Skip to main content

Raed Arafat acuză România TV de fake „grosolan”: Difuzarea unei astfel de ştiri are menirea să inducă panica în rândul populaţiei

 
Sursa foto: Facebook Raed Arafat
Sursa foto: Facebook Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat acuză Romania TV de (încă un) fake news. Secretarul de stat a reacţionat după o ştire în care Romania TV anunţa „Blackout în România. Scenariu sumbru pregătit de Raed Arafat: pană de curent simulată în toată ţara timp de patru zile. Ce se întâmplă cu spitalele

Publicitate

Ştirea se bazează pe „surse medicale citate de Romania TV”. „Şeful DSU vrea să vadă cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”, mai susţine Romania TV. 

Stirea este falsa si nu are nicio baza in realitate, iar difuzarea unei astfel de stiri are menirea sa induca panica in randul populatiei fara absolut niciun motiv!”, a reacţionat Raed Arafat, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Secretarul de stat a mai adăugat că DSU va publica o dezminţire oficială şi că va sesiza CNA. 

„Singura caracterizare a unui astfel de comportament din partea unei televiziuni este lipsa totala de responsabilitate si deontologie profesionala!”, a încheiat Raed Arafat.

DSU a publicat dezminţirea pe site-ul insitituţiei, astăzi, 22 martie, sub titlul „Atenţie fake news”: 

Reacţia DSU, în continuare:

„Ca urmare a unor informaţii false diseminate opiniei publice de către site-ul România Tv, conform cărora, instituţia noastră ar pregăti un scenariu care vizează o pană de curent simulată pentru a vedea “cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”, precizăm că ne DELIMITĂM FERM de aceste informaţii date “pe surse” care pot crea panică în rândul populaţiei.

Asigurăm întreaga opinie publică de faptul că informaţiile prezentate de site-ul televiziunii amintit anterior se înscriu în spectrul informaţiilor false, de tip FAKE NEWS.Vă rugăm să vă informaţi din surse oficiale!”

La scurt timp după reacţia şefului DSU, RTV a adăugat în articolul de pe site că „Raed Arafat infirmă informaţiile potrivit cărora ar pregăti un astfel de scenariu şi anunţă ca a solicitat celor de la DSU să publice o dezminţire oficială.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • VALI MĂGUREANU VALI MĂGUREANU
    *** ARE UN DOSAR LA DNA IAR PE 23 IANUARIE 2022 SĂ FIU EXACT CURTEA DE CONTURI A DENUNȚAT DOSARUL RESPECTIV A LUI ARAFAT LA PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE PENTRU CĂ ARAFAT ARE AFACERI CU AMBULANȚE CU FIRMA DELTAMED DIN CLUJ A CĂRUI BOSS ESTE UNUL DAN VASILE GORGAN. DESPRE TREABA ASTA NU PRESA ȘI POSTURILE TV NICI SITE-URILE ONLINE DE PRESĂ. ÎN AFACEREA ASTA *** ESTE BĂGAT, VREAU SĂ ȘTIU CÂND VA MERGE LA BRCIUL DOMNESC LA JIVALA GHERLA!
  • Adi Adi
    Nicio problemă. Ii va mângâia CNA cu o somație.
  • silviu silviu
    Arafat să facă bine să spună despre contractele din trecut cu firmele lui Ghiță, și *** s-a rupt lanțul de iubire. Eugen C. tic tac, tic tac. .....
  • Mihai Mihai
    Domnu Bam, matale bați câmpii rău de tot. Adică televiziunea lui ghiță a mințit și tot Arafat si ai lui sunt de vină pentru că au spus că rtv a dezinformat?
  • jk jk
    @B.A.M. știi care e faza?A văzut știrea pe online și sesizează CNA pentru că crede că a fost și pe TV.Acum că a fost sau nu,nu știm,se va face monitorizare și după,rezultatul,dacă nu s-a difuzat,reclamatia a fost tardiva,dacă a fost,se va analiza continuntul si dupa posibile sanctiuni,dar mi e greu sa cred ca vor fi daca au gresit,ca na,e vorba de Romania TV
  • B.A.M B.A.M
    Raed Arafat trebuie să se hotărască! Odată zice de SITE-ul televiziunii și odată spune că va seziza CNA împotriva POSTULUI TV.
    Păi pardon! CNA NU are jurisdicție și în online!!!!! Dacă știrea NU a părut pe TV, sesizarea e degeaba!!!!
    P.S.
    1)Iată că "Ministerul Adevărului" (platforma aia a lor) a fost DEJA pus în practică! Ce-i drept, cam DUBIOS de repede! De abia au trecut o săptămână și 4 zile de la dezvăluirile Profit.ro...
    2) România TV i-a dat mai mult un PONT/SFAT/etc lui Raed Arafat! Subiectul "blackout" NU a dispărut din rândul opiniei publice și chiar NU ar strica să ne PREGĂTIM de un asemenea dezastru posibil...

Trimite un comentariu

sus