Skip to main content

Sabin Orcan, fondator Newsweek: "Am refuzat, deunăzi, şefia TVR! Nu mă interesează"

 
Sabin Orcan
Sabin Orcan

Jurnalistul Sabin Orcan, fondator Newsweek România, a refuzat o propunere de a conduce Televiziunea Publică. De la cine a venit? Ziaristul şi-a explicat decizia într-o scurtă discuţie cu Paginademedia.ro.

Publicitate

Detalii, în continuare:

"Am refuzat un loc de deputat, altul de senator, ba chiar, deunăzi, şefia TVR", scrie pe Facebook jurnalistul Sabin Orcan.

Contactat de Paginademedia.ro, Sabin Orcan a detaliat.

De la cine a venit propunerea?

Sabin Orcan: A fost o propunere venită în cadrul unei discuţii, o propunere venită de la cel mai înalt nivel, de la unul dintre liderii coaliţiei de guvernare.

Paginademedia.ro: Care era natura acelei discuţii?

Sabin Orcan: Era o discuţie informală între directorul Newsweek România şi liderul politic respectiv. O discuţie despre teme generale ale României de azi. Se întâmpla acum două săptămâni.

Argumentul pentru care mi s-a propus această poziţie ar fi fost că eu am fost şi publisher, că am administrat şi business-uri.

Paginademedia.ro: Care a fost răspunsul tău?

Sabin Orcan: Am refuzat din start. Nu mă interesează poziţia respectivă, nu vreau să fiu acolo şi nu cred că sunt potrivit pentru aşa ceva.

Sunt şi motive personale şi motive obiective pentru care nu sunt interesat de această poziţie.

Oricum, eu le-am spus că nimeni nu poate schimba ceva în TVR câtă vreme nu se modifică Legea de funcţionare, astfel încât să se numească o persoană independentă, nu cineva care să răspundă la comenzi politice, a mai spus Sabin Orcan pentru Paginademedia.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ELENA PRICOP ELENA PRICOP
    Îmi place Sabin Orcan , felul cum dezbate temele esentiale la Digi 24 .Urmaresc în fiecare seara emisiunea in care este invitatul lui Cosmin Prelipceanu. Nu conteaza ce spun gurile rele si i-as propune d-ului Sabin Orcan sa-si depuna candidatura la presedintia Romaniei . Cred ca ar avea sustinatori ,,,,,
  • Andrei Mihail Andrei Mihail
    Sabin Orcan = globalist
  • mihai mihai
    Ludovic Orban, despre varianta Radu Tudor la șefia TVR: Este o minciună. Nu are nici un fel de bază. Sunt cunoscute relațiile dintre Antena 3 și PNL, care a fost sistematic atacat de Antena 3
    Radu tudor nu borcan da,Deci sabin borcan a slujit foarte bine partidul
  • dan dan
    eu auzisem ca vor sa puna capac tvr-ului, nu borcan
  • Varanu' Varanu'
    Nu-i niciun secret: propunerea a venit cu siguranta de la PNL, pentru care *** Newsweek! :)
    Acolo, cam tot ce fac PNL, Citu si Iohannis e roz, iar toate pacatele actualei guvernari sunt puse in carca celor de la USRPlus. Daca l-ar propune USRPlus ar insemna ca-i un partid de masochisti, deci e exclus.
    Iar UDMR nu intra in discutie, Borcan nu-i nume unguresc. :P
  • didi didi
    propunerea a venit de la dan barna. usr e singurul partid care nu are oameni pregatiti in niciun domeniu si externalizeaza toate functiile. de aia vin cu propuneri pentru diverse functii selectand oameni pe care i-au vazut liderii partidului la televizor sau pe facebook... la fel s-a petrecut si cu sabin borcan.

    in schimb, in stilul clasic al securistilor, borcan amesteca adevarul cu minciuna. nu i s-a propus nici post de deputat, nici de senator.

Trimite un comentariu

sus