Skip to main content

Se pregăteşte (iar) relansarea Tele7, postul la care au debutat Mihaela Rădulescu, Mircea Badea şi Teo: „Sperăm din toamnă”

 
Se pregăteşte (iar) relansarea Tele7, postul la care au debutat Mihaela Rădulescu, Mircea Badea şi Teo: „Sperăm din toamnă”

REVENIRE. Postul Tele7 ABC s-ar putea reîntoarce, din toamnă. Se încercă, din nou, relansarea televiziunii care a făcut istorie la începutul anilor '90. Este postul la care au debutat, printre alţii, Mihaela Rădulescu, Adelin Petrişor, Mircea Badea, Teo Trandafir, Vlad Petreanu şi Dan Diaconescu.

Publicitate

„Punem la punct ultimele detalii în ceea ce priveşe grila de programe, apoi vom merge la CNA pentru licenţă. Sperăm ca din toamnă să revenim”, a spus pentru Paginademedia.ro unul dintre oamenii implicaţi direct în proiect - Raluca Găină (producător general). 

Se întâmplă la aproape 30 de ani de la lansarea brandului şi la aproape 15 ani de la închiderea sa.

Responsabilă pentru încercarea de a relansa postul, acum, este casa de producţie Artsma, deţinută de Raluca Găină (producător şi realizator la posturi precum A7TV, Canal 33 şi fost colaborator TVR) şi Mihai Simon (producător muzical). 

În proiect este implicat şi cel care deţine marca Tele7 ABC - Cristian Ambrozie. Acesta din urmă a mai încercat să relanseze postul în urmă cu nouă ani, în toamna lui 2012, după cum Paginademedia.ro scria la vremea respectivă

„Post generalist, susţinut din fonduri proprii”

Contactată de Paginademedia.ro, Raluca Găină a vorbit, din postura de producător general al Tele7, despre noul proiect.

Pe lângă faptul că se lucrează la grilă şi se pregăteşte depunerea dosarului la CNA, producătoarea a mai spus şi alte lucruri. De pildă, a vorbit despre tematica noului post şi despre sursa banilor din proiect.

„Va fi un post generalist, cu emisiuni filmate în studio şi în diferite locaţii. Studioul în care vom filma multe dintre emisiuni este în zona Militari.

Suntem în discuţii cu mai mulţi oameni care au lucrat sau lucrează în televiziune. Unii dintre ei chiar au mai colaborat cu Tele7 în trecut, dar nu pot da mai multe detalii până nu se concretizează ceva”, a mai menţionat Raluca Găină.

În legătură cu partea financiară, a mai spus că:

„Proiectul este susţinut din fonduri proprii, iar în acest moment n-am discutat cu alţi investitori”.

ISTORIA TELE 7. S-a mai încercat relansarea şi în 2012

Tele 7 abc a făcut istorie la începutul anilor '90. A fost lansat după un concept gândit de Mihai Tatulici. Postul era deţinut de impresarul Marcel Avram, de Paul Opriş şi de Mihai Cârciog (cel care a lansat şi Evenimentul zilei).

Multe vedete de astăzi şi-au început cariera la Tele 7 abc. La postul condus de Mihai Tatulici au debutat Mihaela Rădulescu, Adelin Petrişor, Mircea Badea, Teo Trandafir, Vlad Petreanu şi Dan Diaconescu.

Problemele lui Marcel Avram de la mijlocul anilor 90 s-au reflectat şi asupra postului, care a intrat într-un con de umbră. Din 2002, postul a fost condus de Florin Călinescu, iar 3 ani mai târziu, a dispărut de pe piaţă.

În vara anului 2012, acelaşi Cristian Ambrozie anunţa lansarea unui post TV cu numele Tele7 ABC, după ce preluase marca televiziunii din anii '90. Până la urma, totul a rămas doar la stadiul de proiect, iar staţia nu a mai fost lansată. 

Anunţul despre relansarea din 2021


Citeşte şi: DUPĂ 20 DE ANI. Tele7 abc se întoarce din toamnă. Cine îl relansează?


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Spartacus Edmond Spartacus Edmond
  Va iubesc mult mai mare și vreau să spun că sunt bucuros Tele 7 ABC HD te așteaptă cablu
 • valy valentin valy valentin
  ar fi bine eu il astept dar e decembrie deci e iarna si pstol nu reporit deci licenta nu se va da doar pintro minune la primavara
 • Maximilian Luca Maximilian Luca
  Piața este deja plină cu o mulțime de televiziuni noi, micuțe, multe din ele de importanță locală.

  Tele7abc va veni să împartă audiența cu acestea.

  Încă o televiziune în lista „must-carry”!
 • An An
  Am pus link de pe youtube catre emisiunea de pe CosmosTv...
 • Camelia Camelia
  @An
  Cosmos tv al lui Vadim? Nu am auzit , dar omul stia cu numele. Ce e mai mare ca si Cosmosul... nici Universul. Cine stie, stie!
  Mai, Cosmine, mai!
 • Didi Didi
  Numai eu am citit:

  Mihaela radulescu, mircea badea si teo: "speram la toamna".

  ?

  Am crezut ca astia 3 sunt cu noul proiect tele 7 abc...
 • Paul Paul
  Nu este trecut pe Wikipedia
 • Cristi Cristi
  Una dintre glumele care tot apare o dată la câțiva ani. Cealaltă e cea cu relansarea Atomic TV de către Nick Șerbu care tot încearcă de la cumpărarea mărcii. :)))
 • Anonim Anonim
  Pe wikipedia nu este actualizat oficial postul a murit în 7 septembrie 2005.
 • Iuli Iuli
  Postul a fost închis ACUM 17 ANI, nu “aproape 15 ani”, eu zic să consultați Wikipedia și pentru viitoarele articole https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Tele_7_abc
 • An An
  Mai stie cineva de Mirela Dobre si Serban Diaconescu?! Faceau emisiunea Rendez-vous... Au avut aceeasi emisiune la CosmosTv a lui Vadim Tudor...
 • B.A.M B.A.M
  Oare au acces la vechea arhivă a postului??? Măcar o platformă online ar putea face dacă NU relansează postul!!!
 • Mile Mile
  Foarte buna idee bravo și bafta
 • Soso Soso
  ARTSMA INVEST SRL - ce ar trebui sa ne asteptam de la o firma cu 0 cifra de afaceri in 2020? Si in al doilea rand, cine e Raluca Gaina? N-am auzit in viata mea despre ea, si nici Google n-a auzit.
 • Petreanu Petreanu
  Abia astept, inca mai am de luat vreo 6 luni de salariu de acolo :))))

Trimite un comentariu

sus