Skip to main content

EFECTE. Recorder, nou reportaj viral: a dus la demisia unui secretar de stat şi a intrat în trending pe Youtube

 
Foto: Youtube / Recorder
Foto: Youtube / Recorder
VIDEO. Ce mai găsim în trendingul de pe Youtube? Multe clipuri cu manele de Tzanca Uraganu, Florin Salam sa Leo de la Kuweit. În top se regăseşte, însă, şi cel mai recent reportaj realizat de Recorder.
Publicitate
 
Materialul intitulat „Lecţie de şantaj în Guvernul României: cum se eliberează funcţii pentru membrii de partid” a fost publicat pe 20 aprilie, iar în trei zile a ajuns pe locul 11 în trending. Reportajul Record a fost urmărit de peste 340.000 de oameni pe Youtube.
 

Şi pe Facebook peste 600.000 de oameni au urmărit reportajul Recorder, care a avut şi peste 11.000 de distribuiri.
 

Despre ce este materialul Recorder?

Jurnalişti prezintă înregistrări care arată cum mai mulţi şefi de direcţii silvice din ţară au fost schimbaţi din funcţie. Totul s-a întâmplat în urma unei campanii de şantaj coordonată de Gelu Puiu, secretar de stat al Ministrului Mediului. El s-a lăudat în faţa prietenilor că a schimbat peste 20 de directori prin ameninţări cu controale.
 
După aceea, Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care afla daca funcţiile au fost eliberate.
 
În aceeaşi zi în care a apărut materialul Recorder, Gelu Puiu a demisionat din funcţie. Şi-a anunţat demisia pe Facebook, dar fără să spună ceva de materialul Record, potrivit Libertatea.
 
„Mi-am dat astăzi demisia din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, după aproape doi ani de activitate. În nume personal, consider că am reuşit să finalizez un sistem unic în Europa: SUMAL 2.0 – sistemul informatic prin care se oferă transparenţă, iar orice activitate din pădure este atent controlată şi digitalizată. 
 
Avem astăzi un instrument de monitorizare prin care cei certaţi cu legea, cei care recurg la tăieri ilegale pot fi identificaţi cu uşurinţă şi pedepsiţi pentru faptele lor.
 
Am decis să îmi dau demisia considerând că este un gest de onoare, de transparenţă. Mulţumesc tuturor celor care au avut deschidere în implementarea SUMAL 2.0, tuturor celor care au fost şi sunt alături de mine, precum şi celor care cred cu tărie că domeniul silvic are oameni competenţi şi gata să acţioneze pentru a demonstra că există corectitudine la nivel naţional”, a scris Gelu Puiu pe Facebook acum trei zile.
 

VIDEO. Cel mai recent reportaj Recorder

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    niste baieti din servicii documenteaza diverse infractiuni ce tin de siguranta statului. se duc cu ele mai departe pe linie ierarhica, dar dosarele se blocheaza la decidentii politici.
    atunci baietii din servicii scurg informatii in presa la oamenii de incredere pentru a se asigura ca dosarele nu raman in aer si ca vinovatii o patesc pana la urma.
    si iata ca lucrurile se misca, chiar daca pnl e ca psd pe vremuri, cu oameni bagati in toate functiile.
    puiu asta a demisionat, am scapat de el. dar avram ala, animalul politic, e in continuare in functie, propteaua lui e prea puternica in partid, desi angajarea pe pile era documentata magistral si acolo la apele romane.

Trimite un comentariu

sus