Skip to main content

MAKING-OF. Culisele documentarului România Sălbatică, pe TIFF. Cât costă? Plus o aplicaţie despre biodiversitate

 
MAKING-OF. Culisele documentarului România Sălbatică, pe TIFF. Cât costă? Plus o aplicaţie despre biodiversitate

11 ani de filmări. Un singur film. Povestea producţiei România Sălbatică, unul dintre cele mai apreciate documentare din box office-ul autohton, semnat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache.

Publicitate

Documentarul România Sălbatică, un omagiu adus frumuseţii naturii din ţara noastră, a fost lansat în cinematografe anul trecut, în pandemie. Iar în acele ultime trei luni ale anului, filmul a reuşit să strângă peste 25.000 de spectatori, în ciuda restricţiilor impuse, spun producătorii.

Acum, cei doi realizatori, Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache, au decis să arate aventura din culisele celor 11 ani de filmări printr-un making-of de două ore.

Producţia de culise a fost lansată pe 24 ianuarie pe platforma TIFF Unlimited, fiind disponibilă în întreaga lume.

Cât costă vizionarea online?

Preţul unui bilet este de 3 USD + TVA şi va permite fiecărui utilizator accesul la making-of  pe o perioadă de trei zile începând cu momentul achiziţiei.

Ce se dezvăluie?

„Felul în care documentarul este realizat din punct de vedere etic, fără imagini de arhivă şi exclusiv în România, a deschis în mod constructiv una dintre cele mai relevante conversaţii în spaţiul public despre necesitatea conservării naturii, iar Povestea România Sălbatică îşi propune să continue acest dialog“, spun producătorii acestui film.

Dan Dinu, regizorul documentarului:

„Timp de 11 ani, cât am lucrat la proiectul România Sălbatică, am adunat nu numai amintiri frumoase, ci şi foarte multe imagini care au documentat munca din teren. Ne bucurăm tare mult că putem să vă facem şi pe voi parte din această aventură, cu ajutorul unui film care să vă spună întreaga poveste din spatele documentarului.

Sunt sigur că o să râdeţi, o să vă minunaţi, o să gâfâiţi un pic văzând cât a trebuit să cărăm în spate, o să fiţi cuprinşi de adrenalină şi de dorul de ducă. Pe lângă toate acestea, sper să fiţi şi inspiraţi.

Povestea noastră nu este una imposibil de replicat, iar noi ne-am bucura enorm să vedem alţi oameni care să încerce să facă lucruri şi mai faine decât am reuşit noi.“

O aplicaţie mobilă despre biodiversitate

În plus, producătorii au anunţat că anul acesta va fi lansată şi aplicaţia România Sălbatică, o unealtă educaţională, cu ajutorul căreia biodiversitatea ţării noastre poate fi mai uşor înţeleasă.

Din aplicaţie se pot afla informaţii despre ariile protejate din România, care pot fi vizualizate cu ajutorul unei hărţi interactive.

Aplicaţia este dezvoltată de Eventya pentru iOS şi Android şi va fi disponibilă în mod gratuit.

„Mi-aş fi dorit tare mult să am o astfel de aplicaţie care să mă ajute când am pornit în căutarea celor mai deosebite peisaje şi a celor mai emblematice animale fotografiate şi filmate pentru proiectul nostru.

Am întâlnit adesea astfel de aplicaţii utile prin alte ţări pe unde am călătorit şi mă bucur că avem şi noi acum această oportunitate", a mai spus Dan Dinu.

România Sălbatică a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a câştigat Premiul Publicului. De asemenea, a făcut parte din agenda mai multor festivaluri şi evenimente de film din ţară.

Documentarul este o producţie NTD Film, co-produsă de HBO Europe, Libra Films şi Avanpost Media şi distribuită de Transilvania Film.

 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus