
    Chestia e ca cineva tolerant din fire nu poate tolera intoleranta. E un paradox. Daca cineva zice, de exemplu, ca toti evreii ar trebui sa moara, atunci cred ca oricine ar fi de acord ca acea persoana merita concediata. Chestia e unde tragi linia. Progresistii o trag mai sus, conservatorii o trag mai jos. Despre asta e toata chestia.
    Comparatia cu aia care sunt concediati ca sustin lgbt e proasta, deoarece aia nu zic nimic rau. In schimb, cei cate sunt anti, zic ceva rau, deoarece sunt homofobi.
  • Curcubeu in alb si negru Curcubeu in alb si negru
    @gibsoane,
    Daca cineva este concediat pentru ca sustine casatoriile/familia gay, este clar discriminare. Daca altcineva, care sustine opusul, este concediat, este un lucru normal, este ev mediu, bravo pepsi etc.
    Din comentariile citite rezulta ca diversitatea, clamata de comunitatea gay, este de fapt doar o lozinca. Cei care au opinii diferite sunt tratati ca infractori, iar opinia lor devine delict si este pedepsita.
    Ca unul care nu a sustinut referendumul si nici nu a votat, sunt de acord ca nu este treaba nimanui cine cu cine isi face familie. Dar, daca cineva este pedepsit pentru ca are are o opinie diferita de a mea, atunci avem o problema mare, deoarece nu suntem Rusia, Belarus, Coreea de Nord...., ca sa ii pedepsim pe cei cu alte opinii decat cele oficiale.
  • Camelia Camelia
    Nu am nicio legătură cu lgbt, dar am o problemă cu cei care spun că o căsătorie este mai mult decât un contract. Când divortezi, nu te duci la preot, te duci la notar/judecător. Așa că e doar un contract, și e bine așa. Vrei dreptul de a face un credit sau de a decide în situații medicale sau de a moșteni. Câți divortati sunt anti lgbt? Ciocul mic!
  • Kefa Kefa
    Cred că libertatea de expresie ar trebui să fie o valoare fundamentală, ceea ce include să lași inclusiv părerile nepopulare/învechite/medievale/futuriste/șocante/etc să poată fi exprimate. Desigur, asta duce la un război de idei, dar numai dialogul, oricât de ofensator sau șocant ar ajunge uneori pentru unii, ne poate apropia de adevăr. Proștii trebuie lăsați să spună ceea ce cred până când fie realizează singuri prostia lor și se opresc, fie prostia îi izolează și îi face să se autodistrugă. Când nu lăsăm opiniile să se încleșteze public, luăm șansa celor care greșesc de a-și pune la îndoială părerile și îi încurajăm pe cei care au câștig de cauză să-și exacerbeze influența până la tiranie.

    Rău e cu rău dar mai rău fără rău. Cei care vor să impună opinia unică ar trebui să aibă grijă ce-și doresc...
  • Gibson Gibson
    Nu are dreptate cu nimic! Reveniti-va și realizați și voi ca suntem în secolul 21 și nu e treaba voastră cu cine și cum vrea fiecare sa isi formeze o familie. Bravo PepsiCo!
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    @Fost ascultător

    Majoritatea brandurilor Pepsico sunt produse local.
    Cartofii Lays sunt în majoritate din Ținutul Secuiesc și din Țara Făgărașului (Sibiu) și sunt prăjiți și ambalați în Ilfov (Popești-Leordeni), lângă București.

    Companiile Pepsico din România sunt Quadrant-Amroq - băuturi și Star Foods - gustări.

    .

    Sunt de acord cu afirmațiile lui Puya, nu este el un model în toate, dar are dreptate în chestiunea de față!

    .
  • Stefan Stefan
    @Kefa
    Ai dreptate, e grav sau cel putin trist ca lumea inca are astfel de idei medievale. Incet-incet oamenii devin din ce in ce mai putin homofobi si accepta si casatoriile gay, dovada ca in fiecare an sunt tari care legalizeaza astfel de casatorii. Anul asta deja au anuntat 3 tari ca vor face aceasta miscare.
    In curand, cred eu, Romania va avea de ales daca sa legalizeze casatoriile gay sau sa plece din UE. Ghici ce o sa aleaga politicienii. Spoiler: o sa aleaga sa ramana in UE.
    Ce sa zic, decat teapa homofobilor.
  • A A
    @Fost ascultator La Familia
    Eeeeeeeeeeeeeeeexcelent! :)
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    Kefa, da. Eu.
  • ion ion
    ***
  • Kefa Kefa
    Realizează cineva că e grav sau măcar trist că se întâmplă asta?

Trimite un comentariu

sus