Skip to main content

Radioul naţional din Bulgaria se aude de acum şi în limba română

 
Radioul naţional din Bulgaria se aude de acum şi în limba română

Radio-ul national din Bulgaria este de acum disponibil şi în limba română, în contextul "evenimentelor geopolitice din Europa", potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie. Totodată, şi site-ul instituţiei poate fi citit în română.

Publicitate

"Sunt convins că acesta este doar începutul – ne vom dezvolta şi ca text, şi ca sunet, iar pe viitor, de ce nu şi video?”, a afirmat Directorul General al Radioului Naţional Bulgar, Milen Mitev. 

Cine face parte din echipa de limbă română? Şi ce se va auzi în limba română?

Explică un membru al echipei, Vladimir Mitev, jurnalist care a lansat în urmă cu şapte ani un blog în română şi buglară, Podul Prieteniei.

Vladimir Mitev:

„Secţia de limba română a programului Radio Bulgaria va fi în strânsă legătură ca idee şi concept de celelalte programe în limbi străine pe care ascultătorii şi cititorii noştri le cunosc deja.

Vom avea materiale traduse din conţinutul produs de  Radioul Naţional Bulgar, dar şi editoriale proprii pe teme importante şi de utilitate.

Echipa noastră este formată din trei persoane - eu, jurnalista Iulia Bahovski şi redactorul  Alexandru Ionaşcu, care Doctor în filologie.

Cu toţii întreţinem relaţii de colaborare cu diferite organizaţii şi personalităţi legate de relaţiile româno-bulgare şi considerăm că vom genera un conţinut interesant şi util pentru publicului postului naţional de radio."

Publicul din România şi Republica Moldova vor putea rămâne la curent, de acum, cu teme de actualitate din tara vecină, programe despre istorie, cultură şi tradiţii, precum şi să descopere opţiunile de turism din Bulgaria.

De asemenea, site-ul bnr.bg/ro va putea reprezenta şi o sursă de informare în limba română pentru jurnalişti şi oamenii interesaţi, despre ultimele evenimente din ţara vecină. 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus