Skip to main content

B1 TV difuzează, în weekend, documentarul „Războiul lui Putin”, lansat săptămâna aceasta în SUA

 
B1 TV difuzează, în weekend, documentarul „Războiul lui Putin”, lansat săptămâna aceasta în SUA

B1 TV aduce un nou documentar care îl are în centru pe preşedintele Vladimir Putin, „Războiul lui Putin”, care va fi difuza duminică, la ora 15:45, pe B1 TV.

Publicitate

„Războiul lui Putin” este o anchetă realizată de către echipa Frontline a postului PBS, iar filmul a avut premiera în Statele Unite la începutul acestei săptămâni, B1 TV fiind printre primele posturi din lume care îl va difuza.

Documentarul are ca subiect principal războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Investigaţia jurnalistică prezintă modul în care Vladimir Putin a pregătit acest deznodământ violent încă din primii ani ai mandatului său, un plan pe termen lung al conducătorului de a face din Rusia, din nou, o superputere globală.

Filmul analizează şi ascensiunea lui Putin la putere, trecutul său în KGB, relaţia cu preşedinţii americani (Bill Clinton, George Bush Jr., Barack Obama, Donald Trump şi Joe Biden), modul în care a destabilizat fragila democraţie a Rusiei, acapararea mass-media din Rusia, distrugerea opoziţiei politice, dar şi tragediile de care s-a folosit pentru a-şi spori puterea.

În cadrul acestui documentar sunt incluse şi interviuri cu politicieni şi diplomaţi americani (Antony Blinken, Victoria Nuland, Daniel Fried, Jake Sullivan, John Beyrle, Strobe Talbott) foşti apropiaţi ai lui Putin, experţi internaţionali, dizidenţi ruşi şi opozanţi ai lui Putin, dar şi cunoscuţi jurnalişti din Statele Unite (The Washington Post, The Atlantic, Politico, The New Yorker).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    DE ACORD cu tine, @geo!
  • geo geo
    Păi le dă voie CNA sa il difuzeze...pentru ca, acum vreo 2 saptamani in urma, cand au dorit sa difuzeze alt documentar despre Putin li s-a zis ca nu este ”momentul potrivit”. Sau sa inteleg ca acum este permis pentru ca il pune pe Putin intr-o lumina mai putin favorabila...

Trimite un comentariu

sus