Skip to main content

Ruptură în acţionariatul revistei Biz. "S-au întâmplat lucruri care m-au făcut să plec". Marta Uşurelu şi Dragoş Bălan se despart

 
Ruptură în acţionariatul revistei Biz. "S-au întâmplat lucruri care m-au făcut să plec". Marta Uşurelu şi Dragoş Bălan se despart

Ruptură în compania care editează revista Biz. Dragoş Bălan iese din compania în care era partener cu Marta Uşurelu, după aproape 12 ani.

Publicitate

Dragoş Bălan deţinea aproape 40% din Biz Agency, prin Compania Grafică şi Tipar, iar restul de acţiuni erau la Marta Uşurelu.

De ce această despărţire? Cine a luat decizia, Marta Uşurelu sau Dragoş Bălan?

"S-au întâmplat lucruri care m-au făcut să plec", spune Dragoş Bălan, pentru Paginademedia.ro. Nu detaliază ce fel de "lucruri".

Dragoş Bălan, pentru Paginademedia.ro:

"Este şi voinţa mea să părăsesc compania. Dacă o iau cronologic, eu am fost cel care, la un moment dat, am dorit să plec de acolo.

Anumite acţiuni m-au determinat să iau decizia de a părăsi compania. Ulterior, s-a transformat într-un act de comun acord", spune el, fără a preciza ce fel de acţiuni.

Cum s-a produs despărţirea?

"Din punct de vedere juridic, este o formă inedită pentru mine, în cei 20 de ani de antreprenoriat. O formă pe care nu o pot detalia, dat fiind contractul de tranzacţie."

Ce spune Marta Uşurelu?

"Nu am avut divergenţe foarte mari, sunt mai degrabă neînţelegeri din orgoliu", a declarat Marta Uşurelu pentru Paginademedia.ro. "O nepotrivire de caracter."

El avea proiectele lui, nu era implicat în companie, şi s-a dus pe drumul lui", continuă ea.

"Dragoş era oricum un acţionar minoritar, care nu se implica", punctează Marta Uşurelu.

Marta Uşurelu: "A fost o despărţire de comun acord. Ne-am dat seama că avem păreri diferite. A fost firesc şi normal, dacă nu ne înţelegem şi nu avem aceeaşi părere, să ne despărţim".

Modul de ieşire din acţionariat: "Am cumpărat părţile pe care el le deţine", explică Marta Uşurelu.

Revista Biz era editată, din 2014, de compania Biz Agency, în care Dragoş Bălan avea 36% iar Marta Uşurelu 64%. Între 2012 şi 2014, revista apărea pe Biz Revolution, iar înainte, de Biz Age.

De ce s-au schimbat firmele? "Făceam proiecte diferite si eram împărţiţi pe multe companii. Din 2015, am trecut toate activităţile pe o singură companie", spune Marta Uşurelu.

Dragoş Bălan a intrat în acţionariatul Biz în 2011. La vremea respectivă Rachad El Jisr a decis să lase jumătate din firmă Martei Uşurelu (redactor-şef Biz din 2003), iar el să rămână acţionar, fără altă implicare. 

Dragoş Bălan a intract cu 32% în firmă, iar investiţia lui a acoperit plată către Rachad El Jisr, care a ieşit astfel din revistă.

Bălan deţine, de 20 de ani, compania de producţie publicitară Grafică şi Tipar. În ultimii doi ani, a dezvoltat proiectul Marcom Hub, un concept care îmbină tehnologiile moderne (precum VR sau realitate augmentată) pentru campanii de marketing.

În pandemie, Marcom Hub a funcţionat ca un studio video dedicat companiilor care organizează evenimente online.

Citeşte şi: Schimbare la Biz: noii acţionari sunt Marta Uşurelu şi compania Grafică şi tipar

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tarma Grautelu Tarma Grautelu
    Numai potlogarii se intampla in asa zisa presa de business din Romania! Iti dai seama de caracterele lor din modul in care au inteles sa faca declaratiile dupa despatire! lipsa maxima de profesionalism!
  • Ciocolatu Ciocolatu
    Se va închide revista Biz? În zilele noastre, presa scrisă e pe ducă.

Trimite un comentariu

sus